Wednesday, August 13, 2008

Voi permanto miten kivaa!Lunki aamu, ei opetusta. Aamiaista telkkarin ääressä. Dr Phil Show'ssa vieraina kolme naista jotka olivat ottaneet tyylikseen hyökkäävän "get them before they get you" tyyppisen käytöksen. Yksi jyräsi potentiaaliset poikaystävät, toinen asiakaspalvelijat, kolmas aviomiehensä. Karmeaa katsottavaa mutta kuten tavallista, Dr Phil osasi erotella akanat jyvistä (mitä ne sitten ovatkaan) ja tarjota diagnoosit, prognoosit ja soosit kaikilla mausteilla. 

En saanut heti sen jälkeen TV:tä suljetuksi koska olympialaisissa sattui näkymään tyttöjen telinevoimistelua, oma lajini kouluaikoina. Voi vautsi venäläisen permantosarjaa ja kiinalaisen puomitemppuilua! Niin mukaansatempaavat voltti ja puolivolttisarjat että melkein vatsassa tuntui. 

Miksi "permanto"? Miksi ei lattia? Aivastuksen verran häiritsee. 

Enivei, ryhdyin siinä  ohessa lakaisemaan keittiössä ja pyyhkimään lattioita staattisella liinalla muissa huoneissa. Ei alitajuinen aivopesu voimistelun vaikutuksesta. Täytyy siistiä vähän joka päivä kun liikeyritys on kodin tiloissa. 

Sympaattinen tapaaminen eilen ystävättärien kanssa. Aivan upea kesäilma, nautin kävelystä mennen tullen. Kuumaa, mutta tuulenvire virkisti. Siitä ensimmäinen havainto kotiportista kadulle astuessa; ohi pyöräili mies kahden lapsen kanssa. Isällä päässä tupuhupulupu-lakki, jossa propelli. Propelli pyöri, hih. Riemastuttavaa.  

Nautin  Charlotan ja Elsan seurasta Rossossa, missä alkajaisiksi joimme huurteiset keskarit. Tilasin pienen tomaattikeiton, Charlotta otti juustoporokeiton ja Elsa jännittävän näköisen salaatin. Väitti vähitellen muuttuvansa lehmäksi koska oli päivälläkin syönyt salaattia ja Rosson aterioihin kuuluu alkupaloina raastepöydän antimet. Kun tarjoilija toi annoksemme sain terveiset keittiömestarilta; tämä oli erehdyksessä valmistanut minulle ison tomaattikeiton jonka sain pienen keiton hintaan. Tarjoilija tiedotti asiasta esipuheella: Olette miljoonas asiakas, onneksi olkoon! 

Ei ollut eka kerta kun Rossossa tapahtui joku pieni kiva yllätys, ja tarjoilijat ovat aina ystävällisiä ja meininki reilua.

Hyvien ystävien ja maukkaan ruuan aikaansaaman hyvänolon siivittämänä lähdin noin klo 20 kotia kohti, Andrea Bocellin Romanza ipodissa. Musiikkivalinta johtui siitä että Rosson edessä jutellessamme ennen erkanemistamme pyysin saada nähdä lukion oppikirjoja joita Elsalla oli juuri ostanut pojalleen, ja musiikkikirjasta silmiini osui Ave Marian nuotit ja latinankieliset sanat jotka alkoivat kaikua korvissani Andrean äänellä laulettuna. Halusin kuulla hänen ääntään ja mikäs sen helpompaa; ipod oli jo kädessä valmiina. 

Elämyksellinen kävelymatka: Italian kieltä suosikkitenorini laulamana, pari kuumailmapalloa taivaalla, lämmin kesäilta. Kaksi kertaa suuri lintuparvi lensi ylitseni. Toisen parven perässä tuli huimaa vauhtia jälkeen jäänyt 5 - 6 siivekkään lentue. Oliko hämäläisosasto jäänyt hituroimaan? 

Kannoin sateenvarjoa mukana koska säätiedote oli varoittanut mahdollisista sadekuuroista iltaa kohti. Rivakka sadekuuro osuikin kohdalle, mutta vasta kun olin jo ollut kotona puolitoista tuntia ja saatoin iloita siitä että itse en kastunut mutta puutarha sai kasteen. A perfect end to a perfect day. 

Ja nyt nauttimaan ulkoilusta lämpimässä kosteassa kesäsäässä - maltan tuskin odottaa. Fantastisia säitä pitkin kesää. Absolutely fantastic!


8 comments:

 1. juu, telinevoimistelu hauskaa, minun olisi pitänyt hakeutua sirkukseen, ope kutsui käärmenaiseki (silti antoi huonon todistuksen)

  ReplyDelete
 2. Minulla harrastus alkoi siitä kun samaan taloon muutti sirkustaiteilijapariskunta kahden lapsensa kanssa. Heiltä opin pihassa temppuja ja siitä se alkoi :)

  ReplyDelete
 3. Hienoa, että sinulla oli noin harmoninen ja mukava päivä. Andrea Bocelli jo yksisistään tekée minun päiväni - makes my day. Nimim. "Jäykkä kuin tikku, mutta 10 voikassa."

  ReplyDelete
 4. Utua 2: He makes my day, too. Kymppi voikassa, se on hieno juttu. Jäykkyyteen voi kokeilla venyttelyä ja verryttelyä. Nimimerkki "Nykyään jäykkä olo harva se päivä."

  ReplyDelete
 5. Utua 2: He makes my day, too. Kymppi voikassa, se on hieno juttu. Jäykkyyteen voi kokeilla venyttelyä ja verryttelyä. Nimimerkki "Nykyään jäykkä olo harva se päivä."

  ReplyDelete
 6. Voi että, mitenköhän olisi käynyt, jos olisivat olleet minun naapureita..

  Kaikki lapsemme osaavat pyöräillä 1-pyöräisellä, yksi poika soittaa trumpettia siinä vielä pyöräillen, toinen jongleeraa sun muuta.

  ReplyDelete
 7. No on teillä sirkus siellä! :D

  ReplyDelete
 8. Kyllä! Yleisö puuttuu...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.