Wednesday, September 17, 2008

Joskus pelkkää silmänruokaaAikaisemmin kuvaamani kärpässienet oli potkittu kumoon, mutta kas vaan, pensaitten alta pilkottaa jotain punavalkoista... Onko siellä lisää kärpässieniä? 

No niinpäs olikin, ja komea yksilö kaiken lisäksi!


Poimin omasta puusta meheviä kaneliomenoita kahdeksan kappaletta. Maukkaita. Silmänruokaa, kuten kärpässienikin, mutta voidaan ravinnoksikin nauttia ilman vaaraa. 

In English:  edible = syötävä,  poisonous = myrkyllinen9 comments:

 1. Kauniit syksyiset kuvat. Me syksyllä usein laitetaan omanalohkoja uuniin, maustetaan ikkiväärillä, kanelilla, rusinoita, hiukan (raaka)sokeria ja nokare voita, nopeeta ja hyvää.

  ReplyDelete
 2. (eihän omenakakkua kehtaa joka päivä syödä ;)

  ReplyDelete
 3. Onpa herkullisen näköisiä omenoita - punaposkisia ja puhtaita! Nyt kyllä tekisi mieli vielä istuttaa yksi omenapuu - punakaneli! Keltakaneli jo on, mutta siitä en ole vielä saanut yhtäkään omenaa...

  ReplyDelete
 4. Hannele: Sinulla varmaan onkin runsaasti ohjeita omenoiden tarjoiluun, hilloamiseen jne. Alan pitää silmällä ohjeita, mutta tämänvuotiset omenat ainokaisesta puustamme syömme sellaisinaan. Ne ovat kertakaikkisen mehukkaita ja maukkaita. Nam!

  Inkivääri: Olimme yksimielisiä siitä että kaneliomenaa sen olla pitää kun menimme tätä ekaa puutamme ostamaan. Slurp. Tulee vesi kielelle kun vaan puhunkin kaneliomenoista. Keltakaneli kuulostaa myös houkuttelevalta, vaikka minulla ei siitä olekaan kokemusta.

  ReplyDelete
 5. (Totta kait tyttäreni kaveriksi mielenosoitukseen :)

  ReplyDelete
 6. Ni var duktiga!

  ReplyDelete
 7. Annoin juuri äidilleni 10 kg omenia.

  ReplyDelete
 8. Piatta10:41 pm

  Oi vitsi, nyt rupes tekemään hurjasti mieli omenapiirakkaa! Ilman kärpässieniä tietysti, eh eh (:

  ReplyDelete
 9. Olen monta kertaa blogatessa havainnut saman kuin sinä; kun joku kertoo lättyjen paistosta, alkaa hillittömästi tehdä mieli läyttyjä. Kun on kuvia omenista, kirjaimellisesti vesi herahtaa kielelle :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.