Thursday, September 18, 2008

Pullean vihreä muistoMaisema pullisteli noin vihreänä vielä kuukausi sitten, ennen syysvärejä.  Huomioni on kiinnittynyt pihlajoiden lehtiin viime aikoina. Syksyn lehdet vetävät katsettani aina puoleensa mutta en tiedä miksi kellastuvat pihlajanlehdet tuntuvat mielestäni tänä syksynä pikantilta uutuudelta. Tammenlehdet ja vaahteranlehdet hurmaavat kuten aina. Maassa näkyy usein ryväs tammenlehtiä terhoineen. Miksi niitä on pudonnut kimppuina? Oravatko siellä tömistelevät? 

Väsyttää. Raukaisee somasti. Aloitin työt jo aamuneljältä ja työskentelin intensiitivisen tehokkaasti oppimateriaalin parissa ennen ensimmäistä oppilasta 7.30. Söin lounasta aika myöhään ja nukahdin sen jälkeen hetkeksi kolmelta. Ylienergisyys vaati veronsa. 

Vakuutuyhtiön lehden kannessa lukee "Dekkari on out!" Mitä ihmettä? Dekkari ei voi koskaan olla out. Sehän kuuluu käytännöllisesti katsoen erottamattomana osana ihmisyyteen. Oho, eipäs tuo I ollutkaan huutomerkki vaan i-kirjain nimen Outi perässä. "Dekkari on Outi Pakkasen intohimo." Mikä helpotus. 

Turun italialaiset, professori Luigi de Anna etunenässä, ovat närkästyneitä pizzeria Dennisille. Sen julkisivu on koristeltu Italian lippuaiheella italialaisten mielestä epäkunnioittavasti ja lain vastaisesti. Lipussa ei saisi olla kuvia eikä ylimääräistä rekvisiittaa. Ravintoloitsijan mielestä koristelu ei ole sama kuin Italian lippu eikä tajua vouhotusta. Hänen sijassaan minä esittäisin pahoitteluni ja korjaisin tilanteen, vaikka en ehkä toisten isänmaallisuuteen osaisikaan eläytyä.

Päätin eilen ottaa bonuskortin kun kävin Valintatalossa ruokaostoksilla. Harvoin siellä käyn, samaten Tarjoustalossa, mutta silloin kun käyn, voin yhtä hyvin käyttää tarjoukset hyväkseni jos sattuu olemaan kiinnostavia sellaisia. Eikä kortti mitään paina muiden joukossa. Ässä ja Plussa tekevät tilaa yhdelle laihalle kortille.

4 comments:

 1. Pyöräillessäni kaupunkiin päin: suuri vaahtera oli varistanut värikylläisen ja runsaan lehtikasan reittini varrella. Ilahduttivat!
  Täällä syksyiset värit nyt puissa ja pensaissa ovat jotenkin paljon kirkkaampia kuin esim. viime vuonna.

  ReplyDelete
 2. Leonoora: Olen aina ollut hulluna vaahteranlehtiin syksyllä! Siihen ajatukseen että niissä voi lokakuulle mentäessä kahlata.

  Niin houkuttelevasti kirjoitat että mieleni tekee heti pyöräillä sinne kirkkaita värejä katsomaan :D

  ReplyDelete
 3. Kaunis pyöreänpullea pensas(puu?)rivistö:) Pihlajan syyshehku on kyllä hieno vaikka vaahteralle se kyllä taitaa hävitä - tai ovat erilaisia ainakin.

  Kuulostaa turhan niuhottavalta tuo lippujuttu, mutta totta - uskoisin monen suomalaisenkin närkästyvän moisesta siniristilipun kohdalla, joten voisivat vaihtaa koristuksia.

  ReplyDelete
 4. Inkivääri: Eipä kai vaahteralle mikään vedä vertoja. Vaikka tammen lehti taitaa olla suosikkini vielä vaahterankin ohi. Kuvassa on terijoen salavaa, eivätköhän liene puita. Luulen.

  Joo, toisaalta niuhottavaa mutta kolmaalta ei :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.