Tuesday, November 11, 2008

Bahá'u'lláh-pullatUlkoilu tuntui ulkoilulta sateessa ja tuulessa, kumisaappaat jaloissa, sateenvarjo yhdessä kädessä, postitettava kirje toisessa. 

Aamun ekan englannin oppilaan kanssa tutkailin lisää automaalauksen kiehtovaa maailmaa. Minua jaksaa edelleen naurattaa että samaan sanastoon olen perehtynyt kynsilakkojen yhteydessä opettaessani kieliä kauneudenhoitoalalla. 

Toinen opiskelija palasi muutaman viikon tauon jälkeen. Hän oli viettänyt ajan parin kaverinsa kanssa saaressa kalastaen. Oli Ahti suonut antejaan, kymmenittäin haukea, matikkaa, ahventa, kuhaa ja monta muuta fisua. Englannin tunnilla käytiin läpi tavallisia ruoka- ja juomasanoja. Hänen neljäs oppituntinsa. Nollatasolta aloitettiin ja tasaisesti etenemme. 

Ette taitaisi arvata minne menen illalla ellen kertoisi. Siispä kerron. Sain kutsun Bahá'u'lláhin syntymän juhlaan, missä tarjotaan persialaista ruokaa. - Jaa että olisitte muka arvanneet? Tsot tsot. En usko sanaakaan. 

Huomisten tuntien valmistelu kesken. Toivon että jää aikaa lukea persiaa iltaa varten. Mies joutuu olemaan töissä aika myöhään mutta saan kyydin ystävällisiltä ihmisiltä jotka ajavat tänne Porvoosta asti, ja sitten kohti Espoota. Mies tulee sinne töistä suoraan. Pidetään peukkuja että ruokaa on vielä silloin jäljellä. Bahá'u'lláh - pullaa. Ellei semmoista ole olemassa se pitää keksiä.

6 comments:

 1. Pidän peukkoja että saat Bahá'u'lláh-pullaa! :)

  ReplyDelete
 2. Tack Daniel. Bahá'u'llah bullar på svenska :D

  ReplyDelete
 3. Ompa kiehtova kuva! Elleivät nuo taustalla olevat talot näkyisi, voisi kuvitella tämän paikan olevan muualta kuin Suomesta. Vaikkapa Japanista tai Kiinasta.

  Ikimuistettavaa iltaa, ja mahdollisimman monia uusia persian sanoja sanavarastoosi sieltä!

  ReplyDelete
 4. LEONOORA: Yhtenä sateisena päivänä otin kuvan. Se on vain korttelin päässä meidän talosta, ei siis kauko-idässä :D

  Otan lehtiön mukaan, josko saisin uusia persian sanoja. Äsken juuri kävin läpi edellisen kerran saalista.

  ReplyDelete
 5. persialaista ruokaa syönyt, riisiäkin japaninhappomarjan kanssa.. Laittavatko miehet sen juhlaruuan?

  ReplyDelete
 6. Terveisiä juhlasta. En tiedä kuka oli laittanut mutta muutamaa eri riisiruokaa söin, maukkaasti maustettuja. Oikein hyvää.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.