Monday, December 29, 2008

Itiksen joulukalenteriMinulla oli ihan älyttömän kiva joulukalenteri, joka ei maksanut mitään, Itäkeskuksen ostoskeskuksen mainoskalenteri. Sain sen viime joulun alla jaettujen mainosten joukossa ja pistin talteen. 

Ostarit ovat mainioita paikkoja. Kuten kalenterikin luukkujensa teksteissä tähdentää; ei tarvitse pelätä parkkisakkoja, voi ostaa kaikenlaiset tavarat kuivin jaloin saman katon alta. Kantava idea kalenterin sanomassa oli rauha, kiireettömyys, stressin esto. "Kiirehdi hitaasti. Festina lente." "Kaikki jouluun hötkyilemättä." "Piis. Ostopiis."

Tuo sana "hötkyileminen" hiukan ärsytti itseäni ensin, mutta loppujen lopuksi ihastuin kalenterin ideaan. Siinäpä komeili vielä yki ylimääräinen luukku, numero 27. Se aukeni kehoittamaan: "Hopi, hopi. Nyt Itikseen. Ale alkaa tänään."

Ja itse asiassa käväisimme äsken kiertelemässä Itiksessä. Stockmannilta löytyi ihanat lyhdynmalliset jouluvalot 50 prosentin alennuksella. Mitään mieleistäni en nähnyt ennen joulua, vaikka etsin sieltä sun täältä. Mukava juttu. Hötkyilemättä.

Tiimarissakin pyörähdin ja ostin joulutarroja alesta. Sen sijaan vastustin kiusausta ostaa 50 prossalla alennettu suklaajoulukalenteri. Se ei ainakaan olisi säästynyt ensi jouluun, vaikka Itäkeskuksen mainoskalenteri säästyi.


5 comments:

 1. Viikkoon ei olla edes ostettu ruokaa, nyt lähdetään..

  ReplyDelete
 2. Meidän ei tänään tarvinnut ostaa ruokaa, nyyttäreiltä on vielä paljon jäljellä...

  ReplyDelete
 3. Täälläkään en ole tarvinnut vielä käydä itselle kaupassa ruokaa ostamassa.
  Paitsi alennusmyyntejä katsastin tänään minäkin. Toinen puoli kaupungin kaupoista jäi vielä tutkimatta.

  ReplyDelete
 4. Rita on kyllä taitava. Peikko ottaa viälä joskus siitä mallia.

  ReplyDelete
 5. LEONOORA: Tänään jouduimme jo heittämään ruokaa roskikseen. Karmeaa.

  Ai sulla on vielä toinen puoli kaupungin aleja katsastamatta :D No eihän kannata tuhlata kaikkia rahoja kerralla. - Minusta oli kiva vain katsella kaikkea, paljonkaan emme ostaneet.

  ISOPEIKKO: Hih, Et tule katumaan jos otat mallia esimerkiksi siinä että pidättäydyt heräteostoksista kuten suklaakalenteri :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.