Thursday, December 18, 2008

MarakassitMonta vuotta olin katsellut itselleni marakasseja, musiikkikaupasta, kirppareilta, tavarataloista aina kun osui silmiin; vääränvärisiä, muovisia, halvan näköisiä. 

Vihdoin ne löytyivät, ja kuka olisi arvannut mistä! Suomalaisilta joulumarkkinoilta. 

Kävelin lauantaina Tikkurilaan nyyttäreille joiden oli määrä alkaa kello 2. Arvioin matkaan menevän puolitoista tuntia mutta ei mennyt kuin tunti 15 minuuttia. Kutsujen emäntä oli etukäteen vihjannut että torilla on joulumarkkinat ja jos en saa kävelystä tarpeekseni voin mennä sinne käyskentelemään. No minähän menin. 

Ihailin jouluisia tavaroita, kynttilöitä. käsitöitä, hilloja ja mehuja. Huomasin kansan keskellä liikustelevan joulupukin, kojun jossa myytiin punaisia lasten jakkaroita ja muita perinteisiä puuesineitä, koreja, kauhoja, saunatavaraa. Kansallista, kotimaista.

Yhtäkkiä huomioni kiintyi erilaiseen tavaraan. Yhden kojun edessä oli koreja täynnä eteläamerikkalaisen näköisiä rytmisoittimia. Poimin yhden käteeni, ja pähkäillessäni miten se mahtaa toimia, ulkomaalainen mies tuli viereeni ja näytti millä otteilla sen sai soimaan. Kävi ilmi että hän oli Equadorista, nykyään Vaasasta - (Äänsi Vaasan Basa :) Maracas-soittimia näytti olevan vain yksi kutakin väriä, 5 euroa kappale. Kysyin onko kahta samanlaista ja saako alennusta kahdesta. Hän löysi nuo kuvassa olevat ja sain ne 8 eurolla. 

Tyytyväisenä ostokseen ja tyytyväisenä espanjan puhumiseen menin nyyttäreille. Soitin ovikelloa 5 vaille 2 joten ei tuohon joulumarkkinoille poikkeamiseen mennyt kuin 10 minuuttia. Olivatpa miellyttävät 10 minuuttia, ja mikä upea sattuma että olin ipodiin valinnut musiikiksi Juanesia. Se soi edelleenkin korvissani kun aloin jutella baasalaisen equadorilaisen kanssa. Quiva coquemus! (Eli siis kiva kokemus.)

10 comments:

 1. Cathy6:06 pm

  Merry Christmas from Sheffield, Rita!

  ReplyDelete
 2. hauskan näköiset soittimet =)

  ReplyDelete
 3. Bona fide, vai miten se nyt pitääkään sanoa?

  ReplyDelete
 4. Marakassit sain kerran appiukolta, vai oliko ne sellaiset espanjalaiset, ei. Olen nimittäin inoa perheessä, joka ei soita mitään..

  ReplyDelete
 5. Hieno idea Rita! Nyt kun Mara voitti sen Nobel-palkinnonkin - mutta voisko ne olla tommoset kun kuvassa;)

  ReplyDelete
 6. Sanon heti suoraan, että pienet nuo on kassiks.

  ReplyDelete
 7. Minä otsikosta päätellen luulin että sinulla on tee-vika...mutta kassi kuin cassi, kelpaa soitella.

  ReplyDelete
 8. Cathy, thanks! We didn't have your address, so we couldn't send you a Christmas card. Have a good one and say hello to N :)

  Kiitos ERAKKO. Musiikki saa mielellään olla hauskaa:)

  ISOPEIKKO: Ei ainakaan mala fide :)

  HANNELE: Marakasseja osaavat kaikki soittaa, jopa vauva jos perheessä on sellainen. Ai niin, vauvoillahan on marakassit. Niitä kutsutaan helistimiksi :D

  PEEÄR: Sinäpä sen sanoit! Maralle omat helistimet.

  UTUKKA: Good point :D

  SIROKKO: Samaa katselin itse omasta otsikostani kun olin sen kirjoittanut! Marakatit tuli mieleen väistämättä.

  ReplyDelete
 9. Ei mikään taviksen rytmiryhmä.

  En olekaan pitkään aikaan nähnyt minkäänlaisia marakasseja mutta kaikenlaisia muita kasseja on tullut kanniskeltuakin.

  ReplyDelete
 10. No kauppakasseja harva se päivä ainakin! Jospa asentaisimme niihin kulkuset :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.