Thursday, December 25, 2008

Mehevä kalkkuna



Miten kalkkunasta tulee mehevä (How to make your turkey juicy)

Upota kalkkuna kylmään suolaveteen paistamista edeltävänä päivänä. 
Ei mahdu jääkaappiin mutta me veimme sen kylmään varastoon.

(Keep the turkey in cold brine in a cold place for some 12 hours.)

Mausteita mukaan (Spices)

Neilikkaa (Clove)
Kuminaa  (Caraway seeds)
Tähtianista  (Star anis)
Sinapinsiemeniä  (Mustard seeds)
Maustepippuria  (Allspice)
Kokonaista kanelia  (Cinnamon)
Merisuolaa  (Salt)
Sokeria  (Sugar)
Vaahterasiirappia  (Maple syrap)
Sipulia  (Onion)
Appelsiinia  (Orange)
Inkivääriä  (Ginger)
Persiljaa lehtineen ja varsineen (Parsley leaves, stalks and all)

Kalkkunan sisään omenanlohkoja ja kuivattuja luumuja.


7 comments:

  1. Peikko säästi kaikki kalkkunat... millähän Rita täytti kalkkunansa? Vai kävikö niin kuin tarinassa jossa mies totesi, että "ei se ollut tyhjä".

    ReplyDelete
  2. Brilliant!!!!
    Have a nice day!!!

    ReplyDelete
  3. Tuon saa veljeni tehdä..

    ReplyDelete
  4. ISOPEIKKO: Kalkkunan sisään pistämme aina omenanlohkoja ja kuivattuja luumuja. Nam.

    DAVID: You too :) Thank you. I hope you had a good Christmas.

    HANNELE: Uuden vuoden kalkkunassakin on ideaa, jos on porukkaa koolla. Nuo mausteet eivät maistu kalkkunassa, mutta eilen huomasin että omenanlohkot kalkkunan sisässä maistuivat anikselta :)

    Voitelimme kalkkunan öljy-hunajaseoksella.

    ReplyDelete
  5. Nyyttikesteihin uutena vuonna, puolalaisia , persialaisia, sun muita, ehkä saadaan kalkkuunaakin. Minä luultavasti teen jälkiruuan.

    ReplyDelete
  6. Saadaankohan blogissa nähdä kuvia? :)

    ReplyDelete

Kommentit ovat tervetulleita. Pyrin vastaamaan kaikkiin.

Julkaisen heti kun ehdin. Iltaisin en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)