Tuesday, December 30, 2008

Tekniikka pelaaItalianopettajalle sopiva joululahja tuo Fiat 500:n muotoinen hiiri. Vähän turhan pönäkkä ja korkea käteen mutta riemastutti kovasti valoineen. Pimeässä huoneessa näkyy selkeästi sekä etu- että jarruvalot, hehee.

Sain juuri nettiyhteyden hyvään ystävääni Mirkkuun. Hänelle on joulupukki tai muu taho järjestänyt läppärin. Tähän asti kokemusta vain kännykästä. Lähetin meilin ja sain vastaukseksi tekstiviestin että perille tuli mutta ei saanut vastausta tulemaan. Opetan sen hänelle huomenna kun menen mieheni kanssa hänelle lounaalle. Siitä tulee kivaa ja tulee olemaan hienoa saada olla enemmän tekemisissä Mirkun kanssa. Puhelimessa en jaksa työpuheluiden jälkeen jäkättää mutta pieniä meilejä voi aina vaihdella.

Sain hiljattain tietää että voin lähettää tietokoneelta 40 ilmaista meiliä kuukaudessa. Huomattavasti helpompaa kuin kännykästä näpyttely. Harmi vaan että numerot joutuu aina erikseen katsomaan ja kirjoittamaan ruudulle. Ehkä keksin siihen vielä jonkin helpotuksen, kirjaan ne vaikka meiliin.

Yksi iso tekniikkaparannus tehtiin eilen elämääni - mieheni vaihteli hiukan piuhoja ja laitteita and nyt on TV:ssä helposti saatavilla erinäisiä Italia-kanavia entisen yhden lisäksi sekä monta Iran-kanavaa. Persian kieltä tuutin täydeltä, ach Khoda! Aamulla osuin englanniksi tekstitettyyn ohjelmaan jota katselin, kuuntelin ja ihailin tyytyväisenä. 

Äsken oli flunssan tuntua, mutta nyt se on enää pienenpieni aavistus. Otin normaalit poppakonstitroppini; teetä sitruunan ja hunajan kanssa. Sillä olen jo vuosikausia ajanut flunssanpoikasia tiehensä. Ihan aina ei tehoa, mutta hyvin usein. Pidetään nytkin peukkuja.10 comments:

 1. Rita, kiva tuo Fiat viissatanen - ehkei kovin ergonominen, mutta...;)

  Hommaa skype Rita, onpi edullinen ja kätevä universaalisti.

  Reipasta vuotta 2009.

  ReplyDelete
 2. Hihi, poika sai vilkkuvan sydämmen...

  ReplyDelete
 3. (kirjottaessa ajattelin yhtä ämmää, mut sormet teki omaa)

  ReplyDelete
 4. PEEÄR: Joo, olen joskus ajatellut tutustua skypeen, mutta eikös silloin tarvitse aina olla tukka kammattuna ja vaatteet päällä kun ei tiedä kuka ottaa yhteyttä ja koska? :)

  HANNELE: Sanovat että sydämeen ei mahdu kahta ämmää mutta monet miehet ovat kuulemma kokeilleet kuitenkin ...

  ReplyDelete
 5. Rita, mikäs sen mukavampaa olis, mutta mulla on ollu kait kolme vuotta skype, ja tiedän, että siinä on säätö kuvalliselle tai kuvattomalle yhteydenpidolle - ja chatti. Minä en uskalla kuvaani näyttää, mutta jotkut tykkäävät. Siis ei tarvii audiopuhella, ja valittavana on, onko skype näkyvillä, voi säätää näkymän sellaiseksi, ettet ole linjoilla - ja pakko ei ole vastata. Ihan turvallinen ja kätevä. Skypeän tällä hetkellä siskoni kanssa Meksikoon - eikä maksa mitään - naamat tunnemme ennestään;)

  ReplyDelete
 6. (en tunne sellaisia miehiä ;)

  ReplyDelete
 7. Ihana hiiri! Skypestä sen verran että mullakin on se ollut parisen vuotta ja en enään voisi olla ilman sitä, yhteydet eri puolille maailmaa hoituu sillä loistavasti.Suosittelen!

  Teillä taitaa olla satelliittilautanen kun näkyy nuo erikieliset asemat, vau! Ystävättärelläni Helsingissä, joka on syntynyt Iranissa, on myös joku Iran kanava josta tulee paljon musiikkia ainakin.

  Toivottavasti se flunssa ei nyt tule pahemmaksi. Sitruunan, hunajan ja ínkiväärin liitto on myös aika hyvä flunssajuoma...

  Oikein hyvää Uutta Vuotta 2009

  ReplyDelete
 8. PEEÄR: Hyvältä systeemiltä kuulostaa. Sitten pitäisi vielä keksiä joku johon sillä konstilla pitäisin yhteyttä. Kaukana (esim Tampereella) asuvilla sukulaisilla ei ole tietokoneita.

  HANNELE: Ole siitä iloinen :)

  YAELIAN: Opetan kieliä puhelimessa - mahtaisiko skype olla puhelinta parempi idea?

  On meillä satelliittilautanen, jeps. Tänä aamuna katselin Irania :)

  Flunssa ei ole puhjennut mutta nenässä kutittaa joten join taas tetä sitruunan ja hunajan kera. Inkivääriä meillä ei ole (paitsi jauheena).

  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  ReplyDelete
 9. Skype voisi olla loistava kieltenopetukseen, koska se toimii kanssa kuten näköpuhelin, jos niin haluaa....

  ReplyDelete
 10. YAELIAN: Ehdotan puoliskolleni että kokeilemme vaikka kaksistaan ensin. Olipa kiva että tuli puheeksi!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.