Saturday, December 13, 2008

Nyyttäreihin



Vien ison hedelmäsalaatin nyyttäreihin. Koska menen sinne jalkaisin, mieheni vei eilen kantamuksiani edeltäkäsin. Itse hän saapuu kutsuille töistä suoraan illalla. Minä lähden kävelemään jo klo 12.30 kotoa. Arvelen että matkaan menee puolitoista tuntia. 

Hedelmäsalaatti olisi tietenkin raikkainta samana päivänä valmistettuna. Lähetin banaanit erikseen kuorissaan. Pilkon ne vasta perillä. Pistin pohjalle säilykepersikkaa, sitten mehukkaita mandariineja, viinirypäleitä, pusersin sitruunamehua joukkoon, hiukan hunajamelonia. Kuvan ottamisen jälkeen lisäsin muun muassa tummia viinirypäleitä. Tunti meni yhteensä. Tuo on iso Tupperware-kulho. Otan ehkä pakastevadelmia mukaan tuohon lisättäväksi. Punainen antaa kivan säväyksen. 

15 comments:

  1. Senkin Rita, kun tuollaisia ihanuuksia täällä näytät! Minulla on muutenkin kauhea syöpötys (johtuu varmaan imetyksen vaatimasta lisäenergiasta). Haluaisin laittaa pään tuohon kulhoon ja poimia hedelmiä suuhuni kuin kissa!

    ReplyDelete
  2. KATILEIN :D Jos vilkaiset Kops-blogiini, puolustan siellä hedelmäsalaattiani terveellisenä vaihtoehtona lihottaville jouluruuille, punkeron olon vastapaino.
    Pistä vaan pääsi kulhoon!

    ReplyDelete
  3. Aika ankaraa juhlimista siellä teillä. Vai juhlitteko sisätiloissa?

    ReplyDelete
  4. Ankaraa siinä mielessä että Elsan ja porukan kanssa tavallisesti syömme pitkän kaavan mukaan: kokoonnumme klo 13 tai klo 14 ja valmistaudumme aloittamaan syömisen kolmelta tai neljältä. Monta ruokalajia, vaikkakaan ei raskaita. Nykyään emme enää jatka ihan klo 22 asti mutta ennen oli tapana.

    Juu, sisätiloissa olemme Elsan kotona, ison ruokapöydän ympärillä :)

    ReplyDelete
  5. Nami. Apelsiinimehua olisin joukkoon puristanut..

    ReplyDelete
  6. Verraton vinkki, meillä ei sattunut olemaan appelsiineja, mutta seuraavalla kerralla sitten.

    ReplyDelete
  7. (olihan sulla mandariineja :)

    ReplyDelete
  8. On edelleenkin; tein tänään lisää hedelmäsalaattia. Niistä tulee mehua.

    ReplyDelete
  9. Sylkirauhaset aloittivat heti tuon kuvan nähtyään vilkkaammin.

    Hedelmäsalaatti on aina kannatettava vaihtoehto jälkiruokaa miettiessä.

    Kreikan saarella eräässä perheen kotona olevassa tuparavintolassa oli laitettu pelkästään omenien ja appelsiinien lohkoja vadille vierekkäin. Päälle oli ainakin ripoteltu kanelia ja hunajaa, ja ilmeisesti jotakin kostuketta.
    Kauniiseen astiaan vain esille ja hopla! Yksinkertaista ja raikkaanhyvää.
    Salaateissa siellä opin saman. Toisaalta ei tarvitse montaakaan vihannesta: Kurkku, tomaattia, sipulia ja oliiveja. Mutta tietysti mukana pitää olla tsatsikia, mihin leipansa kastaa.

    ReplyDelete
  10. Unohdin tietysti tuossa edellä fetan palaset salaatin joukosta. :)

    ReplyDelete
  11. LEONOORA: Erittäin kivat vinkit, kiitos :)

    Ruuan lisukesalaatissa mekin olemme silloin tällöin suosineet jotain hedelmiä, esim viinirypäleitä, tai appelsiinia tai omenaa.

    Feta on loistava vähäkalorinen juusto salaateissa.

    ReplyDelete
  12. Mulle rupes kans tekeen mieli...
    (mut hyppään happamen sitruuna yli :)

    ReplyDelete
  13. Meillä yleensä tapana pistää sitruunaa salaatteihin. En ajatellut että olisi hapanta... Olen kai tottunut. Emmekä me sitä sitruunakaupalla sinne pusertele :)

    ReplyDelete
  14. Parasta hetelmäsalaatissa on sen ihana raikkaus, nam nam. Alkoi tehdä mieli. :)

    ReplyDelete
  15. ELEFIA: Tervetuloa takaisin matkoilta!

    Samaa mieltä raikkaudesta :)

    Totellinen hetelmäsalaatti onpi raikas.

    ReplyDelete

Ilahdun kommenteista ja pyrin vastaamaan kaikkiin.

Kello 16 - 17 jälkeen en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)