Friday, February 27, 2009

Penkkaan pakun ja bussin tieltäOn se vaan niin että hyvä olo riippuu siitä mitä syö ja syökö mitään, sekä siitä paljonko syö. Tammi-helmikuussa on mittatikkuhame lakannut kiristämästä ja vaakakin osoittaa että painoa on tippunut. Hurraa terveellinen ruokavalio. 

Toissapäivänä patikoin kauppaan, pienen mutkan kiertäen, kuten kuntoileva tapani on, ja hyppäsin yhdessä mutkassa jalkakäytävältä lumipenkan yli viereiselle metsäpolulle. Siihen syynä edestä lähestyvä bussi numero 72 joka täytti minun puoleiseni kaistan. Ei mahtunut omalle puolelleen johon oli parkkeerattu pitkä rivi rakennustyömaan heppujen autoja. Olisin edelleen mahtunut kävelemään kapealla jalkakäytävän kaistaleella, mutta jokin vaisto sai minut bongahtamaan sivuun. 

Tässä vaiheessa bussi eteni erittäin hitaasti. Katsoin taakseni ja sieltähän tuli leveä pakettiauto JALKAKÄYTÄVÄÄ pitkin. Paksu sikapossu sitä ohjaili purkkaa mäyssyttäen euroopanomistajan elkein. (Vannon että pelästykseni ei väritä tätä raporttia vaan selostan asiallisen neutraalisti.) Toistensa kylkiä hipoen ajoneuvot ohittivat toisensa. Kumpikaan ei näemmä tullut ajatelleeksi pysähtymistä, odottamista tai perääntymistä.

Kömmin penkan takaa esiin ja jatkoin matkaa, teroittaen mieleeni muistutuksen että en enää kävele kauppaan sitä kautta. Meiltä pääsee S Marketiin useilta tahoilta. Viisainta valita turvallinen, rauhallinen reitti.

Muistin tuon kun tänään huomasin käveleväni täsmälleen samaa reittiä kauppaan.

13 comments:

 1. Jalankulkija on usein kuolemanvaarassa liikenteessä, vaikka olisi kuinka varovainen hyvänsä. Täytyy olla miltei vainoharhaisen varovainen, kun tapahtuu melkein mitä hyvänsä.

  Eräs kuuluisa suomalainen oli vähällä ajaa päälleni jalkakäytävällä, kun hänellä oli niin kiire ostamaan R-kioskista iltapäivälehteä, jossa kerrottiin hänen ja muiden superrikkaiden uusimmat verotiedot. Hän siis ajoi autonsa siihen kadulle R-kioskin eteen keskelle jalkakäytävää!

  Siunasin mielessäni kotivoimistelua, joka säilyttää reaktiot nopeina.

  Niin nopea en ollut, että olisin estänyt hänet lähtemästä lehtineen ja soittanut poliisin paikalle.

  ReplyDelete
 2. ANNA: Karmeaa! Noita itsensä ylentäjiä riittää joille kaikki on sallittua heidän omasta mielestään.

  Jouduin kerran juoksemaan jäteauton tieltä henkeni hädässä eräässä pihassa. Kun ehdin katsoa ohjaamoon, siellä kaksi heppu tuijotti kiinteästi tien toisella puolella olevaa blondia ja olivat lähestulkoon peruuttaneet minun päälleni.

  Siitä lähtien olen kiertänyt jäteautot hyvin kaukaa, vaikka tiedänkin että eivät ne samat kaverit kai niissä kaikissa istu :)

  ReplyDelete
 3. On siitä aina hyötyä, kun on ponnarit (ponnistusvoimat) kunnossa;)

  ReplyDelete
 4. Se on ihmeellistä, miten sitä vain vakiintuu joku tietty reitti kävellä, vaikka vaihtoehtojakin olisi.

  Kuvailemasi tilanne oli ihan kamala! Onneksi selvisit ehjin nahoin. Onnea painonpudotuksesta! Minunkin pitäisi, mutta motivaatio on aika lailla hukassa. Pitäisi varmaan laittaa yksi liian piukka hame näkyville muistuttamaan olemassaolostaan!

  ReplyDelete
 5. Uusin englantilainen tutkimus kertoo, että yksi lysti mitä syö, vain määrällä merkitystä.
  Yli 800 ikmistä tutkittu kaksi vuotta.

  ReplyDelete
 6. PR: Gasellin ketteryydellä suorastaan hyppäsin :D

  (Luulin että ponnari on poninhäntä, käännöksesi hyödytti:)

  KATILEIN: Ihminen on tapojensa orja :) Minulla tosin kauppaanmenoon useat reitit koska tykkään vaihdella.

  Paino ei ole paljon pudonnut, mutta just sen verran että hyvä olo on lisääntynyt.

  HANNELE: Minulle TERVEYS etusijalla, "Yksi lysti mitä syö" ajattelutapa ei todellakaan vedä minua puoleensa.

  Toinen mikä minua häiritsee tuossa tiedossa:

  Laihduttaminen sillä menetelmällä että kärsii nälkää, ei ole kivaa ja tuo omat tuskansa. Ruokia kannattaa sillä silmällä valita että ottaa niitä mitkä pitävät näläntunnetta kauan loitolla, eikä siis syödä mitä tahansa.

  ReplyDelete
 7. Mukavaa Kalevalapäivää!

  ReplyDelete
 8. (sinä puhuit laihduttamisesta, esimerkiksi, silloin EI esimerkiksi rasva vaarallista, kertoo tutkimus. Lue se)

  ReplyDelete
 9. HANNELE: Terkut ostosreissulta. Tiesin miksi tänään liputetaan kun olin käynyt blogissasi :) Blogeista saa kivoja tietoja.

  En ole laihduttamisesta niin kiinnostunut että tutkimuksia lähtisin urakalla tutkimaan. Riittää kun selailen silloin tällöin Dr Philin opasta joka on tuossa kuvassa.

  Ei minulla ole käsitystä että rasva olisi sinänsä vaarallista... ainoastaan sen yletön syönti. Älä tyrkytä mulle niitä rasvojasi :D

  ReplyDelete
 10. "En ole laihduttamisesta niin kiinnostunut"

  Hihi, taidan olla lukutaidoton :)

  Rasvoja voi tyrkyttää, koska lihavimmat ihmiset pelkäävät ja välttävä eniten rasvoja.. Montet tutkimukset puhuvat rasvojen puolesta.

  ReplyDelete
 11. En ole NIIN HIRVEÄN KIINNOSTUNUT :) Ainoastaan omiksi tarpeiksi. Terveys kiinnostaa enemmän.

  ReplyDelete
 12. Rita, noin puhuvat hoikat ihmiset.:)
  Hyvää Kalevalan päivää!

  ReplyDelete
 13. Anna: Hehe. En minä hoikka ole, tarkoitin vaan että en pakonomaisesti yritä laihduttaa ja etsiä kovasti ravitsemustietoutta ja vouhkata :)

  Hyvää Kalevanlan päivää sinullekin... Lähdenpä katsomaan mitä kivaa olet tänään kirjoitellut.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.