Monday, March 30, 2009

Etkot ja jatkotJumppavaatteita tarvitaan. Tykkään siitä Persiatelevision aerobic-ohjelmasta ihan hirveästi. Meillä oli ystäviä lauantaina ja näytin heillekin telkkarista että tämmöinen se on. En tiedä miten juuri tulikin mieleen, ja miten se saattoi olla ihan juuri alkamassa kun sen muistin. Lähetysaika vaihtelee jonkin verran eikä minulla ole sen kanavan ohjelmatietoja (Iran Beauty).

We had friends over on Saturday. We cooked fish and rice, a potato and chicken casserole, and made a fruit salad. Our guests brought a salad, a cheesecake and some bread. 

Hyvät oli pöperöt. Puoliso kokkasi riisiä, kirjolohta uunissa ja peruna-broilerilaatikkoa. Minä tein hedelmäsalaatin. Charlotta toi ison mehevän salaatin ja Elsa muun muassa juustokakun. Elina oli valmistanut aivan ihanan jälkiruokapiiraan. Kaikki oli hyvää ja kivaa. Ollaan tunnettu nämä ihmiset niin kauan että ei tarvitse jännittää. Arska katseli telkkarista uutiset ja nukahti hetkeksi sohvalle. Ville (16 v.) luki Tom Prachettin kirjaa, ja minä jumppasin Elinan kanssa silloin kun TV:stä tuli aerobiccia.

Tein päätöksen että nyt kerrankin sovitaan heti seuraava tapaaminen eikä jätetä pitkää taukoa. Ehdotin vappuviikolopun lauantaita ja sain jo yhdeltä taholta myöntävän vastauksen. Odotellaan vastausta kahdelta taholta. - Hih, tätä kirjoittaessa tuli meili; Charlotallekin sopii vapuntienoo.

Sain blogikommentin, mutta en tiedä mihin se on mennyt. Hyvä ja asiallinen tietoisku siitä missä ja ketä saa kuvata ja mitä kuvia ei saa julkaista. Yritin etsiä kommenttia edeltävistä postauksistani mutta en ainakaan vielä löytänyt. Luin sen kyllä kiinnostuneena moderoinnista ennen kuin julkaisin. Moderointisysteemi saisi olla hiukan parempi. Olisi hyvä saada tieto mihin postaukseen kommentti on jätetty. 

Olipa hauskoja puhelinopetuksia tänä aamuna. Opetin kaikissa kolmessa puhelussa englannin kielen äännejärjestelmää erilaisten harjoitusten avulla. Hyvin meni perille se mitä halusin opettaa, heti kun oppilas pääsi jyvälle siitä mistä oli kyse.

Yhden oppilaan kanssa päästiin "How was your weekend" small talkista kiinnostaviin sanontoihin: "Kapakkakierros" eli "bar hopping" eli "pub crawling". Samalla sain kuin ihmeen kaupalla vastauksen minulle uuteen sanaan "etkot", jonka eilen näin television käännösteksteissä. Se on ilmeisesti muodostettu lähtien sanasta "jatkot". Jatkojen vastakohta, "esijuhlinta", vaikkapa baari ennen night clubiin menoa.  

9 comments:

 1. Heh, taas opin uutta:)

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Oppiminen on kivaa ja hyödyllistä :) Joka päviä huomaan oppivani blogikavereilta ja oppilailta. Kuinkahan viisaiksi tässä vielä tullaan?

  ReplyDelete
 3. Sullahan on hieno ja kivanvärinen jumppa asu!
  Teillähän oli hauska lauantai, kiva kun tulee ystäviä ja vielä herkkuja heidän mukanaan.

  Etkot? Mullekin ihan uusi sana, kiitos uudesta sanasta Rita:-)

  ReplyDelete
 4. YAELIAN: Asu on City Marketin tarjouksesta, hurjan halpa, ja ostin myös vaaleanpunaisen :)

  Meillä on yleensä tuon porukan kanssa tapana pitää nyyttärityyppiset kekkerit. Hauskempaa ja helpompaa sillä tavalla.

  Kerroin juuri puolisollekin sanasta "etkot". Ei muuta kun käyttämään uutta sanaa!

  ReplyDelete
 5. Tuo etkot ei ole ihan uusi sana ja sillä voidaan viitata myös siihen, kun ollaan jonkun kotona ennen juhlimaan lähtöä. Minä inhoan tuota sanaa, joten en tule sitä jatkossakaan käyttämään :)

  ReplyDelete
 6. Oikein keväänväreihin sopiva jumppa-asu sinulla.
  Eipä taida silmujenvirhreää vielä näkyä sielläkään lehtipuissa tai kukkapenkeissä?

  ReplyDelete
 7. Sounds wonderful !
  And delicious food, too :)
  Brad

  ReplyDelete
 8. Et kaikki sun pitää kotkot. Mutta kiva uusi sana! Kuinkahan sitä pääsee baariin asti, jos kovin etkot.

  ReplyDelete
 9. KATILEIN: Sana on hyvä tietää, mutta enpä tiedä aionko minäkään käyttää.

  LEONOORA: Ei viherrä vielä. Hassua että ajattelin sinua tänä aamuna herätessäni ja nyt ole täällä :)

  BRAD: Everything was wonderful and our friends were delicious :D

  UTUKKA: "Kotkot" - hah hah :D Jos paljon notkoilee etkobaarissa voi jatkot jäädä vähäisiksi.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.