Friday, March 27, 2009

Hurraa virheetGrapes. Vindruvor. L'uva. Le raisin. Viinirypäleitä. Angur (Farsi). Do I know the word in German? Ach, Weintraube, the dictionary says.

I taught Italian today. Pronunciation of words with CI and CE. Cinquanta, cento, certo, la cintura, la città. Colours with nouns. La mia casa gialla, una Fiat grigia, le luci verdi, i capelli rossi. 

Opetin tänään italiaa puhelimessa. Kolme oppilasta aamun kuluessa. Aivastusäännettä yhden kanssa, kaikkien kanssa adjektiivi plus substantiivi-yhdistelmiä, yhden kanssa määräistä monikkoa, i programmi, gli stivali, le mele.

Pitää siivoilla. Huomenna tulee ystäviä iltapäivällä. Aamupäivällä yksi oppilas ja pitää taas laatia seuraava englannin nettitehtävä. Joka viikko uusi. Tänään puhuin yhden kurssilaisen kanssa ja totesimme että tehdyistä virheistä oppii. Sellaisesta tehtävästä ei oppisi mitään minkä suorittaisi helposti ja virheettömästi. Siis hurraa virheet. Kunhan ei tee samoja virheitä viikosta toiseen. Siitä vaan kaikki erheilemään ja virheilemään.

5 comments:

 1. Tuo on muuten ihan totta (tavasin muuten hetken aikaa otsikkoa, että lukeeko siinä "vihreet" vai "virheet". Molemmat olisivat passaneet tähän juttuun ;)

  Täytyy muuten tunnustaa, että minullekin on monet asiat jääneet päähän juuri sen takia, että olen tehnyt ne ensin väärin. Niistä jää mieleen sellainen muistijäki, että "ei noin, vaan näin".

  ReplyDelete
 2. ELEGIA: Tervetuloa takaisin blogimaailmaan.

  Painovihreetkin ihan hauskoja. Minulla on muutama oppilas joiden kanssa oikein hihittelemme omille virheillemme, ja innostumme välillä muistelemaan entisiäkin vihreitä :D Siinä samalla voimme todeta että kehitystä on tapahtunut eikä enää kompastele samoihin kuin ennen.

  Tuo muistijälki on hyvin sanottu. Huomaan että kun opin aerobic-liikkeitä niin niistäkin jää joku liikemuisti. Seuraavalla kerralla ei tarvitse edes ajatella, kroppa muistaa ne.

  ReplyDelete
 3. valilla kylla tuntuu ettei ole mitaan jalkia missaan, paitsi rypyt! ei muista mitaan vihreista puhumattakaan!

  mutta kun jaljet ehka palaa, tulee uusi oivallus, niin silloin se vastaa maistuukin makeelta!
  kuin virhean rihvee rypale, eiku vihrean vihree rypale! :-)

  ReplyDelete
 4. I love grapes!
  It must be a gift to be able to think, speak and write in several languages.
  I'd get all mixed up.
  :) Brad

  ReplyDelete
 5. BLOGitse: Oivallukset on sitä parasta opiskelussa :)

  Joskus tuntuu siltä että alitajunta kypsyttelee asiat omia aikojaan, ja osaaminen siirtyy tietoisuuteen ilman että olemme edes vaivautuneet opettelemaan jotain tiettyä asiaa.

  BRAD: Grapes are wonderful, aren't they. A small miracle. Beautiful AND delicious. Decorative on a cake :)

  I sometimes get mixed up with languages, but on the other hand, one foreign language helps to understand another and so on.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.