Thursday, March 26, 2009

ReppuniksiKutsuvia blogipostausten otsikoita vaikka millä mitalla mutta minulla liian kiire aikataulu. Live-oppilaat, puhelinoppilaat, nettitehtävät. Käväisin ruokakaupassa ja sain siinä ohessa päivän ulkoilun hoidetuksi.  

I went to buy some groceries. I hurt my upper arm the other day when I fell, and now I had to find a way to put my rucksack on without moving the arm too much. No problem, I pretended to be left-handed. It worked. Simple, my dear Watson. I smiled all the way to the grocery shop. From ear to ear. From here to there.

Olkavarsi vaivaa jonkin verran. Jotkut liikkeet ja asennot tekevät kipeää tai rasittavat. Laitoin repun oikealle olalle, en selkään. Tuntui liian vaikealta ajatukselta kääntää käsivartta taaksepäin, mikä on pakollinen kuvio repun asennuksessa. Kävelin kauppaa kohti ja mietin miten paljon parempi olisi kun reppu olisi selässä kunnolla. Kaupassa se tulisi haittaamaan ostoskorin kantamistakin.

Ja sitten yhtäkkiä kaikki kirkastui. Ajatus selkiintyi. Tavanomainen liikesarja: Reppu oikean käden puolelta ylle, kuten takkikin, sitten vasen käsi... Nyt vaihdetaan järjestys. Reppu vasemman kautta, jolloin ei tarvitse taittaa kättä taakse, ja koukkaan repun hihnan oikealta. Helppoa! Onnistui. Korvasta korvaan hymyillen jatkoin matkaa ja kävin kaupassa. Otin tavaraa vain repullisen ja yhden kassillisen niin vasen käsi ei joutunut rasittumaan. 

Tuommoiset puolen vaihtamiset ovat kuulemma hyvää tekeviä aivotoiminnallekin. Taas ladattiin aivoja ja ratkaistiin ongelmia. Hyvä fiilis.

Lauantaina ystäviä tulossa syömään ja kyläilemään. Sain työpaikkakiusaamista käsittelevän kirjan loppuun ja aloittelen uutta. Kevät lähestyy. Lähitulevaisuus vaikuttaa monella tapaa mukavalta.

11 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. ei ole kivoja tuollaiset vaivat! toivottavasti ei viikkotolkulla haittaa elamaa...

  Suomessa on ihan just kohta vuoden paras aika...melkein ovella! :)

  ReplyDelete
 3. BLOGItse: Ellen tee hulluja liikkeitä en edes muista olkavarttani. Uskon että paranee pikkuhiljaa kokonaan.

  Minusta on toisaalta aina vuoden paras aika :) Ihana tämä Kairo-connection :) Toivon ehtiväni pian katsomaan viimeisintä entryäsi!

  ReplyDelete
 4. No olipa hyvä että löytyi keino miten pitää reppua vaikka on kipeä olkapää. Älä rasita olkapäätä liikaa ja toivottavasti pian paranee!

  ReplyDelete
 5. Joskus on hyvä vaihtaa puolta ja tosiaan muuten varmaan kehittävää, tuntuu se niin vaikealta kävellä laukku väärällä olalla8)

  ReplyDelete
 6. YAELIAN: Ei oo kipee kun ei tee vääriä liikkeitä :) Pystyn aerobiccaamaankin.

  INKIVÄÄRI: En osaisi pitää väärällä olalla. Oikealla olalla pidin, mutta halusin repun kokonaan selkääni. Pukeminen mahdotonta, kunnes puin "väärältä" puolelta ja sain kuin sainkin kädet vapaiksi :)

  ReplyDelete
 7. HI RITA,
  I'VE JUST PUT YOUR RECIPEE AND LINK HERE:
  http://andersbacken.blogspot.com/2009/03/karelian-rice-pastries-finnische.html

  ARE YOU INTERESTED IN A LINK-EXCHANGE?
  SHALL I PUT YOUR LINK ON MY BLOGS?
  ARE YOU INTERESTED IN DOING THE SAME FOR ME?
  PLEASE LET ME KNOW!
  LOVE AND GREETINGS FROM DENMARK, SARAH SOFIA

  ReplyDelete
 8. SARAH SOFIA: Thank you for putting my link up on your blog.

  Sure I'll put your blog link on my roll, and if you like, you can add my link on your blog roll... But perhaps your readers don't understand Finnish?

  I could try and write a little English at the beginning of every post, I suppose...

  ReplyDelete
 9. Dear Rita, it'as fine you take the link you have chosen!
  I do think, you should consider whriting a little english in each posting here. You would get more traffic and Brad and I are also curious to see what you are doing!
  I also try to have enlish in most of my blogts from now on, so that everybody can understand them!
  love, Sarah Sofia
  Your link will be placed in my linking-list next week, because my IT-guy only comes back then
  love, SSG

  ReplyDelete
 10. I like your ingenuity !
  I am very sorry to hear that you fell though.
  Brad

  ReplyDelete
 11. SARAH SOFIA: It's good to have an IT guy :) Have him show you how to install links, it's really simple.

  BRAD: Don't worry about it. It could have been much worse. The path was really icy under the snow and I fell flat on my back. Hurt just my upper arm a bit. It's not serious. But let's be careful out there! The roads are slippery.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.