Thursday, April 30, 2009

Elähdyttäviä oivalluksia


 
Don't hate us because of the swine fever.

Älkää vihatko meitä sikainfluenssan vuoksi.

Vappu lähestyy. Minulla aamupäivä töitä ja puolisko lähtee pelaamaan golfia. Aiomme juhlia vasta lauantaina ystävien kanssa, mutta tuskinpa millään vapputeemalla. Saattaa vappurieha supistua blogivierailuihin. Aika monet tekevät kivoja vappupostauksia jotka ilahduttavat työn orjaa. Etukäteen pahoittelen jos en saa montaa kommenttia aikaan. Perjantairaportti ei kirjoita itse itseään.

Yksi tuttu kertoili aivojensa joutuvan koetukselle kun hän auttaa 8-vuotiastaan matikan tehtävissä. Monella tapaa hieno juttu. Oppiminen, ongelmanratkaisu, oivaltaminen, muisteleminen... kaikki elähdyttäviä juttuja jos osaa asennoitua oikein. Pääsisinpä mukaan!  

Koen mukavia ahaa-elämyksiä ja saan monenmoista oppia kielikurssittaessani aikuisia. Ei oppiminen ja vuorovaikuttaminen ikää katso. Äsken juuri yhdistin oppilaan tietoja omiini kun kerroin hänelle että sana digitaalinen tulee latinan sormia ja varpaita tarkoittavasta sanasta ja laskeminen on käsittääkseni alkanut sormilla laskemisesta. Hän ryhtyi puhumaan biteistä ja tietotekniikasta. Harmi että aikamme loppui juuri silloin, mutta ensi viikolla jatkamme.

Ja nyt on aika viimeistellä italian nettitehtävä. Sen lähetyspäivä on torstai, giovedì, Thursday... Un momento, onko se Juppiterin eikä Thorin päivä italiaksi? - Enpä taida ehtiä sitä pohtia tämän enempää. Totean vain että aika aurinkoista Ukkosen jumalan päiväksi.

4 comments:

 1. Rita

  So lovely! I mean those little sweeties. Are they new one too in/at your collection?

  Vappuhuiskalla huiskuttelen iloista vappua Sinulle!
  Sivullani on sinulle rumpusoolo, kuntelepa!

  ReplyDelete
 2. LEONOORA: The piggies are not a new addition to my collection :) Kiva kun tulit huiskimaan. Kaipasinkin juuri piristystä.

  What? A drum solo... I'm on my way!

  ReplyDelete
 3. What an adorable little couple!
  There is a lot of panic over The Swine Flu.
  I hope it gets resolved soon.
  Brad

  ReplyDelete
 4. BRAD: Those piggies also have piglets, although I left them out of the picture this time :) Yes, let's hope the Swine Fever soon diminishes into Piggy Flu and then goes away completely.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.