Wednesday, April 01, 2009

Miksi kuuntelet musiikkiaYstävämme Charlotta toi tulppaaneja ruukussa. Ilahduttavat ja piristävät kuistin ikkunalla. Voin istuttaa ne myöhemmin kesällä pihaan koska sipulit ovat mukana.

A friend gave us potted tulips. They look very nice on the window-sill. I'll plant them in the garden later on in the summer, because they come with the bulbs.

Työtehtävästä toiseen on päivän kulku. Kaikki kiinnostavia tehtäviä, ja osan niistä saan tehdä oppilaitten seurassa, mikä on hauskaa ja sosiaalista. Yhteinen tavoite on oppilaan kielitaito, eikä mikään estä nauttimasta matkasta siihen suuntaan.

Puhelinoppilas soitti kotoaan missä on sairaan lapsen kanssa. Puhelun loppupuolella vasta alkoi taustalta kuulua pienen pojan juttelua. Opiskelu hoitui ihan hyvin. Teetin oppilaalla erilaisia ääntämistehtäviä. Mitä mainiointa puhelimessa. Siinä pääsee keskittymään puhumiseen ja kuunteluun tiiviimmin kuin livenä.

Kohta alan ideoida seuraavaa italian nettitehtävää. Sen jälkeen kävelylenkki kutsuu. Olen keksinyt pistää musiikiksi ipodiin shuffle-soitannan, eli selvällä suomen kielellä sanottuna kappaleet tulevat rändomina sieltä täältä. Eilen nauratti kun kesken musiikkikappaleiden tuli yksi raita persian kieli-cd:ltä. Ei se mitään, mielelläni senkin kuuntelin matkalla S Markettiin. Musiikki vaihtelee Andrea Bocellin oopperasta Ramstedtin saksankieliseen hevimpään mörinään ja Eva Dahlgrenin ruotsinkielisistä biiseistä Shakiran ja Juanesin espanjankielisiin menestyshitteihin. Yhtäkään suomenkielistä luikkausta ei joukossa ole. Eihän minun tarvitse suomen kieltä kerrata, oppia ja pitää yllä. 

Meillä kaikilla on hiukan eri tarkoitusperät kuunnella musiikkia. Mites sinulla?


10 comments:

 1. Miksi kuunnella musiikkia...Olen aina kuunnellut musiikkia: lapsuudenkodissa kuunneltiin paljon klassista musiikkia ja muutakin, ja se on vain aina ollut olemassa, enkä osaisi olla ilman.Joku musiikki tuo tiettyjä assosiaatioita: Venezuelassa kuului joka puolella salsamusiikkia, busseissa, kaduilla, vaikka missä, ja siitä tuli hyvä olo ja mieli tanssia. Kun kuulen salsamusiikkia jossain, se muistuu mieleen ja tekee mieli liikutella jalkoja..Musiikki on nautinto,kun siitä pitää.Tietenkään kaikki musiikki ei ole sellaista, makuja on monta.

  ReplyDelete
 2. YAELIAN: Oli mukava lukea selontekosi :)

  Salsa se minunkin kroppaani liikuttaa! Lattarit ovat lempitanssejani, varsinkin la salsa.

  ReplyDelete
 3. Charlotta2:53 pm

  Onpa niistä tulppaaneista tullut upeita! Tosi nopeasti vielä, lauantaina ne olivat vasta ihan pienellä nupulla. Musiikista, niin yhteen aikaan minulla oli tapana kuunnella rauhallista musiikkia kasetilta ennen nukahtamista, se oli hyvää unilääkettä. Yhteen aikaan taas kuuntelin Andrea Bocellia korva tarkkana saadakseni mallia italian ääntämiseen, kuten olit neuvonut. Täytyypä taas ottaa tavaksi!

  ReplyDelete
 4. CHARLOTTA: I tulipani sono bellissimi. Ti ringrazio.

  Hih, muistan kun kehoittelin sinua ostamaan Andrea Bocellin Romanzan silloin kun et vielä tuntenut häntä. Et ollut kovin innostunut - vielä silloin. Sitten höpsähdimme molemmat Bocellin laulantaan pahan kerran :D

  ReplyDelete
 5. Musiikki on aihepiiri, josta hädin tuskin uskallan mitään mainita. Parhaiten tulee toimeen ihmisten kanssa, kun vain nyökyttelee jokaiselle ja on samaa mieltä, KOSKA KAIKKIENHAN NYT TIETYSTI KUULUU MUSIIKKIA KUUNNELLA.

  Mutta katsotaan, millaiset haukkumiset saan, kun ilmaisen, että:
  -en koskaan kuuntele kotona enkä autolla ajaessani musiikkia. Ottaa hermoihin renkutus. (Luulen, että hermot menneet koulussa).
  -En voi sietää oopperaa, kauheata kirkumista. (paitsi matalat miesäänet kestän).
  -En siedä jatsia, kauheaa jumputusta.
  -En siedä sinfonioita, käyvät korviin.

  On minulla muutama musiikki-CD. Ne ovat pääasiassa eteläamerikkalaista kansanmusiikkia tai espanjalaista musiikkia.
  Tykkään myös mm. Finlandiasta tai Hazaturjanin Sapelitanssista, Kohtalon sinfoniasta, unkarilaisesta kansanmusiikista.
  Jotkut suomalaiset iskelmät ovat kivoja.

  ReplyDelete
 6. KIRLAH: Minä en ainakaan yhdy päivittelijöiden kuoroon. Olen semmoista kuullut tarpeeksi kun sanon että en halua matkustella. "Voi herrajesta, kielten ope eikä matkustele...!"

  Kohtalon sinfornia on minustakin ylimaallisen upea.

  Renkutukset karseita, samaten laahaavat melankoliset tankot (huh), räppäämisestä en pidä... On minullakin aika paljon mitä en halua kuunnella. Klassinen oolrait mutta minä tarvitsen sanoja. Olen kieli-ihminen, siinä perustelut. Toisaalta myös rytmi-ihminen niin vahvasti että voisin kuunnella hyvää rumpusooloa pari päivää tauotta :D

  ReplyDelete
 7. Your tulips are beautiful and so are the roses beside them.
  What better gift than something that visits you every year with beautiful colors !
  Brad :)

  ReplyDelete
 8. BRAD: Yes, well said.

  The roses are plastic, bytheway :D

  ReplyDelete
 9. Ihania tulppaaneja . Mina kuuntelen aika-ajoin kovasti musiikkia . Miehellani ja minulla on eri maku joten talviaikaan kun han on paljon kotona , on hankalaa .
  Kiitos vierailusta blogillani .

  ReplyDelete
 10. KYLLIMARJAANA: Kiva kun tulit visiitille :)

  Kuulokkeet on näppärä ratkaisu siihen kun haluaa kuunnella omaa musiikkiaan.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.