Tuesday, April 28, 2009

Leskenlehtihän se siinäVarma kevään merkki Suomessa, leskenlehti, tussilago farfara, englanniksi "varsankavio". Se kuuluu samaan sukuun kuin asterit, mitä en ole tullut ennen ajatelleeksi. Kandee googeloida.

A sure sign of spring in Finland, a coltsfoot. It belongs to the same family as asters, which I've never knew before looking it up in the Wikipedia. 

10 comments:

 1. Kevään airuthan se, siinä vaiheessa vielä kuin kauan kadoksissa ollut ystävä:)

  Kukasta kerrotaan tarinaa Tukholman puutarhamessuilla käyneestä puutarhanystävästä, joka oli löytänyt sieltä kotiin tuomisiksi jonkin varhain keväällä kukkivan kaunottaren, Tussilago farfaran. Kotona asiaa tarkemmin tutkien selvisi mitä oli tullut tuotua.

  Toimii minulla varoittavana esimerkkinä siitä, että kannattaa aina tarkistaa himoitsemastaan kasvista myös kasvitieteellinen nimi:D

  ReplyDelete
 2. INKIVÄÄRI: Hauska tarina. Meillä ihmisillä on aika vajavainen havaintokyky. Tulee yllätyksiä, ja sitten miettii että missä mun silmät ja aivot olivat :D

  ReplyDelete
 3. herkkaa... jotenkin ujoa...

  ReplyDelete
 4. Eikö olekin jännää , että noinkin vaatimaton kukka ilahduttaa näin keväällä .
  Olen ollut pihatöissä aamusta asti, mutta nyt sade keskeytti puuhat . Sopiva aika laittaa ruokaa . Meillä on valtava maalaispiha ja puuhaa on enemmän kuin tarpeeksi . Leskenlehtiä huomasin minäkin .

  ReplyDelete
 5. Hmm... missäs se lehti on?

  ReplyDelete
 6. BLOGitse; Niinpä onkin :) Vaatimatonta, ja silti niin kaunista.

  KYLLIMARJAANA: Varhaiskeväällä tulee sellainen kukkien kaipuu että leskenlehti vetää vertoja ruusulle!

  Ai teillä satoi... Kätevää kun luonto kastelee itse itsensä. Me jouduimme - tai tuota, minä pyysin miestä pumppaamaan kaivosta vettä jotta saa kasteltua meidän pieniä tiluksia :)

  ReplyDelete
 7. Rita
  Nyt alkoi täälläkin satamaan vettä.
  Hyvä niin. Saavat kyytiä nuo vielä kasoissa olevat lumet. Muuten, täälläkin vihertää paikoin jo ruoho, ja tienposkessa näin pitkäkaulaisiakin leeskenlehtiä.:)

  Oletkos ajatellut, ettäsi kaikki possusi voisi luetteloida, kuten taideesineet: taulut ja kirjat luetteloidaan.
  Tuli vain mieleen tuosta edellisestä uudesta possustasi, että sinulla on jo aikamoinen kokelma erilaista possu-muotoilu-taisetta. :) Voisit vaikka pitää niistä ilostuttavan näyttelyn.

  ReplyDelete
 8. thanks for answering my questions below.

  I like these flowers, saw them in Finland as well!

  by the way, we're soon up north again... going to ivalo and Kirkenes...

  ReplyDelete
 9. Leskenlehti on kaunis kukka tai ainakin muistuttaa kesän tulosta. Otin itsekin muutaman kuvan siitä. Musta on nyt kiva katsella luontoa ja yrittää kuvata. Joitakin kasveja jo nousee maasta, kun on ollut niin lämmintä.

  ReplyDelete
 10. SARAH SOFIA: Hello there! I have put two of your blogs on the blog roll of this blog, since this is a language teacher's blog. My second blog is a "psychological weblog" and the third one I'm not updating any more.

  Welcome to Finland. I hope to see pictures on your blog :)

  YVIOON: Pistä leskenlehtiseppele päähän kun kuvaat luontoa, niin tunnistan sinut jos osun kohdalle :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.