Thursday, June 04, 2009

Päärynää leivälläKuulin persialaiselta ystävältäni Elinalta että Persiassa syödään usein päärynävoileipää välipalaksi. Leipää, juustoa ja viipaloitua päärynää. En tiedä miltä se näyttää mutta valmistin pari prototyyppiä ja kysyn häneltä miltä näyttää. Juustohöylällä saisi aikaan ohuempia viipaleita.

My Persian friend Elina tells me that pear on bread is a common snack in Persia (Iran). Bread, cheese and pear slices. I'm not sure what it's supposed to look like, but I made two prototypes. I'll ask her what these look like. I could cut thinner slices with a cheese plane. (Don't know if my foreign readers know what that is. Go to IKEA.)

Päärynä = a pear = golaabi


19 comments:

 1. Maistuiko hyvältä. Näyttää ainakin aika mielenkiintoiselta. En ole kyllä maistanut.

  Kyllä musta on kiva kokeilla kaikkea uutta, vaikka välillä jotkin yhdistelmät vaativatkin vähän enemmän totuttelua. Heh.

  ReplyDelete
 2. Onpa jännä tapa nauttia päärynää (tai leipää - miten sen nyt ottaa) ;)

  Eipä ole tullut mieleeni yhdistää niitä. Tykkäsivätkö sinun makunystyräsi tästä yhdistelmästä?

  ReplyDelete
 3. YVIOON: Rohkea rokan syö :) Meilasin juuri persialaisen ystäväni kanssa, pistettyäni ensin omat yritelmäni blogiin - hän sanoi että (hehe) voi ei, vain yksi pala golabia leivälle ja ohuempi viipale.

  ELEGIA: Ajattelin sinua juuri tänään !!! :)

  Nystyräni eivät tykänneet kyttyrää, mutta jotenkin hiukan liialta tuntui... No nyt sain tiedon että olen laittanut liikaa päärynää. Kokeilen seuraavaksi ohuemmalla viipaleella. (Mutta mitäs minä sitten teen sillä lopulla golabilla?)

  ReplyDelete
 4. Näyttää hyvältä! :-)))

  ReplyDelete
 5. AMEL: Ja maistuu :)

  ReplyDelete
 6. Varmaankin hyvää! Olen syönyt ja tehnyt pizzaa päärynän ja juuston kanssa ja se oli erinomainen yhdistelmä, niin samaa se varmaan on voileivänkin kohdalla....

  ReplyDelete
 7. I would never have thought of it and it sounds and looks great. I like the one with thinner slices.
  What kind of cheese would be good ?
  Brad

  ReplyDelete
 8. Anonymous9:38 pm

  Hi Rita,
  I am Persian myself and seeing this for the first time in my entire life. UR Persian friends may came from Mars.
  Manucher

  ReplyDelete
 9. Anonymous9:49 pm

  Hei Rita,

  HAHAHA Se näyttää ihan hassulta!minä olen tuon kaverin sisko... Sen mitä me syöttiin ennen näytäisi täysin erilaisilta kuin tätä. Eri leipä eri juusto, sama pääryynä mutta leikkattu erilaisiksi + ohueksi ...
  T,
  Mitra

  ReplyDelete
 10. Niin no, tuohan on oikeastaan vain terveellisempi versio yleisesti tunnetusta makupalasta 'paahtoleipää hillolla',miksi pilata hyviä aineksia keittämällä ne sokeriin. Juusto siinä välissä tuntui oudommalta näin äkkiseltään, mutta kokeilukelpoiselta.

  ReplyDelete
 11. YAELIAN: Siis tuliko päärynä pizzan päälle etukäteen eikä jälkikäteen, tarkoitan että paistettiinko se? Kuulostaa joka tapauksessa hyvältä. Myös purkitettu päärynä voisi sopia pizzan oheen.

  ReplyDelete
 12. BRAD: Perhaps you could try your own version and post it on your blog :) I used a low calorie cream cheese. I suppose any kind of cheese is fine. Must experiment some more.

  ReplyDelete
 13. Salam MANUCHER; khosh amadid :)

  My Persian friends come from Mars, Teheran :) Where do you come from? Venus, Shiraz? Kha kha kha :D

  ReplyDelete
 14. MITRA, Elinan sisko, kiva kun tulit tänne blogiin kommentoimaan :)

  Minun täytyy kokeilla erilaisia versioita tästä pänir vä golabi ba nun - välipalasta. Se maistuu hyvältä, mikä on pääasia :)

  ReplyDelete
 15. SIROKKO: Puhut asiaa. Miksi syödä epäterveellisesti kun voi syödä terveellisesti ja kohdella kehoaan ystävällisesti ? :) Juustoja on niin monenlaisia että niistäkin löytää kevyemmät ja terveellisemmät vaihtoehdot.

  ReplyDelete
 16. Pakko testata tuota heti, näyttää niin hyvältä. Taidan tosin tehdä enemmän suomalaisen version ruisleivällä :D

  ReplyDelete
 17. ANNI: Ostin juuri kaupasta päärynöitä ja ajattelin tehdä jonkun version. Tavallisesti käytän vain tummaa leipää mutta päärynän kanssa en osannut ajatella tummaa - vaan miksipä ei! Taidanpa valmistaa siitäkin prototyypin :)

  ReplyDelete
 18. Rita, yhden elämäni parhaimmista pizzoista olen syönyt Caracasissa, Venezuelasa.Ohuen ohut pohja, ohuen ohuita päärynäviipaleita ja homejuustoa, ja sitten kaikki uuniin ,aah oli hyvää.Kotona laitoin kerran mutta vuohenjuuston kanssa ja oli myös hyvää!

  ReplyDelete
 19. YAELIAN; Kuulostaapi ihan taivaalliselta! Pistetään mieleen, ja ehkä jonain päivänä poskeen :)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.