Tuesday, December 15, 2009

Susan's ThanksgivingWhat a lovely Thanksgiving gathering we had at Susan's house. Nice people, two cats, a bunny. Two cooked turkeys and other traditional American foods. Mashed potatoes, stuffing, cooked vegetables, salads, cranberry sauce, currant cookies that Sirpa had made - They were to die for, I tell you! So was Susan's pumpkin pie. The pumpkin came from her and Jukka's pumpkin patch.

Susanin kiitospäiväaterialle kokoontui taas kivoja ihmisiä, ja eläimiäkin oli läsnä; kaksi kissaa ja kani. Kalkkunat esiintyivät paistetussa muodossa. Koko ateria oli yhtä juhlaa; karpalokastiketta ja täytettä perinteiseen amerikkalaiseen tapaan, perunamuusia, keitettyjä vihanneksia, salaatteja. Jälkiruuaksi kurpitsapiirakkaa Susanin kasvattamasta kurpitsasta, meidän tekemää persikkapiirakkaa, Sirpan korinttipikkuleipiä jotka olivat älyttömän hyviä. Hän oli kaukonäköisesti tuonut kaikille myös reseptin, joten ehkäpä palaamme asiaan jossain tulevassa postauksessa.

Ylimmässä kuvassa Laura, jonka kanssa ystävystyin. Hänellä on venäläinen äiti, ja yritin oppia heiltä hiukan venäjää. Se on minulla haaveena ja tavoitteena tällä hetkellä, lähinnä siitä syystä että minulla on pari venäjää puhuvaa oppilasta läksykerhossa.Susan ohjaa perjantaisin lasten kerhoa. He olivat tehneet hienon talon. En muista tarkkaan mihin se liittyi. Muistaakseni maailman kansojen yhdistymiseen.

The idea behind that house was the unity of all nations, if I understood it correctly. I must ask. Susan has a club for children on Fridays, and they do and learn all kinds of good and nice things there.


Aarne, "blogini pitkäainen lukija", millä nimikkeellä muut pitkäaikaiset lukijani voivat hänet muistaa. Olen tavannut hänet ensimmäisen kerran amerikkalaisen ystävämme Belindan kiitospäiväjuhlissa vuosia sitten. Belinda on Kiinassa, joten tänä syksynä hänen juhliaan ei ole.


Lauran isä Voitto. Hän osaa hiukan venäjää, kuten suureksi hämmästyksekseni melkein kaikki sunnuntaina Susanilla olleet. Susan itsekin on opiskellut sitä.


Aarne on lukenut venäjää pari vuotta, Sirpa (seuraava kuva) puoli vuotta, uusi tuttavani (josta ei valitettavasti ole kuvaa) Meri kertoi opiskelleensa sitä 9 vuotta, ilmeisesti koulussa...


Oranssin kissan nimi on Väiski. Larsilla oli hauskoja juttuja siitä miten hänen perheessään kissa määrää ja koira häärää, kissan määräyksien mukaan. Juu, Väiski sai minut avaamaan itselleen oven ainoastaan tuijottamalla kahvaa määrätietoisesti.


Amerikkalainen Gail (vasemmalla) puhuu venäjää. On asunut puolitoista vuotta Venäjällä. Svetlana ON venäläinen.


Sain Susanilta venäjänkurssin lainaan, joten eiköhän tässä kohta puhuta sujuvasti. Edellyttäen että otan sen kotelosta ja alan opiskella.

Eläköön amerikkalais-venäläinen yhteiselo.

Ihan harmi että en tullut ottaneeksi Larsista ja Meristä kuvaa kun he soittivat ja Meri lauloi, aivan ihanasti, olohuoneessa. Olin sillä hetkellä keittiössä venäjän lumoissa. Laura kirjoitti lehtiööni muutamia venäjän sanoja.

Gdie? = Missä? Kak? = Miten? Kniga = kirja

Ja nyt kielikurssi esiin...

I'm going to study Russian...

12 comments:

 1. Vau sinhän varsinainen kielitaituri olet! Aiotko myös opiskella venäjän kirjaimet? Herkulliset juhlat teillä on ollut.

  ReplyDelete
 2. Antoisat juhlat, joista luultavasti nappaat itsellesi vielä venäjänkielen taidonkin.
  Jouluisen maistuvia tarjottavia.

  ReplyDelete
 3. Anonymous1:05 pm

  vau ihanaa!
  -Mitra

  ReplyDelete
 4. Kuulostaapa taas kivalta juhlalta!
  Tsemppiä venäjänkielen opiskeluun ,ei ole ihan kauhean helppoa. Kun asuin pohjoisessa,opettelin kirjaimet,koska siellä oli niin monta venäläistä kauppaa.Vuokraisännän ukrainalaiselta vaimolta opin sanoja.Mutta kirjaimet olen vähän unohtanut kun en käytä....
  Namit tarjottavat oli teillä tuossa juhlassa myös:-)

  ReplyDelete
 5. Kansainväliset juhlat teillä olikin, kuulostaa mukavalta:)

  ReplyDelete
 6. Как дела? Успехи в учёбе!

  ReplyDelete
 7. Eli mitä kuuluu? Ja menestystä opintoihin!

  ReplyDelete
 8. Ah, ensimmäinen venäjänkielinen viesti venäjän kirjaimilla :) Opetettelin tänään hiukan noita koukeroita, ja kuuntelin äänitettä.

  Sbasiba kommenteista! Harmi että en saa vastatuksi kun on netin ulkopuolista puuhaa niin kauheasti nykyään...

  ReplyDelete
 9. Русский язык очень трудный, а красивый, думает большой тролль. Сколько лет вы будете учиться русскому языку?

  ReplyDelete
 10. Ruskij jazik... Sen enempää en vielä saa tuosta irti :) Pitää lähteä google translatoriin.

  ReplyDelete
 11. Wow! Sinà olet kyllà aikamoinen kieliniekka, jos vielà venàjànkin opit. Se on tooooosi vaikeeta. Ne kaikki erilaiset àssàt...ei onnistu multa lausuminen. Kirjaimet on joskus koulussa tullut opiskeltua, siihen asti se alkeiskurssi sitten ulottui ja sen jàlkeen on kieli jàànyt.

  ReplyDelete
 12. Oi, Venäjää. Ihanan hankala kieli. Mutta niin kiinnostava!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.