Friday, December 18, 2009

Taas on yhtä blogia kiusattuNousin neljältä ja katsoin mittaria; - 20 astetta pakkasta, iik! Viime aikoina olen tehnyt hienon havainnon. Tapaamani ihmiset eivät valita, vaan toteavat ihastuneina hymy kasvoillaan että nyt on KYLMÄ. Alkaako asennekasvatus vihdoin purra vai ovatko negatiiviset aivosolut tilapäisesti jäätyneet?

Olen tuota negatiivisuutta taas viime aikoina pohtinut, ja kaikenlaista hapannaamaisuutta ja vihamielisyyttä. Sitä päättäväisyytta ja hakuisuutta mennä "korjaamaan asiat" kun toisen ihmisen tyytyväisyys häiritsee.

Perheväkivallassa, työpaikkakiusaamisessa ja koululaisten julmuudessa ollaan tekemisissä äärimuotojen kanssa, joiden takaa usein irvistelee narsismi. Yksi koulutyttö hakattiin tänä syksynä. Oli ilmeisesti häiritsevän suosittu koulussa (?)

Kell'onni on se onnen kätkeköön. Jos koet liikkumisen riemua, älä tee blogipostausta, muuten kommenttilaatikkoon ilmestyy joku rääkymään. Jos pursuat elämäniloa, älä kerro siitä blogissasi, tai saat kommentin jossa kysytään oletko miettinyt että syyllistät niitä joilla menee huonosti.

Yksi suosikkiblogeistani on juuri päättänyt siirtyä muualle ja päästää lukijoiksi vain valitut joille antaa tunnussanan. Anonyymi tai anonyymit ovat kiusanneet jo jonkin aikaa. Taas yksi! Minä lopetin ensimmäisen Kops-blogini samasta syystä, ja toista kirjoittaessa on tullut kausia jolloin ei huvita kirjoittaa kun saa osakseen häiriköintiä. Noin vuosi sitten olisin lopettanut ellei saman häirikön takia lopettanut blogikaveri olisi antanut vinkkiä moderoinnista. Nyt minulla on moderointi molemmissa blogeissa.

Kieltenopen blogini suljin häirikön takia. Sitä lukivat oppilaanikin enkä halunnut että he joutuvat lukemaan epäkunnioittavia töksäytyksiä. Silloin en ollut vielä tajunnut moderointia, ja silloin minulla vielä oli naiivi luulo että on reilua antaa mielipiteen vapauden kukoistaa. Ja kissan viikset! Hiiteen sananvapaus ilkimyksien kohdalla. Älköön rikollisia, kiusaajia ja muita öykkäreitä päästettäkö vapaina rellestämään ja kärsimystä kylvämään. Silloinhan he luulevat että niin voi tehdä.

Koulukiusattu joutuu vaihtamaan koulua. Blogikiusattu joutuu lopettamaan tai siirtymään salasanan taakse. Ja kiusaaja vaan jatkaa toimintaansa.

Monet kiusaajista eivät itse tiedosta olevansa kiusaajia.


17 comments:

  1. Aivan. =)

    Onnellisuutta ei saisi näyttää. Ihmiset haluavat lukea vain masentavia juttuja keltaisen lehtien lööppien lailla.

    On ihanaa kun on kaltaisiasi positiivisia ihmisiä olemassa. =))))    T: Una
    - ei enää hallatar... =)

    ReplyDelete
  2. Harmillista! Onneksi koulukiusaamisesta taas puhutaan, toivottavasti se johtaa tilanteen paranemiseen.

    ReplyDelete
  3. Minä olen aika hyvin säästynyt noilta kiusaajilta. Ihan muutamia yksittäistapauksia on, mutta kukaan ei ole jäänyt "vainoamaan".

    Kuvablogissani tosin kävi jokin aika sitten sitkeä anonyymi räyhäämässä. jotkut ovat sitä mieltä, että pitäisi toimia jonkun pelle-anon toiveen mukaan.

    Minulle hän avautui siis niinkin naurettavasta asiasta kuin kirjoitusvirhe. Niitä minulla piisaa joskus aika paljonkin, sillä en jaksa oikolukea tekstejäni. Tämä ei ole työtäni, vaan vapaa-aikaa ja silloin olen kuin ellunkana ;)

    Mutta siis, minulla on periaate, etten ala hyppiä kenenkään pillin mukaan - kaikkein vähiten jonkun anonyymin. Hän muuten lakkasikin vainoamasta minua, kun sanoin hänelle, että valitsi väärän henkilön pahan olonsa kohteeksi.

    Eikä tässä nyt ole tarkoitus syyllistää ketään tyyliin, että ette osaa puolustaa itseänne. Ei todellakaan, kiusaaja on aina se idiootti ja kyvytön yksilö ja jotkut jopa niin sitkeitä, ettei niihin tosiaan muu auta kuin piilottaa blogi tai ryhtyä moderoimaan kaikki kommentit.

    ReplyDelete
  4. Surullisia tapauksia nuo kiusaajat. Heiltä puuttuu paljon. Ystäviä, mielekästä tekemistä, puhekaveria.

    ReplyDelete
  5. Kurjaa jos kiusaajia ilmestyy blogiinkin heti kun kirjoittaa jotain oikein positiivista,ja sääli,että jotkut joutuvat laittamaan sen vuoksi bloginsa salasanan taakse. Itse olen kai vain yhden kerran saanut ikävän kommentin,mutta blogini ovatkin aika neutraaleja.
    Kylmää! Silloin on kiva olla sisällä ja nauttia lämmintä juomaa ja tehdä kaikkea kivaa:-)

    ReplyDelete
  6. Niin mullakin oli blogikiusaajia. Joskus jos kirjoitan jotain, jota on tosi herkkä minulle, en anna ketään lupaa kirjoittamaan kommenteja, koska en halua lukea mitään. Haluan vain jakaa kokemuksia.

    No, nykyaan onkin kylmä. Täällä oli jo melkein 30 astetta pakkasta viime viikolla...mutta nyt on "lämmin", vain 11 astetta pakkasta he he...

    ReplyDelete
  7. Piatta3:26 pm

    Oot ihana <3

    ReplyDelete
  8. jos et voi kukistaa sitä, ryhdy ystäviksi sen kanssa. minä ryhdyin ystäviksi talven kanssa eikä ole kyllä mitään kaamosmasennusta näkynytkään sen jälkeen. :)

    mun blogeihin ei onneksi ole tullut kiusaajia, en varmaan kirjota tarpeeksi mielenkiintoisesti ;) sen sijaan keskustelufoorumeilla on tullut paskaa niskaan, osin syyttä, pieni osa kyllä ihan syystäkin. olen äärimmäisen herkkä trollaukselle ja jos jossain on joku ilkiö heittämässä lokaa niin pysyn sieltä kaukana. olen sitä saanut ihan tarpeeksi kouluaikoina. :P

    ReplyDelete
  9. surullista ja ikävää nuo nimettömät kiusaajat...Luulis että heille tulisi entistä pahempi m ieli...
    Mutta he eivät tunne mitään...
    Mikään ei heitä kosketa...
    Tarvitsevat näkemistään...
    ehkä he ovat näkymättömiä ihmisiä..

    ReplyDelete
  10. Onhan se typerää mennä mollaan jonkun blogia - ellei sitten ole jotain eettistä, perusteltua pohjaa näkemykselleen.

    En pelkää paskan heittäjiä - sallittakoon - mistä sitten johtuukin.

    ReplyDelete
  11. oh mamma
    è un messaggio criptato!?!?!!?

    ReplyDelete
  12. A che punto sei con i preparativi di Natale? Noi siamo in terribile ritardo con tutto, compresi i regali. Ne faremo pochi quest'anno, ma saranno fatti col cuore. Stiamo ancora decidendo il menu, abbiamo solo una vaga idea di quello che porteremo in tavola. A parte questo, a Bologna sta nevicando e ci godiamo questa ebbrezza!
    Un abbraccio da Sabrina&Luca

    ReplyDelete
  13. Mukava, että vihdoin on pakkasta ja lunta, ajattelee moni ja samalla hytisee kylmästä. Maisemat ovat todella kauniita, kuten kuvastasi voi päätellä.

    Kiusaaminen ei ole millään sektorilla sopivaa. Ihmettelen mitä kiusaaja on jäänyt paitsi, kun pitää pahoittaa muiden mieli ja elämä.

    Täällä blogeissa kommentointi saattaa joskus hieman vääristää sanojen tarkoitusta. Kun lyhyesti sanoo jotain, voi tulla väärinkäsityksiäkin.
    Ilkeydet kyllä huomaa. Ne voi tietysti poistaa. Mutta silloin on jo ehditty loukata.

    Kohdalleni ei ole sattunut mitään, joka olisi mieleni pahoittanut.

    ReplyDelete
  14. Rita
    Kateutta kai se on, että pitää ruveta ilkeilemään toisten blogeissa.
    Suosittuna, ja pidettynä olemisessa on aina myös omat negatiivisetkin puolet. Suureen porukkaan sopii monenlaisia persoonallisuuksia.
    Tuo moderointi on kyllä hyvä olemassa. Itse en vielä ole tarvinnut, mutta blogissani ei vieraile montaakaan ihmistä. Ja kaikkien heidän kanssaan olen vaihtanut repliikkejä vuosikaudet.

    ReplyDelete
  15. Juu, ei voi semmosta piän ihminen ymmärtää!
    Että ihan vasiten joku vaivautuu ilkeilemään!
    Mitenkähän on... meneekö tällänen hyvillä mielin illalla nukkumaan...jotta ohhoijjaa sainpahan sanotuksi jotain ikävää! Nyt on paljon mukavampaa mennä tutumaan!

    ReplyDelete
  16. Hi Rita,

    I wish you & family have A Very Happy Merry Christmas & Happy New Year!!

    Jenny;-)

    ReplyDelete
  17. Saahan ne kommentit poistettua jos haluaa mutta muistan kerran kun paivassa tuli yli kolmesataa spammia! Siinapa oli poistamista.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.