Monday, November 15, 2010

Non scolae sed vitae discimus


4 comments:

 1. Rita, 50-luvulla kouluni käyneenä täytynee todistaa, että kyllä silloin opiskeltiin koulun ja etenkin opettajien vuoksi.

  Kaamein muistini mukaan oli saksan ope, joka ensimmäiseksi tarkisti että Die Reihen festgeschlossen, ei se lisännyt sitä että SA marshiert jne., mutta tunnelma oli taatusti kuin suojeluskunnan sulkeisharjoituksissa 30-luvulla.

  Ei puhettakaan että olisin mitenkään oppinut saksaa koskaan. Jaa, kyllä minä sitä lukea osaan, mutta puhuminen ei kyllä onnistu, ei oikeastaan edes kuunteleminen, varsinkin kun suurin osa ikäisistäni saksalaisista sitten puhui englantia.

  ReplyDelete
 2. RIPSA: Noinhan se monin paikoin on edelleenkin.

  Minä itse oli kuin kissa pistoksissa koko lukiota edeltävän kesän kun odotin että PÄÄSEN kunnolla lukemaan saksaa ja ranskaa. Opettelin jo hiukan itse ennakkoon, varsinkin kun sinä kesänä tapasin yhden saksalaisen ja muutaman ranskalaisen. Minun opintoni olivat elämää varten, lähitavoite hauskanpito omassa elämässä :D

  Tykkäätkä TV:n saksalaissarjoista? Hyvä että on koulupohjaa niihinkin niin pystyy helpommin seuraamaan mitä puhuvat.

  ReplyDelete
 3. Katselin joitain saksalaissarjoja jonkin aikaa, mutta sitten ajan alkoivat viedä kirjat ja kirjoittaminen vähän tarkemmin.

  Meillä oli täällä KAVAn leffakerho (se lopetettiin KAVAn toimesta koska täällä ei ole tarpeeksi kävijöitä!) ja siellä oli joskus joitain aivan uskomattomia saksalaisleffoja Goethe-instituutista. Hykerryttävän kamalia.

  Yksi ystäväni siivosi hiljan kirjahyllyjään ja lähetti minulle Bertolt Brechtin koko kirjeenvaihdon, jonka aion kyllä selvittää, siis In Deutsch.

  ReplyDelete
 4. Great amusing quote Rita !
  Brad

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.