Tuesday, March 13, 2012

Teeleivät


    TEELEIVÄT ( scones )

    • 1/2 dl voita ( butter )
    • 4 dl vehnäjauhoja ( wheat flour )
    • 1/2 tl suolaa ( half tsb salt )
    • 1 rkl sokeria ( tbsp sugar)
    • 1 tl soodaa ( 1 tsb baking soda )
    • 1 1/2 dl piimää (buttermilk)
    Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa.
    Lisätään sulatettu jäähdytetty voi, viimeksi piimä.
    Sekoitetaan mahdollisimman vähän.
    Kaaviloidaan ohueksi levyksi.
    Pistellään haarukalla reiät.
    Taikina jaetaan taikinapyörällä pienempiin osiin.
    Pannaan leivinpaperille leivinpellille.
    Paistetaan vaalean keltaisiksi.
    Uunin lämpötila 200 astetta, noin 5 min.

    13 comments:

    1. mmmmm hyvä Rita, yritän tehdä sen:)

      ReplyDelete
    2. Mitra: Hihii... ajattelin tehdä niitä kun tulette meille :D

      ReplyDelete
    3. Mitra1:38 pm

      en oikein ymmärtänyt sulatettu jäähdetty voita... eli ensin pakastimeen ja sitten mikrouuniin sulaamaan.... tai ehkä jääkapin jäähdytetty kelpaa....

      ReplyDelete
    4. Mitra: JÄÄHDYTETTY = cooled.

      Jos sulatat mikrossa, anna ensin jäähtyä ( = cool ) hetki, älä kaada sitä kuumana taikinaan.

      ReplyDelete
    5. Siis 1) Sulata voi 2) Anna sen jäähtyä hetki huoneen lämmössä.

      ReplyDelete
    6. Mitra2:27 pm

      jahaaa.... niin... nyt kuulostaa oikealta:)

      ReplyDelete
    7. Kuulostaa hyvältä eikä ole monimutkaista tehdä. Pidän ns helpoista toteutuksista kuitenkaan maku ei kärsi siitä.

      ReplyDelete
    8. Nami! Juuri yhtenä päivänä laitoinkin teeleipää,Harvoin ostan leipää mutta joskus tekee mieli,ja kun ei ollut hiivaa mutta oli leivinjauhetta niin teeleipäähän siitä syntyi:)Vähän erilainen versio vaan.

      ReplyDelete
    9. Näitä pitää kokeilla.

      ReplyDelete
    10. Arleena: Minäkin yksinkertaisten reseptien kannalla. Semmoisia olen itselle keräillyt, kun en jaksa kauan keittiöhommissa hääräillä :)

      Yaelian: Me syömme tavallisesti vain ruisleipää, nämä teeleivät ainoa poikkeus siitä. Onkohan leivinjauheen ja soodan käytössä jotain olennaisia eroja? En ole moista tullut ennen ajatelleeksi. Sinun seurassasi tulee aina mieleen kokkauskikat :)

      Anna: Kokeile ihmeessä :)

      ReplyDelete
    11. Näyttävät syötävän hyviltä. Pakkohan noita on kokeilla. Piimää ei ole, mutta kai jogurttikin käy nesteeksi.

      ReplyDelete
    12. neulootikko12:59 pm

      Rita; soodaa yleensä käytetään hapanmaitotuotteita sisältäviin nostatettaviin. Jos neste tässä olisi esim maitoa, luultavimmin nostatukseen olisi ohjeistettu leivinjauhe. Jaa mutta... on kyllä esim. pipariohje, jossa nostatusaineena sooda, vaikka ei yllättäen tehdäkään piimään...hmmmm... Jollakulla muulla voi olla lisätietoa.

      ReplyDelete
    13. Simpukka: Ehkäpä jugurtti käy, ei tiedä ennen kuin kokeilee :)

      Neulootikko: Mielenkiintoista mitä juttelet! Ehkä tämmöisen keskitason leipurin on parasta pitää kaapissa molempia jotta voi aina seurata reseptiä. Se on varminta :)

      ReplyDelete

    Kommentit ovat tervetulleita. Pyrin vastaamaan kaikkiin.

    Julkaisen heti kun ehdin. Iltaisin en tavallisesti ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.

    Sana on vapaa, hyvät blogikaverit :)