Saturday, December 29, 2012

Kahvila Muruseni Konditoria
Liikunta kutsuu joulun välipäivinä. Maanantai, tiistai ja keskiviikko oli riittävä aika jouluilua ruokineen. Torstaina ystäväni Aila ja minä lenkkeilimme Malmin ostaria ristiin rastiin alennusmyyntejä ja muuta tohinaa katsastaen. Mäkkärin hampurilaisten jälkeen pistäydyimme eleganttiin ympäristöön nauttimaan kupit kahvia. Malmia kohti kävellessäni olin huomannut uuden kahvilan ja ehdotin että sitä kokeilisimme. Kahvila Muruseni Konditoria tuo tuulahduksen Ailan entistä kotikaupunkia Pariisia lähiöömme. Tai näin voi ajatella, jos tahtoo. Me tahdoimme. Aila oli juuri käynyt Pariisissa ja yllätti minut ojentamalla pussillisen Sacré Coeur - kirkon lähistöltä pienestä liikkeestä ostettuja käsintehtyjä suklaamakeisia. Pussiin hän oli kiinnittänyt Pariisista ostamansa Eiffel-tornin muotoisen avaimenperän. Että hän muistikin ! Olen kauan sitten maininnut sellaista toivovani. Tour Eiffel, comme je suis heureuse !
Konditoriasta voi tilata kakkuja.


Yksi osoitus kahvilan tyylikkyydestä: Kuusi oli koristeltu violetein valoin ja muutenkin aistikkaasti. 


5 comments:

 1. Namin näköisiä kakkuja:)

  ReplyDelete
 2. Hei Rita ja kiitos tästä postauksesta!
  Kahvilakulttuurin henkin herättäminen on ollut sydämelläni jo kauan, mutta jotenkin tai tietyistä elämän asettamista jutuista johtuen se on jäänyt taas vähemmälle huomiolle.

  Olen nimittäin haaveillut siitä, että ystävien kanssa voisimme ilman sen suurempia valmisteluja tapailla kahvilassa. Tai viipyä siellä hetkosen, vaikka yksinkin, esim. blogien ääressä...

  Jotenkin uskon, että Rita muruseni tiedät, mitä tällä tarkoitan....

  Haliterkuin,
  Verna.

  ReplyDelete
 3. Yaelian: Onpa niinkin :)

  Verna muruseni, ilahduttavaa että pidit postauksesta. Onnellista uutta vuotta sinulle !

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:17 am

  Kannattaa miettiä tarkasti tilaako kakkua Kahvila Muruseni Konditoria:sta, jos haluaa todella rahoilleen vastinetta. Tämän paikan kohdalla vanha sanonta "sitä saa mitä tilaa" ei tosiaankaan pidä paikkaansa. Tilasin poikamme nimiäisiin 30 hengen kaksi kerroksisen kakun, johon päälle piti tulla nimi isolla ja koristeeksi kukkia. No, saimme 20 hengen yksi kerroksisen kakun, jossa nimi luki hyvin pienellä ja koristeeksi oli laitettu nalle ja tuttipullo. Kakkua tehneellä leipurilla ei edes lukenut lapussaan kakun kokoa, eikä kukaan vaivautunut soittamaan minulle ja varmistamaan asiaa. Juu, saimme hyvitykseksi sitten jonkun porkkanakakun ja kamalan taistelun jälkeen sain rahoistani muutaman kympin takaisin. Mutta kyllä jos maksaa 149€ tietynlaisesta kakusta, pitäisi tilaamansalainen kakku myös saada. En tule käyttämään kyseisen leipomon palveluita toistamiseen. Pettymys on suuri, esikoispoikamme nimiäisiä kun juhlittiin vain sen kerran...

  ReplyDelete
 5. Kävipä kurjasti tuossa tärkeässä juhlassanne. Kakku on juhlan kohokohta joten paljon lässähtää tunnelmasta jos kakku ei ole sellainen kuin piti. Etenkin noin ison hintainen. Epäilemättä heillä on ollut kiirettä, mutta kömmähdyksen satuttua täytyisi ottaa osaa asiakkaan pettymykseen ja kiihkeästi pyrkiä pahoittelemaan ja hyvittämään. Tässä on Suomen liikeyrityksillä ja asiakaspalvelussa useinkin toivomisen varaa. Seurauksena sitten juuri tuo että asiakas ei enää palaa.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.