Wednesday, January 23, 2013

Makumatkalla keittiössäTulin kirjoittaneeksi vetävän mainoksen toiseen blogiini koska kävin sen jälkeen tilaamassa mainostamani teoksen, Ulla Rauramon Makumatkalla, Innostavia ideoita ruokakasvatukseen (PS-kustannus, 2013). Teos on HUIPPUKIVA, sitä voi lukea huvikseen, ja iloinen yllätys oli havaita että se sopii oppimateriaaliksi tai innoituksen lähteeksi kielten keskustelutunneille. Minun käsissäni teos taipuu koulukirjaksi siinä missä joku toinen lukee sitä kulttuurien kuvastimena, lasten ruokakasvatuksen kikkakokoelmana, omien ajatusten monipuolistajana tai ihan vain omaksi nautinnokseen. 

Nimen Makumatkalla voi mieltää monella tavalla. Yksi päähäni pälkähtänyt oivallus oli että voin matkustella erilaisten ruokamuistojen ja kokeilujen kautta joka päivä omassa keittiössäni, ilman että tarvitsee lähteä minnekään. 

Klikkaa kuvaa isommaksi niin näet pari keittokirjaani paremmin. Runsas vuosi sitten kirjoittelin tässä blogissa intialaisista ruuista joita olin syönyt ystävieni Amritan ja Charandeepin kotona ja samassa postauksessa esittelin kavereitteni Anna Kortesalmen ja Seija Vilénin intialaisten ruokien ja kirjailijoiden innoittamaa Sormet sahramissa - teosta. Avain kustannus.Kolmas kuvassa näkyvä ruokaopus on Laura Contin Dine around the World. Olen saanut sen lahjaksi oppilailta 1990-luvulla, yksi VTT:n englannin ryhmistäni. 

Jos painonhallinta kiinnostaa suosittelen tietämäni mukaan parasta alan teosta. Se nousi Ruotsissa bestselleriksi heti ilmestyttyään. Suomennos on Avaimen kustantama.Totisesti, ruuanvalmistus on parhaimmillaan kuin matkailua. Tänään loihtimastani pannukakusta muovautui aivan kuin tiedeprojekti, hah hah. Taivaallisen makuinen, voin kertoa. Haluan nähdä mieheni ilahtuneen ilmeen kun hän tulee kotiin ja pääsee maistamaan pannaria. 

6 comments:

 1. Onpas jännän muotoinen pannari Rita;D Kauniit kansikuvat noissa keittokirjoissasi ja muutenkin kuulostavat mielenkiintoisilta:)

  ReplyDelete
 2. Yaelian: Pannarien muodot vaihtelevat ja viehättävät aina. Ajattelin sinua kun tänään hääräilin kyökissä :)

  ReplyDelete
 3. Herkullisen näköinen pannukakku.
  Minäkin pidän keittokirjoista, vaikka laitan nykyään itse harvoin ruokaa (selkävaivat muuton jälkeen).

  Yhtenä kesänä ostin kirpputorilta paksun intialaisen ruoan keittokirjan ja käytin koekaniinina sisareni poikaa, joka asui meillä KAVAKU-kurssia käydessään. Meillä ei ole ollut koskaan niin paljon maustepurkkeja keittiössä.

  Minäkin pidän eri kulttuurien resepteistä. Eilen ostin naapurissa olevasta antikvariteetista varsinaisen ruokaraamatun, Vegetarian Cooking, ja olen alkanut lukea sitä. Munakoisoreseptiä 'imaami pyörtyi' pitäisi ainakin kokeilla pian. On selkeämpi kuin aikaisemmat.

  ReplyDelete
 4. Anna: Sinullehan keittokirjat sopivat kun olet muutenkin niin "kirjallinen". Hauska ajatus että koekaniini sai maistaa herkkujasi ja vielä hauskempi tuo "imaani pyörtyi" :D

  ReplyDelete
 5. Anonymous5:03 pm

  Näyttää ihan aidolta kropsulta tuo sinun pannukakkusi.
  Tulin sivuillesi tervehdyskäynnille pitkästä aikaa ja mukavalta näyttää. T: Kaija

  ReplyDelete
 6. Kaija: Kiva nähdä vaikkakin "väärässä paikassa". Sinähän kommentoit yleensä Arkiterapeutti Kopsissa :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.