Saturday, June 22, 2013

Dekkareita dekkareitaKesäloma alkoi, mikä tietää sitä että on aikaa tehdä mitä tahtoo. Juhannusaaton kunniaksi aloitettiin varhaisperunakausi, grillattiin ja otettiin jälkiruokaa kaksin käsin kauhomalla. Tuskin uskalsin nousta vaakaan tänä aamuna. 

Kohtuus palatkoon ruokailuun. Sen sijaan lukuhimoja ei liene mitään syytä hillitä. Hurraa, dekkareita siellä, dekkareita täällä, tra la laa. Erityisiin suosikkeihini kuuluu ruotsalainen dekkari. Maanmainiosta TV-sarjasta Beck, jota juuri lähetetään tiistaisin,  olen katsonut Okänd avsändare ja Annonsmannen. Ensi tiistaina esitetään toivottavasti jatkoa.

WSOY lähetti minulle Kristina Ohlssonin uuden salapoliisiromaanin Varjelijat. Herregud että nousi tukka ja niskakarvat pystyyn kun aloin lukea sitä äsken. Maltan juuri ja juuri postata fiilikset tänne nettipäiväkirjaan ennen kuin ryntään lukemaan lisää. Pieni käytännön pulma; vieressäni on toinenkin vetovoimainen jännäri, jota ehdin lukaista parikymmentä sivua ennen kuin sain tuon ruotsalaisen. Täytynee lukea noita kahta kutsuvaa rikosmysteeriä vuorotellen. Tämä toinen on kohuttu USA:lainen bestseller, Gillian Flynnin Kiltti tyttöWSOY:n kustannuspäällikön (Henrikki Timgren) esipuhe kansilehden takana lupaa paljon. Saa nähdä tuleeko tuosta minullekin kuten hänelle "paras koskaan lukemani jännäri". Kustannuspäällikkö ei ollut voinut lakata lukemasta ennen kuin takakansi tuli vastaan.  

Mikä mahtaa olla paras lukemani jännäri? Mahdollisesti Ira Levinin Suudelma ennen kuolemaa. Se mainitaan Ohlssonin jännärin alussa. Ehkä hänkin on ihastunut siihen? Ei pahus, nyt on haettava loppulausetta tähän postaukseen ja painuttava takaisin Ohlssonin seuraan.  


Mainitsen vielä sen että muutama viikko sitten luin yhden dekkarin johon petyin. Se oli alkulehdiltä lähtien helppolukuista tavanomaista kamaa. Jotenkin liian kaavamaista, aivan kuin tilaustyönä kirjoitettua. Suomalainen. En kai oikein viihdy suomalaisuudessa vai mikä siinä on että huomasin lukevani harppomalla ja toivoin että stoori loppuisi. Vain paikoin se pystyi herättämään uteliaisuuteni. Silti uskoisin että tarinalla on kiinnostunut lukijakuntansa. Laura. Kustantaja Tammi. Kivaa oli että Facebook kuului juoneen, erilaista perinteisiin dekkareihin verrattuna. Toinen itseäni miellyttävä piirre: Liikuttiin koulumaailmassa joka on oma elementtini, koska olen opettaja.

Blogissani kävijöiltä kysyn: Mikä on paras sinun lukemasi jännäri ?


7 comments:

 1. Suomi-lomaa odottelenkin osin juuri kirjojen takia, aah pääsee taas kirjastoon! Kiitos lukuvinkistä, tykkään ruotsalaisdekkareista yleensäkin ja Ohlsonin kirja vaikutti kritiikeistä päätellen oikein hyvältä. Parhainta jännäriä en osaa nimetä, en enää edes muista mitä olen lukenut :( Makukin näyttää muuttuvan iän myötä.

  ReplyDelete
 2. Sirokko: Shukran. Olen edennyt Ohlssonissa sivulle 61. Jännää on... mukaansavievää kerrassaan. Tervetuloa Suomeen.

  Ajatus arabiankielisestä kirjastosta hauskuttaa; enpä osaisi siellä lukea mitään :)

  ReplyDelete
 3. Mukavaa lomaa Rita! Ja lähiaikoina varmaan tavataan taas!

  ReplyDelete
 4. Anonymous11:44 pm

  Hei!
  Ruotsalainen Stieg Larssonin Millennium-trilogia on mielestäni paras jännäri, jonka olen lukenut. Olen kuunnellut kaikki osat äänikirjoina sekä ruotsiksi että suomeksi. Ekan osan luin aluksi myös ihan kovakantisena kirjana.
  - Aarne

  ReplyDelete
 5. Jael: Odotan kovasti tapaamistasi taas :)

  Aarne: Kyllä ne ruotsalaiset osaavat. Larssonista en ole kuullut, pitääpä mennä googlettamaan. Kiitos vinkistä.

  ReplyDelete
 6. Aarne J10:45 am

  Hei! Kristina Ohlssonin jännäreitä näkyy olevan pari kappaletta saatavana äänikirjana. Täytyy laittaa tilaukseen. Kiitos vinkistä! T. Aarne

  ReplyDelete
 7. Aarne: Äänikirja olisikin mahtavan kiva juttu. Sain pari päivää sitten tuon Varjelijat luetuksi loppuun. Mielelläni kuuntelisin jonkun toisen saman kirjailijan teoksen äänikirjana ruotsiksi.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.