Saturday, June 01, 2013

Päättäjäisiä


Sain kutsun 7-vuotiaan eskarikaverini koulun päättäjäisjuhlaan. Siellä olisi luvassa näytelmä jossa kaikki luokan tytöt ovat peppi pitkätossuja. En pääse menemään, mutta lahjoitin nukensängyn koska kaverini sen nähtyään julisti että se sopisi täydellisesti Pepin apinan sängyksi. Hyötykäyttöön menee. Punainen risti tarjosi  aterian läksykerhotoiminnan vapaaehtoisille. Meitä oli 12 henkeä paikalla, hotelli Helkan koulutustiloissa. Ensin kertoiltiin kokemuksia, tutustuttiin uusiin kasvoihin, vaihdettiin kuulumisia tuttujen kanssa, sitten syötiin. Ateriavaihtoehtoja oli kaksi, molemmat niinsanottuja ruokaisia salaatteja. Minun lautasellani oli herkullinen kooste lohikala nieriää paahdettuna ja monenlaista pirteää pikkupurtavaa.                       
Jälkiruoka oli nautinnollinen sekin.  Vaniljajäätelöpallero, halkaistu mansikka ja suussasulavaa jälkkärikastiketta. Kahvikupillinen kruunasi kaiken. Syömisen jälkeen samoissa kerhoissa toimineet muistelivat kerholaisia ja tapahtumia. Paikalla olleista osastomme vapareista huomasin olevani kaikkein aikaisimmin aloittanut. Neljä vuotta tuli täyteen. Menin mukaan syyskuussa 2009. Sen syksyn marraskuussa aloitti seuraava kerho. 

Aiemminkin oli jo ollut olemassa LäksyHelppitoimintaa, mutta tämä aterialla istunut porukkamme kuuluu Pohjois-Helsingin osastoon ja sen piirissä olemme eräänlaisia uranuurtajia. Osasto taisi irrota isommasta kokonaisuudesta keväällä 2010. En ole ihan varma ajankohdasta. Joka tapauksessa hienoa olla mukana maahanmuuttajakoululaisten ja heidän perheidensä apuna. Osa läksykerhoista on auki myös suomenkielisille koululaisille. Itse olen apuna Pukinmäen koulun Valmistavalla luokalla, eli siis maahanmuuttajaluokalla. 
4 comments:

 1. Ui miten söpö tuo pikkusänky on :)

  Ja ihanan herkullisen ateriat sait Helkassa,nami:)

  ReplyDelete
 2. Älä muuta sano, Jael :) Söpö on ja nami nami.

  ReplyDelete
 3. Minäkin ihastelin nukensänkyä, siitä on iloa monelle pikkutytölle.
  Raikkaat tarjottavat Helkassa. Hyvää työtä te SPR:n siipien alla teette.

  ReplyDelete
 4. Kiitos sinulle, Arleena. SPR on mainio järjestö.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.