Thursday, October 17, 2013

Pete Suhonen, Valkoinen joulu
Posti kantoi ensimmäisen joulumainoksen jo lokakuun puolessavälissä. "Liian aikaista" ajattelin, mutta annas kun avasin Ikean esitteen ja joulutunnelmaa tupsahti tupaan. Ihan hyvin voin alkaa ideoida joulukoristeiden askartelua lapsikavereiden kanssa ja iloita etukäteen pimenevistä illoista ja aamuista, kuun ja kynttilöiden valosta. Taidanpa leikata kuusenmuotoisia pakettikortteja vihreästä kartongista jota minulla on kaapissa.

Eilen postinkantaja oli tipauttanut laatikkoon kirjapaketin. Mitä, mitä... katsotaanpa tarkemmin. Nyt kun joulumieli on vastaanottavainen kirjan kansi tuo aatoksiin lunta, koristeita, lahjoja... WSOY on lähettänyt romaanin minulle lahjaksi. Lahjoja on kirjan kansien välissäkin. Luen kirjan kuvauksen, kirjailijan lähettämän saatekirjeen, kertomuksen idean ja itse kirjan synnystä. Ymmärrän että kädessäni on työn ja lahjakkuuden tuotos, tavallisuudesta poikkeavaa näkemystä osoittava kirjoittaja. 

Nyt tehdään niin että käärin kirjan pakettiin ja annan sen itselleni joululahjaksi.

Sitä ennen pari yksityiskohtaa ja näytettä kirjoittajan tekstistä.    

Lauttasaaren vesitornin kuvausta Pete Suhoselta saamassani saatekirjeessä: "Lauttasaaren vesitornin lakki leijui männynlatvojen yllä kuin lentävä lautanen." ja "...vanha kunnon betonisieni".

Mutterikahvila... heh mikä nimi. Ei aavistusta millä perusteella nimetty mutta itselleni englanninopettajana assosioituu "taikinamutteri" eli "doughnut" (donitsi).

Selostus juonesta täällä

Hyvää joulua jo etukäteen.


6 comments:

 1. On mukava nauttia joulusta jo nyt, unohtaa kirja pakettiin ja avata se jouluna kun kynttilä loistavat ja joulukuusi touksuu.

  ReplyDelete
 2. Kiitos jouluisesta kommentista, Arleena. Joka päivä pieni jouluajatus ja sillä tunteella pääsee hykerryttävästi oikeaan jouluun.

  ReplyDelete
 3. Aikaisinpa alkaa jo tuo joulun aika;D Tänään näin Tel Avivissa yhdessä kaupassa kokoonpuhallettavan joulupukin ja jotain joulukrääsää....

  ReplyDelete
 4. Jael: Mitä, sielläkin? :D Kaupallisuus nosta päätään.

  ReplyDelete
 5. Mä hain just eilen kasan joulukirjoja kirjastosta. Niitä ei oltu laitettu vielä esille vaan virkailija haki mulle pinon kellarista :D. Kai ne kohta laitetaan ihan esillekin ja pääsee penkomaan mielenkiintoisia kirjoja. Tuossa kasassakin oli monta mielenkiintoista ja aika monet näytti suht uusilta.

  ReplyDelete
 6. Tervetuloa jouluinen henkilö :) Lähden katsomaan joulublogiasi...

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.