Friday, April 11, 2014

Kaisa Järnefelt, Taikapäivä


Kaisa Järnefelt, Taikapäivä
Kuvitus Riikka Jäntti
Kustantaja Tammi
Ilmestyy toukokuussa 2014

Esittelyteksti kuvaa kirjaa lumoavaksi ja lupaa sadun taikaa ja mielikuvituksen lentoa. Totta joka sana, mutta oma tutustumiseni kirjaan, ihastumiseni ensisilmäyksellä ei ollut lumoa, vaan koostui pidättelemättömistä naurunpyrskähdyksistä ja riemun kiljahduksista. Joskus ihminen on sellaisella tuulella että nauru on herkässä. En ihan äkkiä unohda sitä kun aloin hihittää  huomatessani että kannen hääpari on hiiri ja sammakko. Siinä tuntui sillä hetkellä olevan jotain niin perinjuurin koomista että sain vaivoin piipitetyksi miehelleni hihityksen lomasta että katso kun hiiri ja sammakko menevät naimisiin. Tuon muisteleminenkin alkaa kutkuttaa nauruhermoja. 


Kuvassa mukana vertailun vuoksi hääpari oman hääkakkuni päältä sekä Tiimarista ostettu possuhääpari.


Hihitys muuttui hahatukseksi kirjaa plärätessä. Sammakko saunassa, hah hah, tämä on liian huvittavaa. "Sammakko Hikinen, nyt lähtee lika pikinen" - mikä runo, hah hah haa. (Sivu 29.)Korvapuusti on jo muutenkin maailman sympaattisin ja hassukaisin pulla, jonka ajatteleminen tuo hymyn huulille, mutta ei herttinen sentään, kun tässä kohdassa kirjaa pullataikina ja pullavuoret pursuilevat... pian ulvoin naurusta, ja pitkon näkeminen sai minut melkein repeämään.

Lue myös Sinisen linnan kirjasto - blogin kirja-arvio.

Varmasti, aivan varmasti lumoudun kirjan tenhovoimasta, lumpeista ja ihanasta raparperinvärisestä hevosesta, mutta antakaa minun ensin nauraa sydämeni pohjasta sammakolle joka saunan jälkeen kuivaa itsensä vaahteranlehteen. Ehkä täytyy hiukan rauhoittua ennen kuin luen kirjaa ääneen lapsikavereille. 

A I V A N  I H A N A  L A S T E N K I R J A

8 comments:

 1. Mahtava postaus :D! Tekijällä on ollut siis mielikuvitusta. Minulla on ollut aikeissa lainata tämä meille :).

  ReplyDelete
 2. Merci, Bleue :) Nauroin vielä postausta kirjoittaessanikin. Suosittelen tosissani. Sitä voi lukea ja katsella ihastellen ja/tai naureskellen.

  ReplyDelete
 3. Hih,ihan minuakin alkoi tässä naurattamaan Rita;D Sammakko ja hiiri,hih;D
  Kaunis kuvitus kirjassa:)

  ReplyDelete
 4. Nauramisesta voi tulla vanhaksi, peikko on kuullut :)

  ReplyDelete
 5. On kyllä hauska! Noista kolmesta hääparista hiiri ja sammakko on ehdottomasti paras, niin tosissaan. Voi että, miten kuvittaja onkin saanut tuon totisuuden ilmeillä ja asennoilla esiin.

  ReplyDelete
 6. jael: Hihii :) Kuvitus on TODELLA ihana.

  Peikko: Naururyppyjä ne vain ovat !

  Marjatta: Totta puhut totisuudesta. En ajatellutkaan että se on yksi aihe siihen että meitä hymyilyttää.

  ReplyDelete
 7. Rita, tämä on tosiaan ihana kirja! Minullekin jäivät nuo korvapuustivuoret mieleen heti ensivilkaisulla, ja en tiedä johtuiko kirjasta, että leivoin eilen pullaa – korvapuusteja ja voisilmäpullia! ;D

  ReplyDelete
 8. Maria: Monet kerrat olen kokenut tuon lystikkään "mainos-ilmiön". Kirjassa esiintynyt maininta tai kuva on saanut minut paistamaan lettuja, pistämään ostoslistalle jäätelöä tai askartelemaan lumiukon muotoisia joulukoristeita :D

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.