Tuesday, April 15, 2014

Ulla Kauhanen - Sana Mustonen, Kissan kosketus


Onko arvoituksellisempaa otusta kuin kissa? Koiraa voi käskeä, kissaa ei.Sitä voi korkeintaan maanitella. Kissoilla ei ole isäntiä ja emäntiä samassa mielessä kuin koirilla. Kissoilla on oma tahto ja ne pitävät omistajiaan palvelijoinaan. 

Mitenkähän pitkälle nuo väitteet pitävät paikkansa? Itselläni ei ole koskaan ollut kissaa, mutta useilla kavereilla ja nettitutuilla on. Blogit ja Facebook pursuilevat kissojen kuvia, joita on ilo katsoa. Kissa on kaunis eläin. (Kirjan kansi: Iiris Kallunki.) 

Aurinko kustannuksen Kissan kosketus lienee tervetullut lahja kenelle tahansa kissojen ystävälle. Leijona ja ilveskin ovat kissoja. Kirja ei rajoitu katselemaan vain kotikissoja. Kuvat ovat taidokkaita maalauksia. Kissojen ilmeistä ja eleistä sekä runonpätkistä voimme nauttia monen sivun verran. (Kuvat saa klikattua isommiksi.)


Hauskoissa yksinkertaisissa runoissa piilee filosofiaa. Osa Sisältää vakavampaa sanomaa. Joku runo on hassu kuin kissantassu. 

Runot ja lausahdukset pistävät ajattelemaan elämää, vaikka eivät monta sanaa kerralla tarjoakaan. Omille ajatuksille jää isosti tilaa. Ihan kirjaimellisestikin. Sivujen valkoisiin osiin saa kiinnitetyksi post-it  - lappuja ja niihin kirjatuksi omia ajatelmia. En voisi kuvitella kirjoittavani suoraan kirjan sivulle. Kirja ei ole sama kuin vihko.MITÄ MAINIOIN LAHJA KISSAIHMISILLE. 


8 comments:

 1. Tiedän kissoille allergisen nuoren miehen, joka rakastaa kissoja. Taidan hankkia hänelle tuon kirjan yo-lahjaksi. Kiitos vinkistä Rita.

  ReplyDelete
 2. Simpukka: Hih, itsellekin tuli HETI mieleen kenelle antaisin kissakirjan kun kirjoitin että on hyvä lahjaidea :)

  ReplyDelete
 3. Onpas ihania kissakuvia;varmaankin kissaihmisen kirja:)

  ReplyDelete
 4. Jael: En hämmästyisi jos kirja käännyttäisi kissattomia ihmisiä kissallisuuteen :)

  ReplyDelete
 5. Haluaisikohan kissa lukea tuon kirjan, tai katsella?

  ReplyDelete
 6. Takuulla :D Peikko keksi taas näkökulman jota me muut emme tulleet ajatelleeksi.

  ReplyDelete
 7. Anonymous11:30 pm

  Mistä Rita löytääkään näitä ihastuttavia ja suloisia hyvän mielen kirjoja?

  Olin aina ennen koira-ihminen, mutta
  kun tutustuin kissoihin oman ja perintökissan myötä olen tietysti nyt myös kissa-ihminen.
  Vaikka itselläni ei enää kissoja ole, mökkinaapurin viisi kissaa kaveraavat kanssani. Tänään eräs niistä, vanhin, tuli mökkiin ensimmäistä kertaa sisälle asti. Aikaisemmin se on ollut niin arka, että son sännännyt oitis karkuun lähestymisyrityksiäni.
  Hyvää pääsiäistä sinulle ja kaikille!

  ReplyDelete
 8. Leonoora: VIISi kissaa ? :D Olen joskus nähnytTV:ssä ohjelmaa jossa amerikkalaisella naiselle oli talo ja piha täynnä kissoja. Hurja ajatus. Hyvää pääsiäistä sinullekin !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.