Monday, May 12, 2014

Joël Dicker, Totuus Harry Quebertin tapauksesta


Kesä ja kärpäset. Kesäloma ja dekkarit. Kirjailijan etunimen e-kirjain jota koristaa le tréma, ë, muistilaput kansikuvassa, vanhan kirjoituskoneen teksti, tapaus eli case...  Houkuttaa jo ensi näkemällä. Avataanpa kansi.

"Hätäkeskus. Mitä asia koskee?" ...Satuin katselemaan ikkunasta metsään päin ja näin tytön juoksemassa puiden välissä... Hänen takanaan tuli mies... Minusta tyttö yritti päästä miestä pakoon."

Iik ! Tukka nousee pystyyn jo ekalla sivulla. Ei ihme että tätä bestselleriä myydään ja ostetaan ympäri maailmaa. 

Kirja kertoo rikoksen selvittämisestä ja rikosromaanin kirjoittamisesta. 

Näin kirjoittaa The Telegraph. Tammen Keltaisen kirjaston esittely on täällä. Jos on muita kuin minä joita kirjaimet, kirjasimet ja aakkoset viehättävät, tässä vanha aakkospostaukseni vuodelta 2006. 

Alkuperäisteos: La vérité sur l'affaire Harry Quebert. Kirjan esittelyä ranskaksi

Suomennos ei vaikuta hassummalta. Kääntäjä on Anna-Maija Viitanen. Kiitän saamastani lukukappaleesta. Vaikuttaa enemmän kuin hyvältä. Menee päällimmäiseksi lomalukemiston pinoon... ellei sitten käy niin että nyt kirjan avattuani luen pysähtymättä alusta loppuun, minkä Le Figaron kirja-arvostelija totesi (ilmeisesti) itselleen tapahtuneen. 

Saatavilla ainakin adlibriksestä. Todennäköisesti melkein mistä vaan. 

7 comments:

 1. Tätä kirjaa on ainakin mainostettu, joten on ehkä helppoa tehdä ostopäätös

  ReplyDelete
 2. Arleena: Sen verran hyvät mainokset että melkeinpä sanoisin että ihminen tietää jo niiden perusteella etukäteen tykkääkö.

  Lähetin linkin tähän postaukseeni eräälle ystävälleni ja sanoin että voin antaa dekkarin hänelle sitten kun olen itse lukenut. Tapasin mainitun ystäväni äsken ja hän kysyi käsi ojossa että missäs se jännä dekkari on jonka lupasit tuoda minulle :D Minähän sanoin että sitten kun olen ensin itse lukenut sen, hah hah.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11:11 pm

  En ole aikoihin lukenut mitään todella jännää, yhtä kyytiä lukemaan vangitsevaa dekkaria. Kenties tämä voisi olla sellainen.

  ReplyDelete
 4. Sattuipa kivasti. Vein juuri tämän kirjan Siskolle tuliaiseksi. Odotan innolla, että lukee sukkelasti, jotta saan itse sukeltaa.

  ReplyDelete
 5. Leonoora: Voisipa hyvinkin, vaikka kesämökin rauhassa hiuksia nostattava kokemus :)

  Inna: Hauska sattuma :) Minunkin pitäisi lukea äkkiä jotta voin antaa eteenpäin ystävälle.

  ReplyDelete
 6. Tuo on sellainen kirja,jonka haluaisinkin lukea:)

  ReplyDelete
 7. Jael: Varmaan tykkäisit siitä.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.