Thursday, May 28, 2015

Varhaiset vuokot ja esikesän esikot


Valkovuokot kukkivat edelleen, samaten keltavuokot. Sinivuokot ovat siirtyneet kukkavaiheesta lehtivaiheeseen. Tänä vuonna minulla on ensimmäistä kertaa vaalean lila vuokko, niin vaatimaton, ja niin sivussa että unohdin ottaa kuvan, vaan täytyypä mennä hetkohta kuvaamaan. Muuten ehtii kukka lakastua.


Sammalleimu (vasemmalla) kukkii alkukesällä, valkoinen kaukasian pitkäpalko aloitti jo aikaisemmin, samaten punainen esikko.En ehtinyt yhtä uutta erikoisempaa vaaleankeltaista esikkoa kuvata kun jo ryhtyivät kukkansa kuukahtamaan, mutta tässäpä näitä jokakesäisiä tuttuja esikoitamme. Takuuvarmoja. Esimakua kesään.

2 comments:

  1. Ihastuttavat kukat ja kuvat, valkovuokkoni hävisivät johonkin, omenapuun (en pienen ja vaivaisen) alla kukki pari kukka, kun krookukset nuopahtivat. Muutenkin vähäiset penkkini ovat unohtuneet, intoa kun ei ole. Joskus nuorena laitoin kiireenkin keskellä innostuneena kivipenkkejä jne, nyt kun aikaa, ei jaksa mitään. Mutta kohta innostun:)

    ReplyDelete
  2. Mustis: Kiitos, kiitos :) Kyllähän istutukset intoa tai ainakin pientä vaivannäköä vaativat, mutta toisaalta jos on saanut istutetuksi luonnonkasveja sopiviin paikkihin pihaa, ne melkeinpä hoitavat itse itsensä. Kauan sitten ostin pienen pussillisen keltavuokon juuria ja istutin. Nyt meillä on mahtavat mättäät keltavuokkoja ympäriinsä levinneinä. Uskomaton vauhti.

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.