Friday, May 29, 2015

WSOY:n kirjallinen aamiainen, Osa 3


Toukokuuni on ollut päätä huimaavan vilkasrientoinen. Tepsuttelin kerran jos toisenkin Esplanadien poikki kirjallisiin tilaisuuksiin ja niistä takaisin. Kun lisäksi osallistuin tämän saman kuun aikana kahteen opettajien koulutustilaisuuteen, ja kun kaikki edellämainittu kiinnostaa ja inspiroi minua ja kiehtoo mieltäni niin että melkein pökerryn, voin tässä vaiheessa vain onnitella itseäni siitä että otin kuvia ja tein muistiinpanoja. Nyt pystyn rauhassa ja pienin erin tarkastelemaan ja opiskelemaan kaikkea. Laitan blogiin merkintöjä ja linkkejä sekä itseäni että mahdollisia kiinnostuneita blogin lukijoita varten. Tämä on kolmas osa pientä kuvareportaasiani uusien kirjojen julkistuksesta WSOY:llä 12.5. Muihin osiin pääsette rullaamalla sivua alaspäin. 


Kustantaja Anna-Riikka Carlson haastatteli kirjailijoita. Tässä oli vuorossa esikoiskirjailija Simo Hiltunen. Romaani on Lampaan vaatteissa. Perhesurmasta kertova rikosromaani. "Hiltunen kirjoittaa paitsi sukupolvesta toiselle kulkevasta väkivallasta myös anteeksiannosta. Romaani on myös kielellisesti ja temaattisesti poikkeuksellisen kunnianhimoinen rikostarina, joka ei säästä ketään. Vähiten lukijaansa."


Seuraavat haastateltavat Anja Snellman (Antautuminen) ja Rakel Liehu (Valaanluiset koskettimet). Miten mainiota että tein muistiinpanoja. Selaan niitä, mutta en toki ryhdy niitä tänne jäljentämään. Totean vain että hyvää luettavaa on luvassa. Jos klikkaatte punaisiin teosten nimiin, pääsette lukemaan # kirjasta hyvin laaditut esittelyt.


Kirjailijat vasemmalta oikealle: Miina Supinen (Mantelimaa), Virpi Pöyhönen (Doe), Johanna Venho (Kaukana jossain onnenmaa) ja Pete Suhonen (Koira joka kävi coffee shopissa). Heitä haastatteli viestintäpäällikkö Vilja Perttola. Auditorion valaistus jätti hänet pimentoon, joten jouduin leikkaamaan kuvasta. Näette hänet tuolla alempana.


Oli todella kiinnostavaa ja eloisaa kuulla kirjailijoiden vastailevan Perttolan kysymyksiin ja kertoilevan taustoista. 


Töitä on tehty kirjojen eteen sekä kirjailijoitten kotona että kustantamossa. Ajatustyötä ja fyysistä työtä.


                  Pete Suhonen oli nuorempi kuin luulin. 

Miina Supinen kertoili hauskasti oman perheensä joulustressikokemuksista. Hänen uudessa kirjassaan Mantelimaassa on jouluaihetta. 


Moniosaaja Karo Hämäläinen on kirjoittanut romaanin Yksin, joka kertoo Paavo Nurmesta. Se on eräänlainen fiktiivinen omaelämäkerta, jota kirjoittaessaan Hämäläinen on tutkiskellut itseäänkin. Kuvassa oikealla istuu Panu Rajala. Auditoriossa ennen haastateltavaksi pääsyään hän istui minun vieressäni. (Hih) Rajala on tehnyt romaanin Intoilija valokuvaaja, tutkimusmatkailija, keksijä, ihmetyyppi Into Konrad Inhan elämästä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta varoitettakoon että ei liene mikään iloinen tarina. "Suomalaisen taiteen monitaituri kokee romahduksia, nöyryytyksiä, mutta myös häikäiseviä voittoja. Inhasta paljastuu epätoivoinen kosiomies, joka ei koskaan pääse naimisiin. Hän kuolee yksinäisenä ja hylättynä."


Yleisö pysyi kolme tuntia virkeänä alkajaisiksi nautitun monipuolisen aamiaisen voimalla. Saimme piristävät smoothietkin kaiken kukkuraksi. Mitä mukavinta muistella tuota kaikkea kuvien avulla. 


Tämä kiva leidi pitää huolta aineellisesta mukavuudestamme ja loihtii väkensä kanssa pitopöydän täydeltä monenlaista maisteltavaa. Hatunnosto hänellekin. 

2 comments:

  1. Onpa sinulla ollut mukavia kirjallisia tapahtumia:)

    ReplyDelete
  2. Ja vielä on yksi tulossa muutaman päivän kuluttua :)

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.