Saturday, July 11, 2015

Glögiä kesällä


Pienet tyttökaverini palasivat muutaman viikon matkaltaan vanhempiensa kotimaasta Iranista. Sain kuulla jännittäviä juttuja sukuloinnista ja kivitippuluolista - hetki, mitä? Jaa siis tippukiviluolista. Jatkakaa vaan. He ovat 9 v. ja 7 v. Olivat puhuneet sukulaisten kanssa "iranin kieltä", farsia eli persiaa oikeammin sanottuna. Keskenään he puhuvat suomea. 

Tytöt viettävät päivän kanssani erinäisiä kertoja joka vuosi. Ensimmäinen kerta silloin kauan sitten osui joulun alle. Esittelin heille glögijuoman, johon he tykästyivät. Seuraava kerta oli tammikuussa. Toinen heistä kysyi saammeko "blöögiä"?  Sitä oli vielä jäljellä ja siitä pitäen olen pitänyt huolen siitä että meillä on blöögiä kesät talvet. Kuvan keväänvihreät espressokupit ovat tämänvuotinen löytö kirpputori Fidasta. (6 kpl)


Viime joulukuussa ostimme Etolasta piparikuvioista vahakangasta. 

Siinähän se nyt on valmiina ensi joulua varten. 


Tyttöjen tämänkertaiset askartelut.  

Meillä on aina tapana aloittaa kolmen tytön kerhomme askartelulla. Tällä kertaa he innostuivat aivan valtavasti korttimalleista joita näytin heille. Olin valmistanut muutaman kesäkuun Autistic Pride Dayn askartelupöytää varten. (Kaksi kuvaa alempana) Hassua sinänsä että omaan ideointiini olin käyttänyt juuri näiden tyttökavereitteni askarteluideoita. Heidän tuotoksiaan on työhuoneeni seinällä, esimerkiksi nämä jäätelöt ja lakritsarulla. Pienempi luuli yhteen aikaan että sana on "klakritsa".


Mallikorttejani:

Tuliaisia Iranista. Eivätkös näytäkin pikkukiviltä? Ne ovat karkkeja :)

2 comments:

  1. Peikko onkin kuullut, että jos on oikein kovin nälkäinen, niin syö vaikka pieniä kiviä. Mutta nyt Rita sanoikin, että ne ovat suklaatia ja peikko ymmärsi heti koko jutun. :)

    ReplyDelete
  2. Peikko: Niissä on tosiaankin suklaatia sisässä :) Hyvin tiedetty / arvattu.

    Onkohan myös suklaahevosia olemassa? "Olen niin nälkäinen että voisin syödä hevosen" :D

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.