Monday, July 06, 2015

Hellsteniä ja pinaattia


Miellyttävä ilma aamuisessa pihassa. Aurinkoa ja tuulta. Helle on ohi. Valitsin Tommy Hellstenin kirjojen pinosta Saat sen mistä luovut (Kirjapaja 2004, ilmestyi ensimmäisen kerran 2000.) Teos on yhteenvetoa kirjoittajan aikaisemmista kirjoista, ja tähän kirjatut ajatukset ovat tuloksia pitkällisistä vaiheikkaista muutosprosesseista. Äärettömän pitkälle ajateltuja viisaita mietteitä ihmiselosta. Lähden välillä keittiöön puuhailemaan, mutta ei haittaa vaikka lukeminen katkeaa. Lukemaansa kannattaa käännellä ja miettiä ennen kuin etenee. Elämän paradoksit, heikkous ja vahvuus... vääränlainen vahvuus... kiire... itse aiheutettu kiire... Mitä on nöyryys? 


Pinaattia ja papuja kypsentämään jotta saadaan vihreää lounaalle. Molempia oli Lidlin tarjouksessa jumalattoman isot kilon pussit Ranska - viikolla. Lidl on kiva kauppa.
Edullinen ostohinta ja edulliseksi tulee valmistuskin   kaksikerroksisessa kattilassa. 


Loput takaisin pakastimeen, videonauhasta virkatulla narulla sidottuina. Nuukailu ja pihistäminen on hauska hyödyllinen harrastus.


Ah, sitten takaisin Hellstenin tekstin pariin. Sivulta 53 alkaa mainio ihmiselämän lyhyt kuvaus, alkaen siitä kun olemme vesieläiminä kohdussa kelluen. Sieltä meidät temmataan tuntemattomaan. Elämää voi ajatella järkyttävien muutosten sarjana.

"Jotta elämää voisi hallita, täytyy ainakin tietää mistä ollaan tulossa ja minne täältä ollaan menossa. Kun ei siitä ole hajuakaan, ei voi olla myöskään mitään käsitystä siitä, miten tällaista kummallista projektia tulisi suunnata. Ei siis jää muuta vaihtoehtoa kuin suostua tähän elämä-nimiseen ilmiöön, ryvettyä ja rutistua siinä aivan samoin kuin alussa kun tultiin pitkin synnytyskanavia ja oltiin kuolla jo elämän ensirutistuksessa." (Sivu 56.)

No comments:

Post a Comment

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.