Saturday, March 12, 2016

Kirjojen raivausta


Ennenkuulumaton tarmo on saanut minut karsimaan kirjahyllyistä liikoja opuksia kovan linjan kevätsiivouksella. Osa lähtee lahjoituksina Fidaan, mutta joukossa on valtavasti myös kenellekään kelpaamattomia painotuotteita, kuten ikivanhoja kielten harjoituskirjoja, täytettyjä sellaisia.  


Tämä on hauskaa puuhaa. Penkoessa tulee vastaan muistoja, yllätyksiä, löytöjä, ideoita. Ja pölyä. Käyn tomuttamassa teoksia ulkorappusilla ja pyyhin villakoiria paljastuneista hyllyistä. Jos toimin oikein rivakasti ehkä voimme purkaa pari kirjahyllyä ja heittää nekin Fidaan. Hah hah. Ei pelkkää vitsailua; on ehditty hirveästi kerätä kamaa sen 20 vuoden aikana mikä ollaan asuttu omakotitalossa.


Jotkut kirjat luetaan vielä toiseen kertaan tai useampaankin. Joistakin tietää että niitä ei enää lueta. Muutamat oppikirjat ovat auttamattomasti vanhentuneita. Sihteerienglannin kirjassa on faksin kuva ja muuta antiikkista kalustoa.Heittelin vanhoja postikortteja pois ja silmiin osui kutsuja Britannian suurlähetystön puutarhakutsuille monelta vuodelta. Otin niistä kuvan ja tallennan blogiin. Täällä ne eivät kerää pölyä eivätkä vie tilaa. 

4 comments:

 1. Reaktio 1: Oi ei, kuvissa on kirjoja joista minä en raskisi luopua! (Ja siksipä asunkin huojuvien (kirja)pinojen keskellä.)
  Reaktio 2: Oi ei, miksi minua ei kutsuta Britannian suurlähetystön puutarhakutsuille?! :D
  Oletko postannut kuvia kutsuista?
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. 1. Tulee aika jolloin kirja on irtolehtinen, tai siihen on kyllästynyt tms. ja silloin kannattaa pistää se kiertoon. Jos yhtään epäröi, ei kannata luopua :)

   2. Suurlähetystössä on kiellettyä ottaa kuvia, joten en ole isommin postaillut, mutta tässä linkissä
   on jotain kesän 2012 kutsuista:

   http://ritamentor.blogspot.fi/2012/06/garden-party-at-british-embassy-2012.html

   Delete
 2. Minä annoin paljon kirjoja kun muutin Suomesta. Nyt niitä on taas paljon,mutta useimmiten kirjani (suomenkieliset) päätyvät suomalaiseen kirjastoon täällä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muutto onkin sellainen vaihe ihmisen elämässä että siinä motivoituu poistamaan
   turhan painolastin. Jo ihan samalla paikkakunnalla muuttokin, saati sitten kun
   lähtee kaukomaille. On erityisen mukavaa jos tietää että lahjoitetut kirjat menevät
   hyvään tarkoitukseen :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.