Friday, January 06, 2017

Anopinhampaat tammikuussa


Anopinhampaat eivät kalise vaikka ulkona paukkuu pakkanen. Ne ovat samaa kestävää tyyppiä kuin anopinkielet. Kuivuus, kosteus, varjo, aurinko, kuuma, viileä... Kaiken ne kestävät, ja poikasiakin tekevät. Meidän anopinhampaat ovat kaikki lähtöisin yhdestä kasvista, ja kavereillekin olen niitä antanut.


Ostimme ikkunan alareunaan tuollaista yhdistettyä näkösuojaa ja koristetta. Aika nättiä. Päästää valon läpi. 


Tämä yksilö on keittiön ikkunalla, mutta on joutunut hiukan muuttelemaan viime aikoina kun olen sisustusinnossani tullut sovittaneeksi kasvejamme eri ikkunoille; kuistille, keittiöön, olohuoneeseen; huoneisiin joissa on ikkunalautoja.

Olen saanut lisää blogikavereita. Kiva. Olisi mukavaa löytää teidän blogeihinne ja tulla vastavierailulle. Missäs majailette?
 Muratinkin siirsin amppelissaan olohuoneeseen,
se kun olisi keittiössä riippuessaan ollut tiellä
silloin kun tuli porukkaa kyläilemään.
Jengi parveilee aina keittiössä.

On ne kasvit kivoja näin talvella.
Onko teillä huonekasveja?
Miten pärjäilevät tammikuussa?

20 comments:

 1. Mulla voi kasvit hyvin vaikka olin pois 3kk. kotoa.Kotitonttu hoiteli.Rakastan kasveja.Välillä ne menestyy mutta toki joskus tulee "takaiskuja".
  Hyvin sinunkin kukkasi voivat.Kukkarikasta uuttavuotta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kotitontuista on paljon iloa :) Kukkarikasta uutta vuotta sinullekin 🌹🌸🌺

   Delete
 2. Tämä sähköllä lämmitetty ikkunoita joka seinällä oleva asunto on paahteisella paikalla, joten ainoastaan paahteisen paikan kukat säilyvät. Tykkään tosi paljon paavalinkukista ja nyt on sellaiset yksilöt, jotka ovat selvinneet muutaman vuoden ja kukkivat melkein koko ajan. Nytkin yksi kolmesta on täynnä sinisiä kukkia. Orkideat kestävät yleensä aikansa, mutta minä en, jos ei ole kukkia. Tuo viimeisin on pari vuotta vanha ja on kukkinut koko ajan, mutta nyt ei ole kukkia, hm. Huonepalmu rehoittaa hulluna ja aina kun ajattelen lahjoittaa sen isomman asunnon omistajalle, se pukkaa monta uutta vartta. Keittiössä on nyt kukkinut amaryllis kauniisti, jouluna oli kaunis kukkavarsi ja uudeksi vuodeksi aukaisi toisen kukkavarren kuudella kukalla.

  Tuosta anopinkielestä on sellainen tarina, että sain nuorena mummolta anopinkielen alun ja laitoin purkkiin. Se kasvoi ja pukkasi poikasia ihan purkin täyteen. Sitten muutin asunnosta ja laitoin purkin pimeään kaappiin. Parin vuoden päästä käydessäni siivoamassa asunnon, kun siinä oli ollut vuokralaiset, huomasin kukkapurkin kaapissa ja anopinkieli oli ihan vihreä ja hyvinvoivan näköinen. Oliskohan vuokralaiset hoitaneet ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiinnostavasta kommentista ! Amarylliksesi on ilmiselvästi pieni ihme ❤️
   Meillä on ollut hyvinkin paljon paavalinkukkia mutta nyt ei moneen vuoteen.
   Violetti on suosikkini 💜 Tuo sinun anopinkielesi stoori on hauska, melkein uskon
   että se kasvoi kaapissa, koska minulla on kokemusta anopinkielistä 💚
   Todennäköisesti kuitenkin vuokralaiset olivat pitäneet siitä huolta.

   Delete
  2. Minusta se oli niin hupaisaa, että löysin sen kaapista jälleen.
   Minä tykkään sinisistä paavalinkukista. Tässä asunnossa ne pitää laittaa varjoon. Aikaisemmassa asunnossa minulla oli niitä vieri vieressä keittiön ikkunalla.

   Delete
  3. Hupaisaa tosiaan :) Siniset ovat sööttejä. Meillä on kerran ollut valkoinenkin, jota lisäsin kasvattamalla uusia yksilöitä multaan pistetystä lehdestä. Niitä oli yhteen aikaan ikkunalaudan täydeltä. Nyt alkoi tehdä mieli paavalinkukkaa :)

   Delete
 3. Anopinkieli samoin, kuin anopinhammas ovat kyllä kestävyydessään niitä parhaimpia ja sinnikkäimpiä sisäkukkia.
  Minä olen vähentänyt sisäkukkien määrää aika radikaalisti, mutta toki niitä meiltäkin vielä löytyy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinnikkäitä ovat. En minäkään ole vartavasten kerännyt sisäkukkia, mutta anopinkieliä, anopinhampaita, muratteja ja enkelinsiipiä meillä on ja pieni orkidea. Välillä heitän osan kompostiin tai annan ystäville, mutta aina on jotain ikkunalaudoilla :)

   Delete
 4. Huonekasvit ovat ihania! Mulla oli ennen banaani ja mm. eukalyptyksia, myös noita muratteja, mutta eihän meillä enää mitään ole, kun Peppi-kissa syö kaikkia kasveja. Tietysti katon rajaan voisi laittaa, minne ei pääse hyppäämään. Mutta meidän Pepistä ei koskaan voi olla varma. Avaa mm. ovien haat ja ovet itse. :D
  Mukavaa loppiaista! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Banaani meilläkin on kerran ollut, kun sain italian opiskelijoiltani, mutta eukalyptuksesta huonekasvina en ole kuullut ! Kissaperheessä on takuulla lähes mahdotonta kasvattaa huonekasveja. Meille putkahti kerran kesällä joku naapuruston kissa vierailemaan avoimesta ovesta ja ekana se hyppäsi ikkunalaudalle, pudottaen siitä yhden kukkaruukun :D Nykyään ei enää uskalla kesällä pitää ovia auki, kaikenmaailman hiippareitten takia, joten ei ole kissojakaan enää käynyt.

   Delete
 5. Kivat kuvat. Minä olen tosi huono huonekasvien kanssa, joten meillä on niitä vain muutama. - Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No tuota en olisi arvannut kun olet varsinainen viherpeukalo pihassasi :)
   Hyvää lauantaita !

   Delete
 6. Ikinä kuullut anopinhampaista. Kasvi on tutun näköinen, mutta nimi on puuttunut (minulta).
  Minusta on kiva vierailla kodeissa, joissa on kasveja, mutta itse tapan ne jos minulla niitä olisi (siis on joskus ollut ja kaikki kuolleet). Nykyisin ei ole yhtään huonekasvia. Jotain kertajuttua vaan, jonka voin heittää pois sit kun kuolee.. heh.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eräs ystäväni väittää että hänellä kuolevat kaikki kasvit, joten hän ei edes yritä.
   En sitten tiedä kasteleeko liikaa vai unohtaako kastella, vai mikä siinä on, mutta
   eiväthän kaikki välitä kasveista kotona. Kertajututkin ovat kivoja piristyksiä :)

   Delete
  2. Minun kerosnaapuri (ihanat ihmiset) on välillä antanut jonkin kukan, mutta ensin kastelen ilmeisesti liikaa ja sitten unohdan koko kastelun.. eli summasummarum... se kuolee. Viime kesänä hän innosti minut kasvattamaan mukulasta pari parvekekukkaa (oiskohan ollut lilja) ja oli kiva seurata kasvin kasvua.
   Ja kun naapurit ovat lomalla, käyn kastelemassa heidän "sata" parvekukkaa ja sisäkukat, mutta onneksi he ovat maks. puolitoista viikkoa poissa. Kuukaudessa saisin ne kukat kuolemaan.. heh.

   Delete
  3. On se niin kiva seurata kasvien kasvua. Parvekekukat edistyvät huomattavasti nopeammin kuin sisäkukat. Meillä on ollut pihassa liljaa, mutta ne kukkivat niin vähän aikaa että suosin muita kauemmin kukkivia kukkia. Kukkien kastelu on joskus aika vaikeaa. Pitäisi osata joka yksilölle antaa sopivasti vettä :)

   Delete
 7. Sama täällä...olen lahjoitellut anopinhampaita ja kieliä...hmm...kuullostaapa hassulta...no olen niitä lahjoitellut eteenpäin...:) Jotenkin tykkään niistä vaikka eivät kuki.
  Lumista viikonloppua. Täälläkin sataa lunta, vihdoinkin..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, hampaat ja kielet kuulostavat hassuilta :D
   Meillä on anopinkieli joskus kukkinutkin !
   Eilen oli ihana raikas lumisade. Kivaa kun pakkanen on hellittänyt :)

   Delete
 8. Komeat huonekasvit. Mulla on nyt pari murattia kupsahtanut sisällä. Mikä lie tuli? Onnellista tätä vuotta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satu :) Muratit olen yleensä kokenut helpoiksi, mutta joskus on käynyt hupsusti. Luulisin että ovat saaneet silloin liikaa aurinkoa. Samoin, oikein hyvää tätä vuotta !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.