Friday, May 12, 2017

Lunta toukokuussa ja selkäruotoni


Toukokuun 10. päivä satoi lunta meidän puutarhaan.
Dokumentoimisen arvoinen asia.
It snowed in our garden the day before yesterday.


Näittekö TV:ssä tai YouTubessa kun Pekka Pouta 
alkoi nauraa kesken säätiedotuksen. Se oli hauskaa !
Aloin itsekin hihittää ja niin tekivät AamuTV:n juontajatkin.


Milloin olemme aiemmin saaneet ihmetellä tällaista takatalvea?
En muista edes yhtään lumista vappua.


Ilmat vaihtelevat näinä päivinä.
Tässä meidän esikoita tänään.


Pohjois-Helsingissä, Tapaninvainiossa.
Kaunis aurinkoinen päivä. Vähän viileä.
Kävimme kävellen kaupassa.

Muuta erikoista säiden lisäksi: Olen vihdoin alkanut käydä kiropraktikolla selkäni vuoksi. Jospa saisi pikkuhiljaa alaselän sakroilika-nivelen kuntoon ja niska-hartia - seudun jännityksen pois. Menin ystävän suosituksesta. Kaksi kertaa olen käynyt ja nyt jo tuntuu lupaavalta. Miellyttävä yksityiskohta: Potilas saa pitää vaatteet päällä. Hintakaan ei epämiellyttävä: Maksaa 65 euroa kerta. Helsingin edullisin, olen kuullut. 

Kiropraktikkoni on Kristian Ekström; linkki

Onko teillä kokemusta selkähoidoista? Niskahieronnasta? Muusta?

Kertokaa 🙂

24 comments:

 1. Oi mitä kukkaloistoa, lumesta huolimatta!
  Minulla pieniin hartiavaivoihin auttaa vanha kunnon piikkimatto ja selkärangan liikuttelutavoista (tärkeää!) hauskin on itämainen tanssi. :)
  Aurinkoista viikonloppua! ♥!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos 🙂Keltakukkaiset esikot pihassamme ovat kaikki lähtöisin parista taimesta jotka sain englennin opiskelijaltani parikymmentä vuotta sitten. Lisääntyvät itsekseen ja siirtelen niitä aina sopiviin paikkoihin pois nurmikosta.

   Tanssi on minulle kaikkein mieluisin liikuntamuoto ! Salsa ja zumba ovat suosikkini. Itämainen tanssi saattaa olla paras selkärangalle 🙂

   Aurinkoista viikonloppua sinnekin. Täällä paistelee kivasti ☀️

   Delete
 2. Niska-hartiakivun takia olen aloittanut käynnit hierojalla. Kaksikertaa känyt ja ainakin toiset kaksi vielä käyn. SIten ajattelin/lupasin, että käyn vähintään kerran kuukaudessa. Mite sitä ei meinaa saada aikaiseksi, vaikka tietää, että auttaa päänsärkyyn...:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole koskaan käynyt hierojalla vaikka olen silloin tällöin ajatellut.
   Hyvä että sinulle auttaa 🙂 Kivaa viikonloppua!

   Delete
 3. Terveisiä Jollaksesta ;) Nyt näyttää jo keväiseltä..aurinko on hellinyt koko päivän.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kristiina 🙂 Ihan kuin kevät olisi vihdoinkin kunnolla alkanut ☀️

   Delete
 4. Ankeat kelit on ollut. Toivotaan, että lämpenee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täällä ihana auringonpaiste. Mies lähdössä taas pelaamaan golfia ☀️☀️☀️
   Hyvää viikonloppua.

   Delete
 5. Olen kokeillut useamman kerran lymfa- ja hermoratahierontaa ja vyöhyketerapiaa sekä naprapaatilla. Minulle sopivat nämä hoidot paremmin kuin tavalliset, mutta toki olen käynyt niska- ja selkähieronnassa. Meillä on kotona hierontaistuin. Nautin kaikenlaisista hoidoista ja hieronnasta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ooh, sinullahan on runsaasti kokemusta! Kokeilin ystävien kodissa hierovaa nojatuolia, en oikein tykännyt. Heillä oli myös jalkahierontalaite. Suorastaan ahdistuin siitä 😀 "Apua, ottakaa tämä pois jaloistani."

   Minkähänlainen tuo naprapaatti on verrattuna kiropraktikkoon? PItääkin kysäistä kun menen seuraavan kerran hoitoon. Aurinkoista viikonloppua ☀️

   Delete
  2. Minulla meni usein niska facettilukkoon ts. pää ei kääntynyt ja niska oli kuin tulessa. Naprapaatti hiukan pyöritteli minua ja nikamat olivat paikoillaan. Sitten eräs fysioterapeutti sanoi, että saisin niskani itsekin paikoilleen sitä kevyesti liikuttelemalla, joten nyt osaan sen itse. Vaihdoin myös tyynyni terveystyynyksi.

   Delete
  3. Verratonta kun saa sellaiset ohjeet joilla pärjää itse. Kyllä kuulostaa upealta naprapaatin ammattitaito. Että noin vaan pyörittelemällä antaa avun 💕 Tyynyt ovat tärkeitä näissä jutuissa. Kauan sitten kun jännitysniskani vuoksi pääsin fysioterapeutille, hän neuvoi minua pöyhimään tyynyni siten että se tukee niskaa. Muitakin hyviä neuvoja sain, kuten että taakkoja kantaessa kannattaa aina jakaa paino molemmille puolille = esim. kauppakassi molempiin käsiin, ei vain toiselle puolelle.

   Delete
 6. En kyllä itse muista lunta toukokuussa,toivottavasti tuo jäi viimeiseksi. Ja hyvä että olet päässyt hoitamaan selkääsi,ja toivottavasti siitä on apua.Ihanaa viikonloppua Rita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eräs ystävä sanoi että kun Facebookissa alettiin ihmetellä lumista vappua, kaverit alkoivat jakaa lumikuvia menneistä vapuista... en kyllä tosissaan itse muista yhtäkään!

   Selkä- niska-hoidoista on apua. Aloin huomata jo heti ekan kerran jälkeen miten hartianseutu keveni. Toiveikkaana jatkoon 🙂 Mukavaa viikonloppua !

   Delete
 7. Lumen tulo taivaalta sais nyt riittää! :)

  Muutaman kerran olen käynyt hieronnassa. Toinen kerta oli ihana ja olo oli sen jälkeen erittäin hyvä. Toisella kertaa kävin hierojakoulussa opiskelijan käsittelyssä ja se oli kyllä kamalaa! Olin hieronnana jälkeen ihan mustelmilla.
  Murtunutta jalkaa kävin viime keväänä hoidattamassa lymfahieronnassa ja sillä sai kyllä hyvin nesteet kiertämään! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tänään taas tuntuu siltä että "oikea toukokuu" on käynnissä.

   Huh, väärä hieronta saattaa olla haitallista. Paras käyttää vain ammattilaisia.
   Hyvä että sinulle osattiin neuvoa asianmukainen hieronta jalkaan 🙂

   Kivaa viikonloppua!

   Delete
 8. Toivottavasti saat nopean avun vaivaasi. Itse kävin hyvin pitkään selkäni takia kiropraktikolla. Ovat hyviä ja asiansa osaavia jo pitkän koulutuksensakin puolesta. Itse aloin harrastaa sisäsoutua mieheni ostamalla kuntosalienkin yleisesti käyttämällä soutulaitteella (Concept 2)ja pääsin soudun avulla kivuistani. Se vaatii tosin hyvin säännöllistä ja pitkäjännitteistä harjoittelua. Nykyään selkä on pysynyt jo vähemmällä treenillä kunnossa. Kalevalaisella jäsenkorjaajalla käyn neljän kuukauden välein, selän hyvän kunnon ylläpitämiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos 🙂Olen havainnut että oma kiropraktikkoni osaa asiansa ja jo kahden hoitokerran jälkeen näkyy ja tuntuu että ollaan menossa oikeaan suuntaan. Tähän on sitouduttava. Ei voi odottaa että pelkkä hoidoissa käynti takaa tulokset. Olet varmasti oikeassa tuon oma-harjoittelun suhteen.

   Kalevalainen jäsenkorjaaja - Wow. Mikähän se on? Täytyy googlettaa 🙂

   Delete
 9. Hellävarainen, lempeä ja kivuton hoitomuoto, mutta tosi tehokas. Hoidon aikana potilas itse osallistuu myös hoitoon tekemällä liikkeitä hoitajan antamien ohjeiden mukaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Kiitos tiedoista 💕

   Delete
 10. Osteopatia auttoi minua opiskeluaikana.

  Kevät tosiaan on poikkeuksellisen kylmä, mutta toisaalta kesä jatkui vuonna 2016 pitkälle syksyyn. Näin ne vuodenajat ovat kiepsahtaneet ympäri. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä näkökohta vuodenaikojen suhteen. Olemme tasapainossa 🙂

   No nytpä tuli vielä osteopatia mainituksi edellisten hoitomuotojen oheen,
   on valinnanvaraa 💕 Kiitos Kia.

   Delete
 11. Jee, näyttää tosi keväiseltä. Toivottavasti saat selkääsi ja niskaasi avun. Hermoratahieronta ja akupunktio ovat ehkä yksi vaihtoehto:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ole enää tullut lisää lunta 😀
   Olen juuri lähdössä kiropraktikolle kolmatta kertaa.
   Hermoratahietonnasta en ole kuullutkaan...
   Mukavaa keskiviikkoa!

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.