Wednesday, June 21, 2017

Keskiviikon kertymää


Kuvallista kertomaa viime aikojen puuhista. Suomen oppilasta varten otin esiin muoviaakkoset, mutta minne ihmeeseen olen hukannut Ä:n? Muuten aakkoset eli ääkköset kasassa, jopa ruotsalainen Å on mukana. Äääää... Muuta selitystä en keksi kuin että olen jotain ulkomaalaisryhmää (esim arabian+ kurdinkielisiä) varten pakannut ongelmaäänteitä rasiaan tai pussiin tunnille vietäväksi ja samainen kirjaimisto on varmassa tallessa jossain kaapissa. Sieltä löytyy, sitten kun löytyy, takuulla Ä, Y ja Ö. Kirjaimet ovat sellaisesta pakkauksesta, jossa kutakin kirjainta on useampi kuin yksi kappale, joten siinä mielessä vaikea tajuta minne kaikki Ä:t ovat hävinneet. Elämän arvoituksia.


Mainiota kesätouhua ja lomatouhua. Ostimme kummallekin oman ristikon, puoliso ja minä. Innostuimme lähettämään ne ratkaistut sivut, joista on luvassa palkinnot. Mitenkähän hirveästi sinne noita lähetellään? Sopivan helppoja olivat. Luulen että 6 miljoonaa suomalaista lähettää ratkaisut.


Rodo kukkii nyt myöhemmin kuin viime kesänä.
Eilen otettu kuva. Äsken satoi rakeita.
Miten kukille käynee?


Iloinen yllätys. Pitkähkön tauon jälkeen pikku orkidea
on tehnyt nuppusia. Näytti jo välillä kuukahtavan, 
mutta vaihdoin hieman isompaan ruukkuun.
Alalehdet alkoivat ruskistua.


 Vanhan sähkövatkaimen tilalle uusi.


Hiukan jäykkä, ehkä uutuuttaan. Saa painaa nappia lujaa ennen kuin sohimet irtoavat, mutta eiköhän se siitä löysty.


Maksoi 44,95 euroa Jumbon Prismassa. En ollut käynyt siellä aikoihin. Sunnuntai-iltapäivällä lähdettiin käymään. Huh huh sitä tungosta. Kannattaa mennä arkena heti aamusta, jos pystyy. Tänään kävimme ruokaostoksilla aamulla eikä tarvinnut yhtään tungeksia eikä jonottaa. 


Lueskelen Topolinoa, kertomus päivässä vauhtia, nauttien. Katselen ihaillen miten piirtäjä on onnistunut ilmeissä ja vauhdin kuvaamisessa. Tuossa kertomuksessa Aku Ankka alkoi kerskailla veljenpojilleen miten hyvä kunto hänelle oli lapsena sudenpentuna. No siitä sukeutui kilpailu, jossa Aku yritti petkuttaa, mutta hävisi surkeasti.

Mikki Hiiri = Topolino
Aku Ankka = Paperino
Tupu, Hupu ja Lupu = Qui, Quo e Qua.


Mieheni maalasi kellarissa majailleen vanhan irtotuolin. Sekoitimme oranssiin vaaleankeltaista, melkein valkoista, ja saimme miellyttävän keltaisen maalin aikaan parista vajaasta purkista. Otin tuon työhuoneeni kirjoituspöydän tuoliksi. Aika vähän siinä istuskelen. Enimmäkseen seison tietokoneen ääressä, kun kirjoittelen. Entä te, vieläkö kirjoittelette käsin? Ostoslistoja, kalenterimerkintöjä, postikortteja, kirjeitä, päiväkirjaa... ?

10 comments:

 1. Minulla on kunnon vanhanajan paperinen kalenteri. En osaa...tai no osaan, mutta en tykkää, käyttää kännykän kalenteria.
  Meikin aina välillä innostumme noista ristkkolehdistä...kesäisin ulkona niitä on mukava täyttää..:)
  Toivotaan, että Ä ja Ö löytyvät.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullakin on paperinen pöytäkalenteri. En käytä kännykkää paljon muuhun kuin musiikin kuunteluun silloin kun olen kävelemässä jonnekin, ja välttämättömiin puheluihin ja/tai tekstailuun. Enimmäkseen hoidan asiat sähköpostitse.

   Juu, kesällä kannattaakin siirtää puuhia ulkosalle 🐾 🌻 🌹

   Delete
 2. Onnittelut uuden sähkövatkaimen johdosta . Hienoltä näyttää. Ja ihana tuo pikku orkideasi:) Oikein hyvää juhannuksen aikaa Rita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos 🙂 Jotenkin tajusin että se on meidän vatkain kun näin sen hyllyssä.
   Vanha vatkain olikin jo aikamoisen kulahtanut. Tässä on enemmän nopeuksia.

   Mukavaa juhannuksen aikaa sinullekin. Kaipa sieltä löytyy Suomen juhannus-
   menoja jonkun nurkan takaa. Uskomatonta miten paljon Suomi-juttuja teillä on 😀

   Delete
 3. Kauniisti kukkiva rodo.
  Minä tykkään tehdä myös ristikoita ja etenkin tylsillä lentomatkoilla aika kuluu ratkoessa kuin huomaamatta.
  Kohta pääsetkin nauttimaan orkidean kauniista ja pitkäkestoisesta kukinnasta.
  Tuolista tuli kaunis ja tykkään myös sen muotokielestä.
  Käsin tulee vielä jonkin verran kirjoitettua. Mökillä ollessa mökkikirja on se, johon etenkin tulee kirjattua ylös loman tapahtumia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mökkikirja kuulostaa hauskalta. Meilläkin oli sellainen vanhempieni mökillä,
   joka nyttemmin on jo myyty. Minä sen vihkon perustin. Luulen että se on
   vielä vanhempieni hallussa 🙂 Kiitos kivasta kommentista 💕

   Delete
 4. Onpa tyylikäs tuoli!
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Meilläkin ostetaan ristikkolehtiä. Suosikkejamme ovat Suomi-, Eurooppa- ja Maailma-ristikot. Esim. yhdessä vanhassa Eurooppa-lehdessä on teemana Rooma. :)
  Meillä on (tietysti) tallessa valtava määrä Paperinoja, Zio Paperoneja ym. Ei niistä raski luopua, vaikkei kaikkien tarinoiden taso olekaan kovin korkea. Parhaat Disney-piirtäjät ovat tosiaan todella taitavia kuvaamaan liikettä, tunnetiloja yms.
  No, kyllä vain kirjoittelen käsin vaikka mitä. Paperinen kalenteri on minule välttämätön ja kun ei vuodelle 2018 löytynyt mieluista kalenteria, värkkäilin sellaisen itse kaapista löytyneeseen kierreselkäiseen vihkoon. Ehkä postaan siitä joskus.
  Ihanaa juhannusta! ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tervetuloa takaisin blogistaniin 🙂 Olin jo kaivannut. En ole tuollaisista mainitsemistasi ristikoista kuullutkaan... Nyt täytyy alkaa niitä metsästää. Parhaat ristikot ovat sellaisia joista oppii ja joita tehdessä saa oivalluksia.

   Olen vihdoin aikeissa luopua Topolinoista. Luen vain ensin vielä kertaalleen. Jo muutaman vuoden olen määrätietoisesti karsinut kodin kirja- ja tavaravuoria. Laitan Topolinoa muistiin pienimuotoisesti tänne blogiin 💙

   Sinä tulitkin minulle mieleen kun esitin blogikavereille kysymyksen käsinkirjoittamisesta. Muistan ne ihastuttavat kalenterit ynnä muut käsin - ja värikynin - tehdyt merkinnät muutamissa blogipostauksissasi. ❤️

   Buon San Giovanni ! 🌿

   Delete
 5. Ristikoita olisi kiva täyttää, mutta masennun jo pelkästä niiden katsomisesta, kun en tiedä niihin vastauksia. :,D
  Alppiruusut <3.
  Pitäisi kirjoittaa enemmän käsin, joten olenkin yrittänyt kiinnittää siihen huomiota, että todellakin kirjoittelisin. :D Töissäkin on muka niin helppo rustata lippu lappuset koneella, kun todellisuudessa käsin tekis nopeammin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaakin ostaa sellainen ristikkolehti, johon on vastaukset takana. Tulimme ostaneeksi Jänisristikon, ja siinä osa ristikoita oli palkintotehtäviä = ilman ratkaisuja. Saimme tehtyä kuitenkin 🙂 Nyt ostimme uudet ristikkokirjat. Tein muutaman alusta ja jouduin tarkistamaan oliko (minulle) erikoinen sana linnunpöntölle uutto vai uutto kun en muistanut - ja se olikin UUTTU 😀

   Ah, alppiruusut. Ihan juuri sovittiin ystävien kanssa että mennään lauantaina katsomaan Helsingin rhodopuistoa 🌸🌺❤️

   Olet oikeassa; monet liput ja laput tekee helpommin ja nopeammin käsin !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.