Tuesday, June 27, 2017

Kukkiva kesä-heinäkuun vaihde


Pionit ovat juuri aloittaneet kukinnan. Nuppuja on runsaasti. 


Kurjenpolvessa näyttäisi olevan vähemmän kukkia kuin viime kesänä.
Nyt on alkukesä ollut viileämpi. Sillä on vaikutusta joihinkin kukkiin.


Unikot nousevat sitkeästi yhdestä kohtaa pihaa.
Yhtenä vuonna päätin hävittää ne koska ne kukkivat niin vähän aikaa.
Eivät kuitenkaan onneksi hävinneet.


Lumoava valo, ilman mitään kuvankäsittelyä yms. mitä en osaisikaan.


Hopeahärkki. Kiitollinen, kuten sanotaan, eli helppo hoitaa.


Pieni orkidea yllätti nupuilla. Sain tämän yksilön viime vuonna toukokuun alussa ukrainalaiselta oppilaaltani Olgalta. Kesällä se tiputti kukkansa, mutta teki uudet nuput syksyllä ja kukki sen jälkeen kauan. Lopulta kukat putosivat. Vaihdoin kasvin astetta isompaan ruukkuun. Nyt se teki seitsemän nuppua. Viime vuonna oli kuusi. Kuvissa ei näy, mutta mullasta pilkottaa jotain, mikä on todennäköisesti uusi kukkavana. Eilen löydettiin ekat mansikat talon seinustan mansikkamaasta. Herkullisia.


Patikkamatka Lidliin ja takaisin eilen aamulla. Kokeiltiin miltä "Brezel" maistuu. Oli kuin pehmeä rinkeli, suolainen. Ihmettelen nimeä, kun olen tottunut amerikkalaisten käyttämään nimeen Pretzel. Sen luin jo aikanaan Peanuts - sarjakuvista ( = Tenavat ). Kaipa on alkujaan saksalainen nimi. Hauskan näköinen letitys, mistä tulee hyvälle tuulelle.  

Onko teillä tapana hankkia kesälomalla uusia kokemuksia?  Vai pitkin vuotta? Mitä olette viimeksi kokeilleet?

12 comments:

 1. Pioni ja unikot ovat kauniita!
  Minukin vanhassa orkideassa näkyy kukkavan kasvavan..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hannele 🙂

   Mieheni sai vuosia sitten orkidean lahjaksi. Ihastelimme ja ihmettelimme sen pitkää kukintaa, ja kun se lopulta pudotti kukkansa, heitimme sen menemään. Enää ei tehdä sitä virhettä ! Pitää vain odottaa seuraavaa kukintaa 💕

   Delete
 2. Minulla kukkii samanlainen 3v. orkidea ja nyt jo kolmas kukinta on menossa.
  Orkidea näyttää olevan mullassa eikä karikkeessa. Mitä multaa olet laittanut?
  Tytölläni orkidea on isossa lasiruukussa, jonne se uppoaa kokonaan. Pohjalla ei ole kariketta eikä multaa, orkidea saa vain vettä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on tavallista puutarhamultaa. Meillä ei ollut muuta silloin kun pelästyin kukkien putoamista ja alalehden ruskettumista ja halusin äkkiä siirtää kasvin isompaan ruukkuun. Pitäisikin perehtyä tarkemmin orkideojen vaatimuksiin. Meillä ei tällä hetkellä ole muuta kuin puutarhamultaa. 🌸

   Luulisi että jos orkidea saa pelkkää vettä eikä mitään ravinteita se ei viihdy - mutta on kai kummempiakin asioita tapahtunut 🙂Veteen voi tietenkin lisätä ravinteita jos haluaa.

   Nyt pitää kyllä mennä googlettamaan orkideankasvatusta... 😀

   Delete
 3. Komiat kuvat! Pioni elegantti kaunotar. Unikoista - siis kukista - pidän suuresti, sillä niissä on ytyä, pontta ja hehkua. Ekat mansikat omasta penkistä, se on kerran kesässä kokemus ja nam-nam. Bretzel (http://pipa01.blogspot.fi/2011/07/brezel-saksalainen-rinkeli.html) on tuttu kahvin suolainen kaveri Saksassa oloajoilta ja kiva, että sitä saa nyt täältäkin.

  Kesän juonet ovat vielä juonimatta, mutta jotain uutta on ollut tapana ripotella pitkin vuottakin arjen lomaan. Hyppy pois omilta ajourilta ja rutiinista tekee kutaa ja voi olla pienimuotoisenakin suuri seikkailu:) Entäs siellä teillä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unikot ovat aivan upeita - sääli vaan että kukkivat niin lyhyen aikaa. Niiden tarinan voisikin kirjata sinne sinun suomenruotsalaisen novellistisi Lyhykäisiin 🙂Minä ehdin jo googlailla brezeleitä ja todeta että tuota b-alkuista versiota käytetään Italiassa, Saksassa, Espanjassa... to mention a few. Itselle tuttu pretzelinä.

   Ihan samaa mieltä tuosta että pienimuotoisuudesta voi versoa iso seikkailu 🙂Olen siitä onnekas ihminen että elän asiat voimakkaasti. Saan ison ilon pienistä jutuista.

   Kiitos linkistä. Katson sen huomenissa kun taas palajan langoille ! Tsau 💕

   Delete
 4. Komeaa kukkaloistoa! Unikot ovat herkkyydessään ihania, vaikka kukinta onkin kovin lyhyt. Kyllä lomalla täytyy joitain uusia kokemuksia hankkia, ehkä tsekata pari uutta ravintolaa tai jokin uusi huonepakopeli ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heti aamulla katsoin unikoita ikkunasta. Vielä loistavat ❤️
   Yritän ehtiä vielä ikuistaa valokuviksi.

   Ravintoloita onkin kiva tsekata lomalla, tai vaikka ei olisikaan lomalla 🙂

   Delete
 5. Kaunis pioni ja herkät unikot.
  Suloinen orkidea. Minäkin säilytän ne aina kukinnan jälkeen ja saan joskus myös kukkimaan uudestaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. On ne ihania. Aamulla heti katson ikkunasta pihakasveja, ja keittiön ikkunalla kukkivaa orkideaa 🙂 Kukat sulostuttavat elämää 🌺

   Delete
 6. Kauniit kukkaset... sitä se kesä teettää, että on kukkia :)
  Brezeleitä söin aikanaan Saksassa, ja kun niitä ei saanut vielä Lidlistä (hmmm. ei siis ollut vielä lidlejä), niin ne maistui harvoin saaduilta ihanuuksilta. Ostan silloin tällöin niitä täältäkin, mutta ne ei maistu samalta. Kaipa Saksassa on eri leipomoiden tekemiä. Mä olen aina luullut että tenavien "peanuts" meinaa pähkinäsuklaata, sitä mitä saa meilläkin laspurkeissa ja on ihanaa nugaattia syödä lusikalla. (Olen vieläkin tätä mieltä, ennenkuin kuin kumoat sen..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, talvella käytetään muovikukkia 🙂

   Lidlit ovat tosi kivoja. Brezel oli ihan ookoo, mutta suola häiritsi. En usko että ihan äkkiä ostan lisää. Saksalaisuus on mukava lisä tuotteissa, siis noin fiilistasolla 💜 Tarkoitatkohan peanut butter eli pähkinävoi? Sellainen tosi makea levite. Olen nähnyt meidän kaupassa. Peanut merkitsee maapähkinää. Monikossa Peanuts tarkoittaa esimerkiksi "pikkurahaa", "pikkujuttuja" tms. En ole oikeastaan ajatellut mitä se tarkoittaa Tenavat-sarjakuvan nimenä, hmmm... mielenkiintoista. Lähdenpä selailemaan Peanuts - sarjakuvakirjaani.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.