Friday, July 07, 2017

Kiropraktikko auttaa

Liitutaulun teksti kiropraktikon seinällä.

Pitkäaikainen niska-hartia-selkävaivani on helpottunut valtavasti hoidon edistyessä. Kristian Ekström osaa asiansa. Olin miettinyt menisinkö fysioterapeutille, osteopaatille, hierojalle vai mille kun en noista tarkemmin tiennyt.  Kiropraktikko on erikoistunut selkävaivoihin eli sikäli oli onnistunut valinta. Hän ei ainoastaan keskity vaivojeni hoitoon, vaan antaa minua mankeloidessaan neuvoja kaikkeen mikä edistää hyvää oloa. Meillä on aina mitä kiinnostavimmat juttelut keskenämme. 

Menin ekaa kertaa toukokuun alussa, tuttavan suositeltua lämpimästi. Kävin ensin kerran viikossa neljänä peräkkäisenä viikkona. Blogikirjoitukseni: Linkki. Neljännellä kerralla tilanne näytti niin hyvältä että pidettiin kolmen viikon tauko ennen viidettä käsittelyä, ja viidennen kerran jälkeen seurasi taas kolmen viikon tauko.  

Olen koko ajan pitänyt päiväkirjaa liikunnastani, jäykkyydestä, kivuista ja kivuttomista päivistä. Niihin tietoihin kiropraktikko antaa asiantuntevan mielipiteensä, esimerkiksi kertoo jos olen hänen mielestään ponnistellut liikaa tai suorittanut liian kovan iltavoimistelun. Eilen sain neuvon tehdä iltaisin taivuttavia liikkeitä ilman venytyksiä tai muita ponnistuksia. Taivutukseen voi jäädä joksikin aikaa mutta ei kannata tehdä sitä energisesti. Minulle on vaikeaa olla jännittämättä itseäni kun olen harrastanut tanssia ja voimistelua niin kauan, mutta nyt on rentouttaminen olennaista kuntoutumiselleni. Yksi harjoite jonka Kristian neuvoi on sellainen missä tipautan itseni istuessa tai seistessä huonoon ryhtiin. Itse asiassa joissakin zumbaohjelmissa loppurentoutuksiin kuuluu juuri sellainen osio missä seisten taivutetaan polvet, köyristetään selkä ja vaivutaan eteenpäin ulospäin hengittäen. Siitä noustaan hengittäen sisään köyryllä selällä ja suoristaudutaan. Tosin en muista varmaksi neuvottiinko zumbassa hengitykset. Nyt tiedän nekin. 

Seison tietokoneen ääressä, koska joudun kirjoittamaan kohtalaisen paljon ja istuminen on jo vuosia rasittanut selkää. Olen parin viimeisen vuoden aikana havainnut että seisominenkin rasittaa. Pitkä paikallaan olo ei ole hyvästä. Sain mainion neuvon kiropraktikon vastaanottoapulaiselta Tiinalta. Yhdellä jalalla seisominen vahvistaa selkää. Otin heti tavakseni harrastaa sitä. Sitä voi tehdä myös hellan ääressä seistessä tai hampaita harjatessa. Nytkin seison yhdellä jalalla.

Helsinki kiropraktiikka jää lomalle ja palaa heinäkuun lopussa. Tässä vinkki uusille asiakkaille: Kun tilaa ajan 31.7. maanantaina pääsee tutustumiskerralle hintaan 45 euroa. (Normaali 65 euroa.) Ota yhteyttä: Linkki

Kristian Ekströmin blogissa on tuore kirjoitus: Neljä myyttiä selkäkivusta: Linkki.

Minulla on seuraava, seitsemäs kerta, elokuun 17. Kuuden viikon tauko enteilee sitä että minut heitetään ulos kuntoutuneena. En tahtoisi lopettaa, ja sanoinkin sen, mutta Kristian totesi että jossain vaiheessa on ryhdyttävä omavaraiseksi.  On se niin. Siihenhän tässä on pyrittykin. 

10 comments:

 1. Pitäisköhän itsekin seisoskella yhdellä jalalla? Onneksi se viimeisin selkäkipu meni ohi ennekuin "ehdin" lääkäriin...se oli kyllä jotain kamalaa. Jos joskus toistuu, niin sitten voi olla lääkärin vuoro.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minä seison nytkin yhdellä jalalla 😀Ei siinä asennossa kovin kauan pysty olemaan. Ehkäpä harjoitus tekee mestarin. Hienoa että selkäkipusi hellitti. Luonto parantaa usein ilman että tarvitaan lääkäriä.

   Delete
 2. Hyvä että hoidoista on ollut apua.Minähän sain vielä Suomessa asuessa apua naprapaatilta jumissa olevaan selkään,joka tuli siitä että työpaikalla oli vetoa selkäni takana. Harmi vaan että SUomessa Kela ei mitään takaisin vaihtoehtoisista hoidoista,etenkin kun näissä tapauksissa ne auttavat kun taas lääkkeet antavat vain hetkellisen helpotuksen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai joo, naprapaatti minulta unohtui luettelosta 🙂Hyvä että sait apua. Toivotaan että tällaiset hoidot vielä pääsevät Kelan korvattavien piiriin. Selkävaivojahan riittää.

   Delete
 3. Hienoa, että olet saanut apua kiropraktikolta vaivoihisi. Itsekin jouduin aikoinani turvautumaan samaisiin hoitoihin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onneksi sinulla takana päin... Toivon samaa itselleni 🙂

   Delete
 4. Voi kun kiva, että hoidoista on apua. Ja tuo ajatus on kyllä niin totta. Mieluummin kuitenkin sitten vähän paremmassa kunnossa.

  Minulle jooga on tuonut paljon iloa. Siinä ihan vahingossa tulee tehtyä kaikenlaista. Välillä miettii, että eihän tämä edes tunnu missään mutta ei se ole tarkoituskaan. Ja sitten viikkojen myötä huomaa, että kehitystä on tapahtunut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajatelma on hyvä. Monet vaivat johtuvat huonoista elintavoista. Joogaa pitäisikin joskus kokeilla. Kuulostaa hyvältä että sillä on tuollainen pitkä vaikutus :)

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.