Tuesday, July 25, 2017

Onnea on... / Kuvahaaste


Onni majailee elämän pienissä arkisissa asioissa. Hyvä uniasu, hyvät yöunet. Onnea on bongata kaunis Nanson yöpaita alesta juuri kun sellaisen tarvitsee. Edellinen Nanso olikin ehtinyt pyörähdellä pesukoneessa ja kuivausrummussa huimaukseen asti.


Onnea on Vietnamista palaava ystävä, joka on ajatellut minua ja tuo tuliaisiksi mangon muotoisen saippuan. Puhdas ihminen on onnellinen ihminen. Etenkin jos hänellä on hyviä ystäviä. Ystävän onni on minunkin onneni. Iloitsen kun Vietnam on takana, ja ystävä pääsee seuraavaksi töihin lähemmäs Suomea, Brysseliin. 


Onnea on hoksata nerokkaasti sijoitettu pesusieni saippuan takana ja tajuta että tämähän on narusaippua. Se ripustetaan heti suihkuhuoneeseen. Onnea on eksoottisen hedelmän tuoksu. Aistien juhlaa. 

Onni on mukavat kengät ja kävelylenkki. 


Se on onnea kun näkee muhkean puskan horsmaa ison tien varressa. 
Raskas liikenne vasemmalla, villi luonto oikealla.
Katse oikeaan päin!



Oi onnea kun ostaa kirpparilta espanjankielisen kirjan ja lukee sohvalla lojuen vanhan lapsuudesta tutun opettavaisen tarinan muurahaisesta ja heinäsirkasta uudella twistillä. Sirkka oli taiteilija, muusikko. Muurahaiset auttavat häntä ja hän soittaa heille musiikkia. Onni koostuu pienistä ja suuremmista asioista. Yhteiselo ja ystävyys on yksi parhaita onnen lähteitä. Parisuhde. Perhe. Keskinäinen huolenpito, työnteko. Se että jokaisella on oma paikkansa maailmassa. Lukuhetki on antanut innoitusta. Nousen sohvalta ja lähden pihatöihin. Olen muurahainen.

Osallistun kuvasarjalla ja näillä arkifilosofisilla kesälomahöpinöillä Pienen Linnun haasteeseen; lähikuvien aiheena ONNEA ON...  Linkki.

30 comments:

 1. Ihania onnen asioita <3 Niitä on paljon arjessa kun vaan pysähtyy miettimään. Pitää olla välillä sirkka ja laulaa ja huvitella vaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, niin pitää 💜 Tai voi ottaa motoksi vanhan kunnon "ain laulain työtäs tee" - asenteen. Ei vaan, mutta onni syntyy siitä kun on sopivassa suhteessä työtä, lepoa ja rilluttelua 🌻

   Delete
 2. Elämässä on paljon aihetta onneen♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on. Kaiken aikaa. Joka päivä ❤️

   Delete
 3. Mahtavat mangot, sanon minä! Onni on saada lukea lämmin ja oivaltavan hauska postauksesi. Onni on tyytyväisyyttä kulloinkin vallitseviin olosuhteisiin ja se koostuu pienistä kotvasista ja oivalluksista, ilonpisaroista... Kanssasi onnenpipanoita sirkkana & murkkuna koriini poimien onnellisia hetkosia Sinulle toivotan:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei tarvitse mankua että ei oo mangoja 😀 Tyytyväisyys on mahtava asia kun sen saavuttaa. Vaikuttaisi olevan jonkinlainen luonnonlahja jos ihminen osaa iloita pienestä ja olla onnellinen. Onnea ovat monet tutkineet ja tulleet siihen tulokseen että ainakaan sinänsä raha ei esimerkiksi tuo onnea, eikä se onko ihmisellä hyvät vai huonot elinolot. Onnelliset löytävät niitä onnenpipanoita huonojenkin olojen keskeltä 💕Poimin kanssasi ilonpisaroita toistemme blogeissa vieraillessamme 🌻

   Delete
 4. Happiness is...a nice walking trip.
  I agree with you, Rita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Right you are ! Una bella passeggiata ogni tanto porta momenti felici 💕
   Grazie per la tua visita 🙂

   Delete
 5. Onni on arjen elossa ja hetkissä. Sopivat hyvältä jalkaan tuntuvat kengät on ihan ehdoton, ei kävelystä nauti jos kengät hiertää.
  Hyviä ja tärkeää lukemisen avulla oivallusta.💞

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olet niin oikeassa ! Jos kengät hiertää olen hetkessä onneton. Taitaa se ihmisen onni olla kiinni sekä materiaalisista että henkisistä asioista 🙂

   Minusta oivaltaminen on verraton ilon ja onnen lähde. Pyrin aina saamaan oppilaissani aikaan oivaltamista ja itse hoksaamista.

   Delete
 6. Kiva postaus ja kaunis yöpaita.

  ReplyDelete
 7. Kivoja onnen tuojia Rita:)

  ReplyDelete
 8. Voi, Nanson yöpaita! Arvaapa kuka katseli Nanson sivuja vesi kielellä tässä viikko pari sitten. Olin unohtanut koko Nanson. Löysin sen uudelleen, ainakin edes kuvie muodossa 😀

  Mango maistuu myös ja puhtaus on puoli ruokaa. Perhe, koira, kirjat, ystävät, blogi-kaverit, kumitassut joilla voi hurauttaa matkoihinsa, joogamatto... Monesta asiasta mieli kirkastuu.

  Kiitos mukavasta postauksesta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Johanna 💕Nanson taidankin mennä katselemaan; olen ihailija.

   Luen listaasi ja totean että ne joilla on koira saavat takuulla isosti onnea sitä kautta. Koirat ovat niin kivoja uskollisia kavereita jotka osoittavat kiintymystään joka päivä 🐕

   Huomaan että sinulta on tullut uusi postaus... ja eikun sinne katsomaan 🙂

   Delete
  2. Felix-koira on kyllä ihan pistämätön kaveri. Mua pelotti olla kotona yksinäni (ja lasten kanssa keskenään) aikaisemmin, mutta ei enää sen jälkeen kun Felix tuli taloon. Raportointi on välitöntä ja äänekästä jos joku hiiviskelee nurkissa ihan luvankin kanssa. Luvattomat varmasti saisivat 5 kiloiselta vahdilta sellaisen hivutuksen, että muistaisivat kyllä.

   Delete
  3. Koirat ovat verrattomia kumppaneita ihmiselle. Äsken tuli juuri Sky News TV-kanavalta juttua opaskoirien koulutuksesta. Ne olivat vielä pentuja, voi duudelis 💕Teidän Felix kuulostaa ihan mahtavalta 🙂

   Delete
 9. Kivoja onnen asioita ja ihana tuo yöpaita♥ Onneen tarvitaan välillä niin vähän, joskus ihan pienetkin asiat voivat saada ison onnen aikaan:) Kaunista kesäiltaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Päde 🙂Ei tosiaan paljon tarvita esimerkiksi meikämantan onnellisuuteen 💕
   Ihanaa keväpäivää sinulle !

   Delete
 10. Kivoja onnen aiheita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Pieni Lintu 💕

   Delete
 11. Onni löytyy arjesta. Usein katsotaan liian kauas eikä nähdä sitä kaikkea hyvää mikä läheltä löytyy.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuo on niin totta. Kaivataan jotain mitä ei ole ja harmitellaan sen puuttumista,
   vaikka meillä on kaikkea hyvää ja ihanaa lähellä 💕Ihanaa perjantaita !

   Delete
 12. Onni koostuu monista pienistä asioista

  ReplyDelete
  Replies
  1. PIenistä asioista suuri onni 💕

   Delete
 13. Olitpa löytänyt ihania onnen lähteitä. :) Oli pakko lukea ääneen tuo espanjankielinen sadun alku... siis laadukkaalla espanjan ääntämiselläni. :D
  Onko sinulla noin ruskettuneet jalat? No se on todella onnea!
  Tunnelmallista viikonloppua!

  ReplyDelete
 14. Onnea on lukea ääneen vieraita kieliä 💕Minäkin nautin ääneen lukemisesta.
  Luin jo kouluaikana (lukion kielilinjalla) kielten läksyt ääneen. Kiva että luit
  satua ääneen 🙂

  Ei ole jalat ruskettuneet. Ne on polvisukat 🙂Ihoni on vaalea eikä rusketus tartu hyvin.
  Näyttää tosiaan hienolta rusketukselta !

  Kivaa viikonloppua sinullekin !

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.