Thursday, August 31, 2017

Into Kustannus täyttää 10 vuotta


Into Kustannus juhli eilen Kaapelitehtaalla tähänastista 10 vuoden taivaltaan. Iloisena ja onnellisena otin kutsun vastaan iltapäivän mediatilaisuuteen, jossa syksyn kirjailijat esittelivät teoksiaan. Hienoja uutuuksia on tarjolla. Pöydät notkuvat tiedon ja kerronnan painosta. Kustantamo julkaisee noin 70 teosta vuodessa joten runsaasti ropisee luettavaa himolukijoiden laareihin. Tekee mieli alkaa käännellä ja kahisuttaa sivuja kun näitä katselee. Äkkiseltään menee pää sekaisin, mutta täältä voi rauhassa katsella syksyn 2017 kirjoja: LINKKI. Kustantaja Mika Rönkkö ojensi minulle paikan päällä paperisen esitteen, josta ilahduin erityisesti. Elähdyttävää pidellä uutuuskirjojen luetteloa käsissään. 


Kaapelin kirjakauppa.
Pöydällä Innon julkaisemia teoksia.Kävin ihka ensimmäistä kertaa Kaapelitehtaalla. Edellä mainitsemastani esitteestä käy ilmi että Into Kustannuksen julkaisuihin kuuluu Kaapeli 25 juhlakirja. Kiinnostava paikka, kiinnostava historia. Ruokasalin ikkunoista avautui kaunis merinäkymä, toisella puolella Lauttasaari. Innon pressitilaisuus pidettiin samalla kun meille tarjottiin lounasta. Saimme kotiruuan tapaista kalaa, muusia ja soosia, Kaapelin anniskelemana. Hyvin maistui. 


Innostusta ilmassa alusta lähtien. Meidät otti vastaan kaunis leidi punaisessa luomuksessa, kustantaja Jaana Airaksinen. Into Kustannuksen väkeä voi katsastaa täältä: LINKKI.  


Pressitilaisuutta spiikkasi tyylikäs markkinointi- ja viestintäpäällikkö Nora Varjama. Hänellä on se hehkuttamani esite. 


Lisää naiskauneutta ja lahjakkuutta, kirjailija "kaikki-mulle-heti-feministi" Laura Gustafsson, jolta on ilmestymässä "brutaalin rehellinen omaelämänkerrallinen romaani narsismista" sun muusta. Kuulostaa best selleriltä. 


Pappi Kari Sadinmaan Ilmestyskirja, kirjallinen uskonpuhdistus ei voisi kiinnostaa minua vähempää... niin kuvittelin, mutta hänen puheenvuoronsa oli kaikkein mukaansa tempaavin ja eniten ajatuksia herättävä. Samaa mieltä olivat kivat keskustelukumppanini Irina ja Jenni.  


Kirjoja, kirjoja, 
kutsuvia kansia... niin kutsuvia !

Näihin palataan vielä,
nyt kun olen saanut uutta Intoa elämääni.Jengi jäi juhlimaan ja iltaa viettämään Kaapelitehtaan Puristamoon. Minä nautin yhden kuohuvan juoman ja lähdin sitten metron, junan ja bussin kyyditsemänä kotia kohti, sulattelemaan kaikkea kuulemaani, kokemaani ja näkemääni. Kunnioitettava kokoelma julkaisuja, verraton joukko ihmisiä. Viihdyin erinomaisesti.

"Into Kustannus on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo." ... Lue lisää täältä: LINKKI

12 comments:

 1. Kivasti välittyi tunnelma ja kuulostipa hauskalta juhlalta:) Uudelle innolle on aina käyttöä! Nämä ketterät ja ärhäkät massasta poikkeavat kustantajat ovat oikealukijoita hemmotteleva valopilkku tarjonnassaan.

  Arne Dahlin Rajamaat on oiva paluuratkaisu takaisin dekkarimaailmaan, olet hyvässä seurassa. Olen varannut tuon Palava totuus-teoksen Sanotaan, ettei totuus pala tulessakaan, mutta saas nähdä kuinka tytön näiden puolustuksellisten palopuheitten kanssa käy...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos terhakasta kommentista. Tiedän että olet kirjarakas ja osaat etsiä valiokirjoja ⭐️ Niitä on aina ilahduttavaa nähdä blogissasi.

   Vieläkin kummeksun sitä että en ole tänä kesänä, tavoistani poiketen, ahminut dekkareita. Eiköhän Arne Dahl palauta tasapainon. Katsotaan miten minun käy 😀 Ja miten sinun käy kun totuutta koetellaan tulessa. Palavaa intoa ja kipinöitä - eiköhän siinä jotain syty ☀️💡

   Delete
 2. mielenkiintoista, Suomesta tulee kirjoja myös Göteborgin Kirjaamessuille.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirjamessuilla kirjoista voi nauttia oikein olan takaa 📗📕📙
   Innon tilaisuudessa tykkäsin valtavasti katsella kirjoja esittelypöydillä.
   Iso nautinto ❤️

   Delete
 3. Mielenkiintoinen tapahtuma.
  Kaapelitehtaasta sen verran, että tuolla kahvilassa tuli istuttua muutama kerta, kun kävin monen vuoden ajan Kaapelitehtaalla tanssiharkoissa. Tuli nähtyä jonkin verran mitä muuta siellä oli eli taidepajoja ja judosali, ainakin nämä samassa kerroksessa kuin meidän tanssistudio. Ja olen sitä mieltä että sitä ei saisi purkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin pidän tanssista 💕Näin ohikiitävästi että Kaapelissa oli monenmoista toimintaa, vaikka en ehtinyt sen kummemmin katsoa. Kulturelli paikka joka vetää monia puoleensa. Mitä, onko purku-uhka ilmassa? Harmi jos niin käy. Siellä oli omaleimainen tunnelma.

   Delete
 4. Olipas taas mielenkiintoinen tapahtuma. Välillä olen saanut kutsun myös kirjallisiin tapahtumiin,mutta tämä välimatka...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Varmaan harmittaa aina kun saa kutsun jota ei voi ottaa vastaan,
   vaikka sinulla monenmoista siellä riittääkin. Aina on jännittäviä
   blogipostauksia 😎Kiva että teillä on se suomalainen kirjasto.

   Delete
 5. Tuo uusin Arne Dahl pitääkin lukea :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulla ei vielä muuta kokemusta kuin mitä olen lukenut Mummo matkalla - blogista. Hyytävää jännitystä ilmeisesti luvassa. Hui 😀 Sinulla on ilmeisesti kirjoituksia Arne Dahlista. Blogikaveri vinkkasi. Hieno juttu !

   Delete
 6. Mielenkiintoinen tilaisuus. Tuo "narsismi-kirja" kiinnostaisi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se ilmestyy piakkoin. Saamassani esittelyssä siitä sanottiin näin: "brutaalin rehellinen omaelämänkerrallinen romaani narsismista, vanhemmuuden hyväksymisestä, vallasta, pakonomaisesta perfektionismista ja hekumasta – ja miehistä." Kirjailija itse kertoili siitä sen verran sympaattisesti että minäkin aloin kiinnostua 🙂On kuulemma eräänlainen tilitys ja itsetutkiskelu, mutta ei mikään terapiakirja.

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.