Tuesday, August 22, 2017

Jotain joka on pienempi kuin 2 cm / Kuvahaaste


Kesän viimeiset raparperit takapihalta. Nyppäisin kaiken mitä siellä oli jäljellä ja pistin kahteen pussiin pakastimeen. Loppukesän rapsut ovat sen verran kirpeitä että kannattaa tehdä omena-raparperipiirakkaa eikä pelkkää raparperia.  


Kuvahaasteen otsikko pistää arvelemaan että ovatkohan kanssabloggarit kuvanneet esimerkiksi hyönteisiä. Se vaatii hyvän kameran ja kuvaajan. Minä osallistun näillä itse pilkkomillani satokauden kasviksilla. Lisää näitä juttuja näette Pienen Linnun blogin linkityksissä. Kirpakkaa tiistaita !

34 comments:

  1. Oman käden töillähän on hyvä osallistua ja jos toiset hyönteisillä, niin erotut joukosta...siis hyvässä mielesää..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä pointti Hannele, siis tuo että osallistuu oman käden töillä 🙂
      Ja erilaisuus juuri tekee tästä niin kivaa 🎀

      Delete
  2. Lautasellinen kirpeyttä. ;)
    Itse tein viikolla raparperista paistosta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raparperipaistokset ovat kirpeän makoisia ja erilaisia reseptejä riittää kokeiltaviksi.
      Minulle oli kiva yllätys löytää vielä varsia vaikka luulin että satokausi oli muka ohi 😀
      Kiitos Maarit 💚

      Delete
  3. Nam! Siinä on C-vitamiinia rutkasti! :) Pitäisi itsekin kerätä loput raparperit pakkaseen tai tehdä vaikka mehua. Olen kyllä laiska mehuntekijä, viime vuonnakin piti tehdä muttei siitä sitten mitään tullut... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva tietää että on C-vitamiinia ! Tein alkukesästä kerran mehua, hirmu helppo teko-ohje. Siitä tuli hyvää, vaikka emme yleensä mehuja juokaan... Sitä joimme muutamana päivänä kunnes yhtenä päivänä sitä ei enää ollutkaan 😀

      Delete
  4. Replies
    1. Niitä onpi luvassa 😀

      Delete
  5. Pieninä palasina ovat onneksi rapskukuutiot pakkasessa, eikä onnesi maailmalla... Niin kirpakat otokset, että veivät posket lommolle happamuuden edessä ja varpaat villisti kippuralle:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä siinä varpaat kippuroituvat ja tukka suoristuu - tai päinvastoin 😀 Iranilaiset ystäväni sanovat että Iranissa on tapana rouskutella raparpereja raakoina varsina. Enpä taitaisi pystyä samaan!

      Delete
  6. Minä taas odotan täällä että viilenee,niin voin taas ostaa raparperia. Tällä kuumalla kaudella ne ovat puumaisia,joten en osta. Raakaa raparperia...huh,siinähän on oksaalihappoa eli ei edes niin terveellistä pureksia sellaisenaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puumaiset raparperit ovat ikäviä. Ei kannata edes yrittää.

      Pitääkin kertoa kavereille tuosta oksaalihaposta niin eivät pureskele raakana !

      Delete
  7. Sitten talvella herkutellaan. Minäkin tein eilen samaa hommaa eli pakastin raparperia talven herkkuja varten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina kiva että on vaihtelua omenapiirakoihin. En saanut kovin paljon pakastimeen, mutta on siellä nyt raparperipaloja ja sosetta. Ennustan että eivät kauan kestä kun jo otan ja leivon niistä piiraita 😀

      Delete
  8. Nuo on sitten herkkua♥ Jännä miten pelkkää kuvaa katsomalla kielellä tuntui kirpeyttä ja teki mieli pistää nenä kippuralle:)) Ihanaa viikon jatkoa sinne♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah hah, minulla on sama eläytymiskyky 😀Ja niin kai muillakin koskapa mainostajat hyödyntävät sitä. Kivaa keskiviikkoa sinulle !

      Delete
  9. Omenainen raparpericrumble on yksi suosikkiherkuistani kesän kääntyessä syksyyn. Keväiset raparperit tuovat kesän kielelle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minulla on pari oikein hyvää crumble-reseptiä. Nam ! 🙂
      Kelpaa tässä odotella syksyä 🍏🍎

      Delete
  10. Hyönteinen on aika ilmeinen aihe! Raparperipiirakkaa vai hilloa? Oksaalihappo tuntuu leukaperissä:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin on, ja eilen oli jo ainakin hyvät kimalaiskuvat esillä yhdessä blogissa 🐝

      Olen pakastanut paloja ja sosetta. Käytän toisinaan molempia yhteen piirakkaan,
      ja mahdollisesti myös omenaa 🍎

      Pelkkä oksaalihapon ajatuskin alkaa tuntua leukaperissä 😀

      Delete
  11. Kekseliästä. Mä olisin varmaan osallistunut just hyönteiskuvalla =).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin minäkin jos olisi parempi kamera ja jos en kammoksuisi hyönteisiä 😀
      Kestän ne kyllä normaalikokoisina mutta en kuvasuurennoksina. 😀😀

      Delete
  12. Olen aina rakastanut raparperia, ihan sellaisenaan, tuosta kasasta riittäisi mukavasti naposteltavaa illaksi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minulla alkaa poskilihaksissa kihelmöidä kun ajattelen...
      mutta oikeesti pitäisi varmaan kokeilla 🙂

      Delete
  13. Che buono il rabarbaro, Rita! Da' un tocco speciale
    ad alune torte...
    Un gusto originale...

    ReplyDelete
    Replies
    1. E vero; non esiste un altro gusto come questo.
      Il rabarbaro va molto bene in torte anche con mele 🍏🍎🙂

      Delete
  14. Raperperi on hyvää!

    ReplyDelete
  15. Kaikki kannattaa säilöä ja sitten on talvella, mitä käyttää.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totta 🙂 Mitään ei haaskata.

      Delete
  16. Oi nam.. raparperia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aion tänään tehdä jonkun piirakan.
      Saattaisi olla raparperi... 💚

      Delete
  17. Huh, rupeaa tuntumaan kirpeys poskissa, kun noita katselee. Hyvä valinta haasteeseen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikö olekin hassua kun posket alkavat reagoida 😀😀😀
      Kiitos Piipe.

      Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.