Thursday, August 10, 2017

Kirjaston lukusalissa


Malmin kirjastossa.


Viime perjantai oli sadepävä. Poikkesin kirjastoon lueskelemaan lehtiä hetkeksi. Hesarin joku oli ehtinyt omia, mutta selasin Husista.


Tampereen Aamulehti kiinnosti myös.  


Käsityölehdenkin poimin hyllyköstä, vaikka en voi sanoa osaavani juurikaan ommella tai neuloa. Ketjusilmukan virkkaus onnistuu. On mukava nähdä mitä luomuksia osaavat kädet ovat lehden lukijoille näpränneet. Hiiri näyttää niin yksinkertaiselta että sellaisen saattaisin saada ommelluksi. Tuommoisen voisi myös askarrella pahvista. Veikeitä lukutuoleja.


Itse menin perinteisen pöydän ääreen istumaan. En muista milloin viimeksi olisin lueskellut lehtiä kirjastossa. Pelastauduin sinne sateelta. Siitä tuli oikein mukava tuokio. Lähtiessä huomasin taulunäyttelyn.


Se oli Jakomäki 50 vuotta - näyttely. 

Katso verkosta: Linkki


Käyttekö usein kirjastossa?
Onko kodin lähellä?

26 comments:

 1. Kirjastot ovat tärkeitä paikkoja... ainakin täällä päin niihin keskittyy muutakin hyödyllistä ja hauskaa kuin vain luettavia kirjoja ja lehtiä. Taidenäyttelyt ovat kivoja ja erityisesti pidän siitä kun esillä on vanhoja kirjoja tms. jonkin teeman mukaan.
  Päivän narina: En kovin paljon arvosta nykyisten päivälehtien isoja (väri)kuvia. Minä haluaisin lehdeltäni tietoa. Viihde on sitten erikseen. :D
  Mukavaa torstaita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehkä kuvat myyvät lehdissä, en tiedä. Sanomalehti saisi tosiaankin olla perinteen mukaisesti enemmän "tekstillinen" kuin kuvallinen 🙂Kiintoisa aihe ajateltavaksi.

   Kirjastot ovat kehittyneet hyvään suuntaan, monipuolistuneet. Virkistävästi aina jotain taidetta esillä. Tykkään tutkailla lasten- ja nuortenosaston vieraskielistä antia. Aina erityisen kiva käydä kun on jäänyt pitkä tauko väliin 📗📙📘

   Delete
 2. Käyn usein kirjastossa, mutta yleensä haen vaan jonkun tilaamani kirjan. Meillä täällä kylillä on tosi pieni kirjasto ja ennen kävin aina Kaarinan kirjastossa, mutta nyt, kun tuo tilaus on niin helppoa ja vieläpä ilmaista tilaan tänne "omaan" kirjastoon aina kirjat..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Käteväksi on tilaaminen tehty nykyään. Hyvä palvelut. Mukavaa että on oma kirjasto mihin tilata 🙂📕📗

   Delete
 3. Hilpeän näköinen lukuyksiö kuin avaruusaluksesta, mutta kuinka mahtaa olla istumamukavuuden laita? Kirjastot ovat rakkaita paikkoja, lainausura alkoi aikanaan Rikhardinkadun silloisesta pääkirjaston nimellä kulkeneesta ja voi sitä onnea, kun sai kortin aikuisten puolelle... Se kirjojen tuoksu, hiljaisuus ja rauhallinen miljöö. Nykyisinhän ne ovat monitoimipaikkoja: on lapsille video- ja tietskarijuttuja, opetusta, lukupiirejä jnpp. hyvä niin. Kotikirjastossa tulee poikettua kerran viikossa ja samalla vaihdettua kuulumisia ja hedelmällisiä kirjarintamakommentteja tuttujen virkailijoiden kanssa.

  Suloinen hiirulainen:) Meillä on kaikilla omat reissurekut, jotka varmistavat juonikkaan matkakokemuksen ja hyvin ovat nuo jo tilkan kulahtaneet karvaturrit tehtävänsä tähän asti täyttäneet. Sitäpaitsi onneahan saa vähän luokseen kutitellen kutsua...

  ReplyDelete
  Replies
  1. En tullut testanneeksi lukukapselia. Ehkäpä seuraavalla kerralla. Se on vähän kuin kenkien kanssa - ei varmaksi tiedä ennen kuin sovittaa. 🙂

   Tykkäsin kovasti Rikhardinkadun rauhallisesta kirjallisesta miljööstä. Kävin siellä italian ja kirjallisuustieteen opiskeluvuosinani. Hyvät muistot 💕 Sinä olet sellainen lukutoukka että takuulla tunnetaan paikallisessa kirjastossasi ! 📗📕📘

   Juu, hiirenhiljaisuutta ei nykykirjastoissa ole 🐭

   Delete
 4. Käyn monitoimikirjastossa kauppakeskuksessa. Hoidan itse automaaatin välityksellä palautukset ja lainaukset ja varaamani kirjat ovat valmiiksi hyllyssä odottamassa. Kätevää. Jos Niinalla on aikaa, juttelen hänen kanssaan koirista ja jännäreistä, sillä niina ei lue yleensä muita kirjoja. Houkuttelin lukemaan Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen ja siitä hän piti kovasti. Annan toisinaan lyhyen kirja-arvion kannattaako suositella lukijoille.Ai niin, käyn 1-2 kertaa joka viikko kirjastossa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Arvasinkin että olet rutinoitunut kirjastokävijä 📘📗📕Niina kuulostaa oivalta juttelukumppanilta 🙂Neljäntienristeyksestä olen kuullut paljon kehuja, mutta itsellä ovat romaanit väistyneet taka-alalle. Saa nähdä palaako innostus... Nyt lukemistona Uppo-Nalle, yksi sarjakuva ja runokirja.

   Delete
 5. Kirjastossa on mukava hiljaisuudessa ja rauhassa viettää lukuhetkiä!! Kun lapset oli vielä pienempiä käytiin usein kirjastossa, nykyään harvemmin. Välillä tuntuu ettei kertakaikkiaan jää aikaa lukemiselle ja joskus sitä oikein kaipaa.."Ollappa nyt hyvä kirja kaverina..":) Ihania lukuhetkiä sinulle ja mukavaa torstai päivää♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rauhallinen lukuhetki on onnea ❤️📕🍎Kun mainitset kirjan kaverina tulee mieleen mennävuosien oiva iskulause: Kirja on ystävä ♥ Lapsille ääneenlukeminen on niin kivaa! Minulla ei omia lapsia / lapsenlapsia, mutta aina olen lukenut kavereiden ja sukulaisten lapsille. 🙂

   Delete
  2. Rita A; tähän on ihan pakko todeta, että te lapsille lukevat tädit olette kultaa arvokkaampia elämän mittaiseen, antoisaan harrastukseen johdattelijoita ja opastajia, joista me onnelliset tällaisen tädin omanneet olemme iäti kiitollisia, ja joita ilman elämämme olisi muodostunut paljon kapea-alaisemmaksi ja kulttuurianniltaan sekä käytännön verbaliikan taidoiltaan huomattavasti latteammaksi ja köyhemmäksi:) Onnekkaita ovat pienet kuuntelijasi!

   Delete
  3. Sanasi lämmittävät mieltäni ❤️

   Delete
 6. Kirjastot ovat aarteita! Jo lapsesta olen oppinut niitä aktiivisesti käyttämään. Omia lapsiani kuskasin viikottain kirjastoon kun olivat pieniä. Harmittaa ettei se ja jokailtaiset iltasatuhetket kuitenkaan saanut heistä innokkaita lukijoita -älylaitteet ovat nykylapsille "se" juttu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aarteita ovat ❤️ tai aarreaittoja, kyllä ! Minulla taisi koulun kirjasto olla eka.

   Ihanaa että olet kuskannut lapsia kirjojen ääreen ja lukenut. Kyllä se on heidän mielikuvitustaan ja sieluaan ruokkinut 🙂 Voipa olla että vielä perinteisistä kirjoista innostuvat.

   Delete
 7. Suomen kirjastot ovat maailman parhaita, ihan ikävä. Täällä ainoa kirjasto missä käyn on suomalainen kirjasto, kerran kuussa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onnea että sinulla on siellä suomalainen kirjasto ❤️
   Muistan sinun kertoneen että olet lahjoittnut sinne kirjoja.

   Delete
 8. Aamulehden olen myös tykännyt lukea, jos osuu kohdalle matkoilla. Täytyy tunnustaa, että kirjastokäynnit ovat harventuneet. Useimmiten varaan kirjan netin kautta, ja käyn vain hakemassa sen. Pian voisi alkaa varailemaan taas joulukirjoja! 😀 Rentoa viikonloppua! 💛

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nimenomaan joulukirjoja 😀🎄Minullakin ovat kirjastokäynnit kovasti harvenneet. Tuo lukusalikäynti oli niin mukava että luulenpa meneväni uudestaankin. Toivotan sinullekin rentoa viikonloppua ❤️

   Delete
 9. Eipä ole kirjasto kaukana...n. 2 kilsaa. En ole käynyt 16 vuoteen! Heh, miksi melkein joka paikassa käymisestä on noin paljon aikaa=D!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin ja miksi sitä tulee usein käyneeksi samoissa paikoissa eikä uusissa ? 😀

   Delete
 10. No jo on tuolit! Hauskoja. :) minäkään en muista, koska olen viimeksi ollut kirjaston lukusalissa lukemassa. Meidän kirjastoille tulee kyllä tosi kattava määrä lehtiä. Jos olisi joskus aikaa, sinne tosiaan kannattaisi suunnata lueskelemaan. On muuten kiva, että kirjastoissa on usein esillä myös taidetta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauskat on tuolit ja hemaisevan väriset 💙
   Tykkään aina kauheasti katsoa mitä taidetta kirjastossa on.
   Harvoin kun käy, siellä ei yleensä ole sama näyttely kuin edellisellä kerralla 🙂

   Delete
 11. Hauskat lukutuolit!
  Harvoin tulee nykyään käytyä kirjastossa. Silloin, kun lapset oli pieniä
  käytiin tosi usein.
  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lapset onkin hyvä totuttaa käymään kirjastossa 📕
   Oikein kivaa viikonloppua sinullekin !

   Delete
 12. Kävin oikein pohtimaan, etten itsekkään muista, milloin olisin käynyt kirjastossa lehtiä lukemassa. Taidetaankin tällä viikolla tyttöjen kanssa joku ilta lähteä käymään. Kiitos ideasta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä vaan 🙂 Itselläkin oli hyvin kauan edellisestä kerrasta.
   Pitää mennä taas joku päivä !

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.