Thursday, September 07, 2017

Postitalon kulmilla


Helsingin pääposti, Elielinaukio 2. Onko siellä tuommoiset parvekkeetkin? En ollut ennen huomannut vaikka olen käynyt useita kertoja Kirjasto 10:ssä samassa rakennuksesta ja kulkenut ohi vielä useammin.


Tässäkin päässä parvekkeita. Älkääs ihmeessä.Joo.


Tätä katua en ole ennen kulkenut. Sinne siis.


Vielä silmäys parvekkeisiin.


Sisäpiha.


Nyt ollaan kuljettu ohi.


Nykytaiteen museon Kiasman takaseinä. Voi ihmettä. Siitä vierestä menee rappuset alas.Oudon avara näkymä, vaikka ollaan Hesan keskustassa.


Viimeinen silmäys taakseni postitalon suuntaan.Ihmeellinen Kiasma eri ulottuvuuksineen.


Eduskuntatalo.

Paluu maanpinnalle, pyöräliikenne oli melkoinen. Sai oikein ponnistella ja terävöittää aistit että pääsi tien toiselle puolelle, kiitävien pyörien lomasta puikkelehtien. Jalankulkijoita ei varottu. Arkiaamu. Kiire töihin. Mutta johan tuossa ehdinkin arkkitehtuuria taivastella. Minäkin aloin astella määrätietoisemmin. Seura tekee kaltaisekseen.

Minkähän valitsisi työympäristöksi jos saisi valita;
Postitalon, Kiasman vai eduskuntatalon?

26 comments:

 1. Komiat kuvat - jykevät rakennukset! Postitalo ja Kiasma vierekkäin ovat kuin hajuvesi ja lihapulla. Postitalo oli ihka ensimmäinen kesätyöpaikkani ja Eduskuntatalon liepeet kallioineen ja puistoineen taas lapsuuden leikkipaikkoja, joten nohevat nostalgiat menneelle...
  Jos nyt olisi aikakone käytössä ja vapaan valinnan paikka, niin reportteriksi/kirjeenvaihtajaksi maailman turuille veisi tie. Kuinkas kävisi Sinulle?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hajuvesi ja lihapullat, hui sentään 😀Kiasma sopisi kauhean hyvin tuonne neljänneksi viimeisen kuvani laakean alueen keskelle itsekseen.

   Sinä olisitkin fantastisen eloisa ulkomaan kirjeenvaihtaja 🌹Itse viihdyn parhaiten kotona, mistä teen opetuskeikkoja omalla alueellani ja/tai opetan kotona + netissä. Jos noista kolmesta vaihtoehdosta pitäisi valita työympäristö, taitaisin ottaa Kiasman. Olen aikanaan opettanut kieliä Ateneumin väelle. Taidemuseoissa on taikaa. Postitalossa oli pikkuruisia toimistoja kun kerran vierailin ystäväni työtiloissa 9. kerroksessa. Hän oli kääntäjänä. Siihen aikaan vielä käytin hissejä... nykyään en käytä jos vain voin välttää. (En tykkää.) Eduskuntatalossakin olen vieraillut kun ystäväni Annika oli siellä töissä ja järjesti opastetun kierroksen muutamalle ystävälleen. Ei hassumpi paikka. Söimme heidän ruokalassaan 🙂

   Delete
 2. Postitalon ravintolasta saa hyvää ruokaa.
  Työympäristöksi valitsisin Kiasman arvaruudellaan. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä tietää - en ole siellä syönyt. Kyllä minäkin Kiasman noista kolmesta valitsisin. Tulisi monipuolista liikuntaakin kun siellä kävellään erikoisia reittejä. Samalla voisi ihailla maisemia ja katuvilinää ikkkunoista 🙂Sinulle sopisi sellainen ikkuna josta näkyy ratsastajapatsas.

   Delete
 3. Postitalossa olen käynyt postissakin, kun asustelin seudulla, ja nyrttemmin, vaikka siinä ei olekaan postia, on muuta toimintaa. Eduskunnan kirjastossa olen käynyt paljonkin, ja pari kertaa ohjatulla kierroksella istuntosalissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt kun mainitset, minäkin olen kerran kauan sitten käynyt tuolla postissa, ostamassa postimerkkejä joulukortteihin. Perässäni jonossa oli herra joka hermoili kun kiireettä valitsin erikoismerkkejä vaikka hänellä oli parkkiaika menossa umpeen. Tuhahti että "tuommoista joutavanpäiväistä". Olin vielä niin nuori että pahoitin moisesta mieleni 🙂

   Ahaa, eduskunnan kirjastossa. Siellä en ole käynyt. Ohjatulle kierrokselle pääsin kerran ystävien kanssa, ja tein siitä blogipostauksenkin. Oli mielenkiintoista.

   Delete
 4. Kiitos mielenkiintoisesta kierroksesta ja upeista kuvista!
  Hihii, ulkomaalaiset varmaan ihmettelisivät että missä kaikki ihmiset ovat?
  Mukavaa torstaita! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No sinähän sieltä kaukaa katsot näitä kuin turisti. Hupaisa juttu että kuvissa ei näy ihmisiä; kello oli noin 8.30 ja ihmisvilinää oli kohtalaisesti - paitsi ei paljon tuolla sivukaduilla. Yritin kai vaistomaisesti ottaa kuvat silloin kun ihmisvirtaan tuli katkos 🙂Mukavaa tätä päivää sinullekin !

   Delete
 5. Kiva "kierrellä" pääkaupunkia kanssasi.
  Miten se nyt meni, että yksi valokuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa...eikös tuosta voisi jotenkin muokata...siis tarkoitan noita parvekkeita, joita et ole ennen huomannut..:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ymmärrän mitä tarkoitat 🙂Kannattaa valokuvata ja sitten katsella kuvia kotona kaikessa rauhassa, niin näkee enemmän kuin muuten. 🌹

   Delete
 6. Hienoja kuvia olet ottanut! On siellä Helsingissä vaan kauniita rakennuksia😍 minun valinta olisi varmaakin tuo Kiasma..Jännä tosiaan että tuohon aikaan noin aution näköistä:) Kaunista torstai-iltaa sinne♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Päde 🙂(Hauska lempinimi) Suomen hienot arkkitehdit osaavat suunnitella rakennuksia 💚Sivukaduilla autiota, muuten oli väkeä - ihme kyllä väistin heidät kameran kanssa 😎Hyvää lähestyvää viikonloppua !

   Delete
 7. Komealta näyttää tuttu Postitalo kuvissasi:) Hieman harmaalta näyttää,onko aurinkoa näkynyt? Mukavaa viikonloppua Rita:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Postitalo on upea, virallisen ja komean näköinen. Tuo oli pilvisen oloinen elokuun aamu. Varmaankin kirkastui myöhemmin. Kivaa tätä päivää ja lähestyvää viikonloppua 💚

   Delete
 8. Kerran olen tainnut tuosta kävellä. Ihan kivalle näytti. Hyvät kuvat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Satu. Hesan keskustassa on valtavasti kaikkia hienoja rakennuksia, kun vaan ohikulkiessa ja kiireessä tulisi tarkemmin katsottua 🙂💚Viikonloppua !

   Delete
 9. Hauska reitti. Jostain tuosta Posti-talon kuolmilta lähtee (vai lähteekö vielä) Finnairin bussi lentokentälle. Sitä tuli vuonna 1994 käytettyä viikottain. Kiasma on myös tuttu paikka. Ja Eduskuntaankin olen saanut opastusken kolmelle lapselleni ja itselleni, enganniksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Postitalon tienoilta lähtee paljon busseja. Lentokentän busseista en tiedä, mutta olisihan tuo looginen paikka niille. Myös nyt huomaan että en ole tullut katsoneeksi vieläkö postitalon toiselta puolelta lähtee busseja. 🚌Vielä on paljon oppimista 🙂Kiva että saitte opastuksen englanniksi. Sitä on varmaan aika monella kielellä turisteille. Ihanaa perjantaita 💚

   Delete
 10. Rita A: Sinulle on haastepähkinä purtavaksi onnellisuuden tiimoilta blogissani:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiitos... katson heti kun ehdin 💚
   Mukavaa tätä päivää!

   Delete
 11. Replies
  1. Olisi mukava joskus nähdä Göteborgia sinun blogissasi 🙂

   Delete
 12. En minäkään ole huomannut noita Postitalon parvekkeita, vaikka aika usein (siis silloin kun viitsin tai täytyy Hesaan lähteä) olen noita reittejä kulkenut. Nuo portaat vievät Kansalaistorille ja siitä sitten eteenpäin Töölöönlahdelle. Löysin viimeksimainitun alueen tänä kesänä..
  Ehkä valitsisin Postitalon duunipaikaksi, jos olis ihan pakko.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kansalaistori - komea nimi. Ryhdyn sitä oikein maistelemaan 🙂 Minäpä kuljen tuosta Töölönlahdelle joskus sopivan tilaisuuden tullen. En ole sitä reittiä koskaan kulkenut. Kiitos vinkistä! Olen kävellyt muutaman kerran Töölönlahden toista puolta.

   Jos pääsisi Postitalon yläkerroksiin olisi ainakin hienot näköalat. ⭐️

   Delete
  2. Ja sieltä Kansalaistorilta, kun eteenpäin kävelee ja koukkaa oikealle kävellen Töölöönlahden viertä, ja ylittää radan Linnunlaulun kohdalta, pääsee Eläintarhan lahdelle, ja kiertämällä myös Kaisaniemenlahden pääsee Hakaniemen sillan kautta takaisin lähtöpisteeseen. Se on kiva kierros. Mä olen kovin innostunut kun löysin tämänkin puolen Hesasta. Suositan..

   Delete
  3. Voi kiitos, nyt tuli minulle oiva lisävinkki vielä aikaisempaan vinkkiisi ! Käyn nimittäin Toisella Linjalla joskus kokouksessa ja olen kävellyt sinne asemalta radan viertä Kaisaniemestä - reitti joka johtaa just sinne Eläintarhan tielle. Nyt tajusin kommentistasi että voin mennä samaan kohteeseen kiertäen sieltä Kansalaistorin kautta - uudet raikkaat maisemat - ja radan yli tuttuun kohtaan ⭐️ Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki Orvokille 🌺

   Delete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.