Sunday, May 07, 2006

JOIE DE VIVRE

It’s in the little things. Happiness, that is. Yesterday, at the end of a perfect summery spring day I turned the TV on and did some push ups and whatnot on the floor in front of the telly, feeling really good. There was a documentary on Raiuno. The narrator spoke Italian, naturally, and talked about the ancient Roman times. Something about those documantaries... the atmosphere, who knows?

Anyhow, I was feeling good and then, all of a sudden, lying on the floor at an odd angle, I could see the moon. Now this was at 7 pm or so, still daylight in Finland, so seeing a white half moon on a clear sky... well, all I can tell you is that it made me happy to be alive.
.

.
Vaikea kuvata eilistä onnen elämystäni jumpatessani olohuoneen lattialla. Ikkunasta näkyi valoisa, kirkas taivas upean päivän pääätteeksi. Italian TV:n dokkari viihdytti minua vatsapunnerruksien lomassa. Kuvat antiikin Kreikan ja Rooman arkkitehtuurista ja veistoksista selostuksineen. Niistä kertovan miehen lavastuksiksi oli rakennettu kirjastontapainen työhuone, missä näkyi karttapallo, paperirullia ja Parthenonin pienoismalli. Nautinnollista. Oi ja voi, muistattehan kouluajoilta millä äänellä dokumentit selostetaan. Sitä tunnelmaa! Ei se ole uutistenlukijan ääni, eikä urheiluselostajan.

Tuohon tunnelmaan päälle se elämys että ihmeellisestä näkövinkkelistäni lattialla maatessani huomasin yhtäkkiä sinisellä taivaalla valkoisen puolikkaan kuun. Hymyilin ääneen. Ei sitä voi sanoin kuvata mutta onhan teillä kaikilla hyvä mielikuvitus.

SUOSITTELEN:

Täällä on aina ihania kuvia

PASTORIN BLOGI

Täältä SKILLAKIMPPUmeille

Kannattaa lukea nämä aiheesta YSTÄVYYS:

HAHMO ja SAHRAMI
.

6 comments:

 1. Olipa mukava taas lukea blogiasi ja katsella kukkivia kuvia niissä. Ja "Tanssipiirros", mikä meno mikä lento! Pastorin kuvissa taas on jotkin hyvin tuttua ja ajankohtaista itsellenikin, tulinhan juuri pistäytymään kaupungissa samanlaisten maisemien keskeltä.

  ReplyDelete
 2. Hei Leonoora,

  Pistäytymässä minäkin. tosin vain puutarhatöistä:) Olet kunnon bloggari kun kävit päivittämässä blogisi meille lukijoille ennen kuin taas palaat pöpelikköön. Kiitos myös meilistä! Ilahdutti.

  ReplyDelete
 3. Kiitos Rita! Pää on todellakin vielä siellä pöpelikössä...(naurua)...vai eikö lie sieltä koskaan pois tullutkaan :) !

  ReplyDelete
 4. Nautimme samaisesta puolikuutamosta keskellä päivää yli 20 asteen lämmössä jääpuikkoja keräillen... Olipa eksoottinen päivä!

  ReplyDelete
 5. Niinpä - onnellisuuden yksi salaisuus on osata nähdä arjen pikkujuttujen upeudet. Hokkuspokkus - ne osoittautuvatkin isoiksi jutuiksi. Kuten mainitsemasi kuu, jota itsekin ihailin hetki sitten kun vein kissan ulos.

  -gs

  ReplyDelete
 6. Ansku ja Gnothi,

  Ajatella että meillä oli sama kuu, vaikka asumme eri suunnilla:)

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.