Wednesday, July 19, 2006

ORAVAKLUBI KOKOONTUU

.


Oravaklubin jäseneksi pääsee/joutuu jos lukee yhdenkin oravapostauksen.

Kurre. En ekorre på svenska. O:ta ei kuitenkaan lausuta u:ksi.

En ek = tammi

Kuriositeettinä mainittakoon että kataja on ruotsiksi en en.

Kurremuisto nuoruudesta: Kerrostaloomme muutti nuorukainen nimeltä Kurt eli Kurre meidän muiden teini-ikäisten kaveriksi. Nyt kun asiaa ajattelen, ehkä vähän oravan näköinen: ruskeat silmät ja tumma tukka. Hän oli supliikkimiehiä. Juttua irtosi non-stop. Lähes jokaisen hän nimesi uudestaan. Arista tuli Akkura, Timo tunnettiin nimellä Pikkuri eli Nuri - ei aavistusta miksi. Eräs hiukan pyöreä tyttö talostamme käytti vihreää kuviollista asua, housut ja jakku. Hän sai lempinimen herkkukurkku. Kukaan ei loukkaantunut Kurren pölinästä, koska hän oli sympaattinen kaveri. Heti kun Kurre ilmaantui pihalle saatiin kuulla kuolemattomia lausahduksia kuten: "Hei herkkukurkku, heijastin heilumaan!" ja "Sehän on selvä, sano Mäkipään Lauri, kun putosi maton reunalta ja löi päänsä Aku Ankan kulmaan."

Mitähän Kurrelle kuuluu nykyään? Mitähän kaikille lapsuuskavereille kuuluu? Tosi hauskoja muistoja on heistä monista. Se kun Kurre muutti meidän taloon oli jännä ja piristävä elämänmuutos pihapiiriin, samoin sitä edeltävä Akkuran ja Maaritin muutto. Heidän äitinsä ja isänsä olivat sirkustaiteilijoita, ja opin sisaruksilta käsilläseisonnan, kärrynpyörän ynnä muuta ja aloin harrastaa telinevoimistelua.

Niille jotka Tamperetta tuntevat, kerrottakoon että kyseessä oli Käärmetalo eli Kiinanmuuri, Sammonkau 28. Hih, sen lähellä on Oravapuisto.
.

4 comments:

 1. Luokkakaverinani oli aikoinaan eräs, jota kutsuttiin kurreksi. Tätä lempinimeä ei johdettu hänen varsinaisesta nimestään vaan yksinkertaisesti hänen huomattavan suurista etuhampaistaan. Kummallista kyllä, tässä ei ollut kyseessä nimittely vaan nimi, jonka asianomainen itsekin hyväksyi. :)

  Ja sitten toinen asia, josta on pitänyt huomauttaa pitkään. Kaikista internetissä avaamistani sivuista RitaMentor-blogi on ainoa, joka kykenee ohittamaan Firefox-selaimeni pop up -ikkunan eston. Mistähän tämä johtuu? Voisiko sen "ponnahdusmainoksen" jotenki poistaa tästä blogista?

  Ohhoh, keksin melkein uuden sanan. Googletin ponnahdusmainoksen ja se antoi vain kaksi osumaa. :)

  ReplyDelete
 2. Hei Tony,

  Yritin löytää Bloggerista jotain mikä selvittäisi ongelmaa mutta en löytänyt. En oikein käsitä mitä ponnahdusmainokset tarkoittavat. Ilmeisesti ruudulle ilmestyy mainoksia kun tulet käymään? Minä näen sellaisia käydessäni Maurelitan blogissa. Tarkoitatkohan samanlaisia?

  ReplyDelete
 3. Se mainokset tulevat varmaan kävijälaskurin aiheuttamana, ainakin tuo aiheuttaa samaa ongelmaa muuallakin. Jossain käyttäjäehdoissa kai sitoutuu siihen että laskurifirma laittaa sivuille pop-up-mainoksia.

  ReplyDelete
 4. Anonymous2:58 am

  Hallo I absolutely adore your site. You have beautiful graphics I have ever seen.
  »

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.