Monday, August 21, 2006

!HOLA, HOLA!

.

!Muy buenos días, señores y señoras!

Sain lisäintoa espanjan kielen käyttämiseen kun pääsin lauantain kutsuilla puhumaan meksikolaisen ystäväni Jorgen ja kolumbialaisen Pilárin kanssa. Heräsin tänä aamuna kello 4, ja hassua kylläkin, meilaillessa kävi ilmi että myös Jorge oli herännyt neljältä. Nytpä piti ottaa sanakirja ja muuta espanjarekvisiittaa esille, jotta olen paremmassa valmiustilassa. Aika mukavasti on espanjaa pinnassa, koska kesäisin sitä yleensä harrastan Espanjan television avulla. Muun muassa TV-sarja LA GATA SALVAJE (= villikissa) auttaa ylläpitämään kieltä. Ääntäminen, intonaatio, sanat, sanonnat, verbimuodot... Näyttelijät ovat amerikkalaisia, mikä espanjankielisessä maailmassa ei tarkoita Pohjois-Amerikkaa, vaan Etelä- ja Väli-Amerikkaa. Venezuelalaista tuotantoa, mutta kuvattu Miamissa, Floridassa. Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi että florida merkitsee "kukassa", "kukkiva"? Maskuliinimuoto florido. Kukka = la flor, monikko las flores.

Lauantain kutsuilla Amerikan suomalainen Joel erehtyi luulemaan kolumbialaista kutsuvierasta venezuelalaiseksi (kirjoitetaankohan se suomeksi venetsuelalainen?). Hih, nainen teeskenteli suuttuvansa, ja heitti takaisin: "Mitä tykkäisit jos kutsuisin sinua kanadalaiseksi?" Joskus aikanaan kun Italiassa kerroin olevani finlandese, sain usein takaisin reaktion: "Irlandese?" Ai että irlantilainen?

Y ahora me voy, porque quiero estudiar. !Adios!
.

6 comments:

 1. !HOLA, HOLA! myös itsellesi. Olen nyt vastannut meemihaasteeseesi.

  Minulle espanja on kieli, jota kerran kauan sitten yritin opiskella. Menestys jäi heikoksi. Opin vain nuo huutomerkit ennen ja jälkeen sanan.

  ReplyDelete
 2. ?Miten tuo ensimmäinen huutomerkki saadaan seisomaan päällään? Tai vaihtoehtoisesti kysymysmerkki. Sinullahan on Mac kuten minulla,
  ?verdad?

  ReplyDelete
 3. Anonymous2:39 pm

  ¿¡ ¿ ¡
  Macissä ne on Optio-shift ja + ( ¿ ) ja Optio-shift ja 1 ( ¡ )

  ReplyDelete
 4. ¡Gracias, querido anónimo! Onnistuin heti kun tajusin että tuo +merkki ei kuulunut reseptiin :D ¡Qué alegría!
  Muchakset graciakset.

  ReplyDelete
 5. Kiitos näistä teksteistäsi! Paneuduin blogiisi myöhään eilen illalla ja viehätyin läpitunkevasta elämänilosta, joka täällä rönsyää! Riimirunoirrottelut pisteenä iin päällä.

  ReplyDelete
 6. Kiitos Sivuaskel,

  Käväisin sinun sivuillasi. Saatammepa olla sukulaissieluja :) Mitä runoihin tulee, Blogistanin Runotorstain avulla olen löytänyt riimittelevän runoilijan itsestäni:) Mitähän tässä vielä keksitään kun bloggailua jatketaan!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.