Sunday, August 27, 2006

SÄÄSTÖÄ JA KIERTOA

.

Pitää jemmata pähkinöitä ja terhoja talteen.

Verrattomia säästöniksejä bloggari Sikurilta kommenttilaatikossani:

"Rule #1. Kun ei osta mitään, ei tarvitse heittää pois mitään.
#2. Kun ei heitä pois mitään, kamaa kertyy, eikä tarvitse ostaa mitään.
(Ruoka on kertakäyttötavaraksi hyväksyttyä, eikö?)"

Sikurilla on järkeä. Ilmeisesti on muutakin kiertänyt kuin tahkoa. Itse olen havainnut todeksi sen fysiikan lain että tyhjällä tilalla on taipumusta täyttyä. Vein kerran ison muovikassillisen vaatteita Pelastusarmeijan kirpputorille, mutta toin sieltä tullessani kaksi muovikassillista takaisin. Sillä voi olla asian kanssa jotain tekemistä. Kaappitilaa ei juurikaan ole liikaa.

Alnnusmyynneissä voi säästää parhaiten, jos ei osta mitään, ei edes alennettua tuotetta. Vielä enemmän säästää, jos jättää ostamatta normaalihintaisen vaatteen.
.

3 comments:

 1. Saitpa naurunhörähdyksen taas aikaan täällä ruudun ääressä! Tuossa kirpparilla käynnissäni on jotakin itsellenikin kovin tutunoloista :D
  Ja tuo orava, mikä hellyttävä kuvakulma ja sukulaissieluisuus sikäli, että ostin taas kilon pussin maapähkinöitä, vaikka nimenomaan vannotin itseäni niin tekemästä. Lukiessani syön niitä huomaamatta liikaa kerralla! Ja lopputulos niiden rouskuttelusta pitemmänpäälle näkyy vaassa.

  ReplyDelete
 2. Kotioloissa säästämiseen innostuu, kun miettii, miten arvokkaaksi jokin tuote voi tulla, jos se on lajinsa viimeinen - viimeinen tulitikku, viimeinen pala vessapaperia, viimeinen pätkä hammastahnaa. Näin ajatellen voi ehkä hiukan hillitä hurja-kulutusta. Toinen juttu on sitten ainainen vaatteiden pesu. Se on ainakin täällä Usassa globaali-kuumentamisen tasoa. Oletko niin likainen, ettet voi käyttää samaa vaatetta kuin pari tuntia? En minä ainakaan.

  ReplyDelete
 3. Leonoora
  Muistaakseni on joitakin pähkinöitä joissa on vähemmän kaloreita kuin maapähkinöissä.

  Sikuri
  Tuossapa on ajatusta, mutta olen luonteeltani sellainen että pitää aina olla varakappale kaikesta että ei pääse loppumaan. Varadeodorantti. Varahammastahna. Hassua kylläkin tulen ostaneeksi vahingossa varadödön varadödön joten välillä niitä on aika monta. Vaatehuolto on oma lukunsa, ja vaatteiden vaihtaminen. Taas tuli ajattelemista.

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.