Friday, September 15, 2006

AJANKOHTAISTA, COUGH COUGH, ACHOO

.
Season’s Greeting’s - Er, it isn’t Christmas yet, is it? The four seasons, neljä vuodenaikaa, season eli sesonki, high season, turistikausi... Niin ja sitten on olemassa seslonki, sellainen pitkä tuoli, kuin rantatuoli, ranskaksi chaise longue. Olisi pitänyt ottaa kuva rapujuhlissa kun isäntäväellä oli kaksi kappaletta sheslonkeja olohuoneessaan. Niissä voi ottaa lunkisti eri asennoissa.

What is seasonal now? What is topical? Mikä on ajankohtaista tällä hetkellä?

No minun elämässäni on juuri alkanut uusi lukuvuosi. Kirjoitin tänään yhden meilin perään “Hyvää uutta vuotta (lukuvuotta), koulutusterveisin...”

Syksyn ehkä ensimmäinen viileä aamu oli tänään. Englannin oppilas saapui tunnille ennen kahdeksaa ja pistin lämmittelyksi (verryttely = a warm-up) ensin köhimisäännettä ja sitten aivastusäännettä.

Muistista ja muistoista keskustellaan nyt ympäri blogeja Runotorstain innoituksesta. Työssäni tarjoilen usein erilaisia keksimiäni muistikikkoja oppimisen tueksi, kuten nyt köhän ja aivastuksen parin englannin äänteen avaamiseksi.

Englannin /k/-äänteen kuuluu kohahtaa köhien , ellei satu olemaan s:n yhteydessä kuten sanoissa “school” tai “skateboard”. Treenasimme “cough, keep, kill, chemical, chaos, locker, talking, walking, lock, rock around the clock...” Ymmärrätte varmaan yskän.

Aivastusta harjoittelimme -ture-loppuisin sanoin: “culture, future, furniture...” Sana kosteus,, “moisture” oli uusi. Kehoitin tutkimaan illalla kylpyhuoneen kaapista vaimon kosteusvoidepurkit. Moisturizing lotion.

Here’s my signature
Rita
.

2 comments:

  1. Sanasta Moisturizing lotion nousee muistoja viime kesästä. Tein ostoslistan matkalaiselle lentokenttäostoksia varten. Sain tököttipurkkini halvalla, mutta väärää laatua. Lotionin sijasta Geliä ja 22,10 puntaa meni taivaan tuuliin kun en kehdannut tutulle valittaa.

    ReplyDelete
  2. Sellaista sattuu. Kai nuo ovat sitten niitä kuuluisia "oppirahoja". Hyh, minäkään en pidä geeleistä, mutta monet pitävät. Ehkä joku tuttavasi olisi halunnut ostaa tuotteen sinulta.

    Omat muistoni lotioneista sun muista tulevat opettamisesta. Opetin kauneudenhoitoalalla monet vuodet englantia, ranskaa ja vähän ruotsiakin. Pääasiassa kosmetologiopistoissa. Moist, moisten, moisturize, moisturizer, fuktighetscrème, rouge à lèvres...

    ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.