Wednesday, March 28, 2007

LIVERRYSTÄ

.

Don't know what they were but they sang beautifully. Pihamännystämme kuului uskomattoman kaunista luritusta tänään ainakin kolmesta kurkusta. Mikä mahtaa olla tuo lintu jonka juuri ja juuri sain kameralla vangituksi?

Katselin lintukirjaa ja etsiskelin keltarintaisia fågeleita. Oli keltasirkkua ja kultakurkkua, mutta äänijänteiltään taisi olla ainoastaan keltavästäräkki jonka laulua ei kuvailtu lyhyeksi tai hennoksi. Kuulemani laulu oli voimakasta ja pitkään kestävää.

Onko tietoa tai käsitystä mikä lintu on kyseessä?
.

6 comments:

 1. Enpä ole moista livertäjää ennen nähnytkään. Aika räikeä tapaus hän näyttää olevan. Toivottavasti henkilöllisyyskin selviää...

  ReplyDelete
 2. Polgara5:27 pm

  Haa, TÖPÖT!!! ;D

  ReplyDelete
 3. "Haa, kaksi kommenttia!" hän huudahti. "Nyt selviää mikä lintulaji on kyseessä."

  No niin, ei selvinnytkään. Mutta TÖPÖT jaksaa naurattaa, ja Allyltä sain idean pyytää töpöttejen henkkarit huomenna. Tosiaan jotenkin koreileva neonvärinen ilmestys :) "Lienee koiras", hän lisäsi, vaikka pelkäsikin että joku kohta huudahtaisi "feministi"!

  ReplyDelete
 4. Olisko kultasirkku-naaras? Wikipedian mukaan:
  "Naaras ja nuori ovat himmeämpiä: vatsa on vaaleankeltainen, selkä ja kupeet viiruiset, päässä voimakkaat kuviot ja vaalea päälaenjuova. Nokka on vaaleanpunertava.

  Kutsuääni on terävä "tsik" tai "zik". Laulu on nouseva, rauhallinen, alussa nouseva ja lopussa laskeva karkean viheltävä säe."

  ReplyDelete
 5. Minä kyllä sanoisin, että kyseessä on keltasirkku-uros. Kuuntelepa tätä, onko sama.
  http://svenska-djur.se/artikel.php?sound=13591&id=22395

  ReplyDelete
 6. Kiitos Sivuaskel ja Jaska!

  Lintuja oli useampi mutta en nähnyt niitä kuin ohikiitävän hetken. Tuon kuvan olen suurentanut. Tuntomerkeistä on vaikea sanoa. Äänite oli hieno juttu :) En luotettavasti muista eilen kuulemaani liverrystä mutta jotenkin tuntuu että sitä oli enemmän ja se kesti kauemmin kuin tuossa näytteessä. Toivottavasti ne palaavat tänään!

  ReplyDelete

Kiitos ihanista kommenteistanne. 🖤 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pyrin vastaamaan kaikkiin ja käymään vastavierailuilla. Iltaisin en ole paikalla, mutta aamulla sitten taas.